Ryzen işlemci seçimi

Ben yerinizde olsam 5700X'e kadar çıkmam. Örnek için 5700X yerine 5600 ve 5600X alınıp aradaki farkı alacağım ekran kartının üstüne eklerdim. Mesela 5700X ile RX6600 kullanacağıma aynı bütçeyle 5600 veya 5600X ile RX 6700XT kullanırım. Sisteminiz için R5 5500 bile yeterli ama ileriye dönük kullanımda alınacak işlemci tercih meselesi oluyor.
Yani demek istediğiniz sadece ekran kartına yüklenmeyin ekran kartınızı da değiştirin diyorsun :D .
Sizi yoruyorum ama bir şey daha sorucam şu an ki mevcut sistemde R5 5600X hem ileriye dönük olmasıyla beraber iyi bir seçenek gibi değerlendirile bilir mi ekran kartımı yakın zamanlar için değiştirmeyi düşünmüyorum.

Yani demek istediğiniz sadece ekran kartına yüklenmeyin ekran kartınızı da değiştirin diyorsun :D .
Sizi yoruyorum ama bir şey daha sorucam şu an ki mevcut sistemde R5 5600X hem ileriye dönük olmasıyla beraber iyi bir seçenek gibi değerlendirile bilir mi ekran kartımı yakın zamanlar için değiştirmeyi düşünmüyorum.
5600X güzel bir işlemci ama R5 5600 ile karşılaştırınca 1,5 katı fiyatı. Performansa gelirsek elinizdeki ekran kartı ile kullanırken %50 değil %10 bile performans farkı olmayacak(5600ile 5600X arasında).
İki tane link ekliyorum R5 5600 ve 5600x işlemcileri RTX 3080, 3090 gibi kartlarla karşılaştırma yapmışlar. Hızlıca bakınca %10 üstünde fark görünmüyor mesela.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartını yakın zamanda değiştirmeyi düşünmüyorum demişsiniz ki değişse de daha üst seviye bir kartla yine çok performans farkı olmayacak. R5 5500 güzel fiyat, R5 5600 güzel fiyat ama 4500TL 5600X için F/P diyemem. Söylemek istediğim R5 5600X, 5700X alınır mı alınır, güzel işlemci mi gayet güzel işlemciler ama bu paralara alınmaz, kampanya kovalayıp fırsat yakalarsanız alınır derim.

Peki karar kılındı R5 5600 için peki şu an ki ana kartımla uyumlumu gider mi ve işlemi kendim yapabilir miyim termal macunu ekstra almam gerekecek hangi marka almalıyım

Peki karar kılındı R5 5600 için peki şu an ki ana kartımla uyumlumu gider mi ve işlemi kendim yapabilir miyim termal macunu ekstra almam gerekecek hangi marka almalıyım
Anakartınız uyumlu.
Montaj kolay ama tereddüdünüz varsa bir bilgisayarcıya siftah parası vererek yaptırabilirsiniz. Ona macunun da iyisinden sürmesini söyleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı