Ryzen Master kullandıktan sonra PC bozuldu

Eren akn

Femtopat
Katılım
17 Mayıs 2021
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar işlemcim Ryzen 5 3500X. 3.6 stok Max 4.2 ile çalışıyor. Ancak son zamanlarda sabit 3.9 çalışıyordu. Bu kafama takıldı oyunlarda FPS düşüyordu zaten. ASUS Prime B450M-K anakartımın BIOS'undan ASUS Boost modu açtım. Ve sonrasında Ryzen Master indirip değerlere bakayım dedim. Ancak 3.9 sabit kaldı yine, bu kafama takıldı ve Ryzen Master'dan Default modu manuale aldım. İşlemci frekansını 4.1 yaptım. Apply bas dedi, bastım basalı PC yok, mouse klavye ışıkları yok. BIOS pili denedim, olmadı.

Ve son olarak overclock uygulamasını aldığım yere belirtmeden söyledim. Garantiye yollamak için PC'nin herhangi bir elemanı parçası zarar görmüş müdür?

Anakart: ASUS Prime B450M-K
İşlemci: Ryzen 5 3500X
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RX 570 8 GB
8 GB RAM.
M.2 SSD 250 GB.
Stok soğutucu var sıcaklık değerlerinde hiçbir sorun yok.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Performans düşüklüğünün işlemciden dolayı olduğunu sanmıyorum. Yüksek GHz'de çalışsa bile o işlemci gözü kapalı besler RX 570'i. BIOS resetlediğine emin misin?
Emin değilim çünkü eski anakartlarda çıkartınca sıfırlanıyordu direk yeni nesillerde zor sıfırlanıyor bi yöntemini biliyorsan söylermisin
O zaman son çare. CPU soğutucuyu çıkart. Bilgisyarı aç. İşlemci ısınıyor mu diye bak.
Değerlerde bi sıkıntı yok sıcaklık değerlerinde
Arkadaşlar birde şimdi taksam pili PC Yi açsam biraz bekletsem yanma ihtimali varmı belki açılır diye deneyim diyorumda
Bütün kabloları çekip bir daha deneyin.
Denedim bro malesef sen formatı nasıl attın görüntü geliyormuydu sana
 
İşlemcinin bozuk olup olmadığını kontrol etmen için demiştim. Garantiye yolladığın zaman OC yapılmış deyip olduğu gibi geri gönderebilirler.

İnşallah anlamazlar veya parçaları vb bozuk değildi agam sana bir şey soracağım bir de PC açılmıyor ya şu an USB ile format atabilme şansım var mı?
 
Çok merak ediyorum elimden 3 tane farklı model işlemci geçti hepsine OC yaptım bunu yaparken pek bilgimde yoktu bir sıkıntı yaşamadım. Bu işlemciye ne kadar bir voltaj verdin?
İnşallah anlamazlar veya parçaları vb bozuk değildi agam sana bir şey soracağım bir de PC açılmıyor ya şu an USB ile format atabilme şansım var mı?

Pc açamadan format atamazsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı