Görüldüğü gibi 16 GB belleğin 8 GB kullanıyor. Sorun işlemcide büyük ihtimalle. RAM ve anakart değiştirdik sorun düzelmedi. Dün Ryzen 2600 ile aynı parçaları test ettiğimiz de 16 GB kullanıyordu. İşlemci 2-3 yıllık ilk başlarda böyle bir sorun yoktu. Son 1-2 senedir böyle bir problem var. Garantisi bitti. Nasıl bir yol izlemeliyim?
İşlemci bir süre sonra 16 GB belleğin yarısını görmemezlik yapmaz. Büyük ihtimalle donanıma ayrılmıştır. Görev yöneticisi üzerinden kontrol edin. Şu şekilde yazar;
Sizde "Donanıma ayrılmış : 8 GB" olarak yazıyor olabilir.
İşlemci bir süre sonra 16 GB belleğin yarısını görmemezlik yapmaz. Büyük ihtimalle donanıma ayrılmıştır. Görev yöneticisi üzerinden kontrol edin. Şu şekilde yazar; Eki Görüntüle 462454
Sizde "Donanıma ayrılmış : 8 GB" olarak yazıyor olabilir.
BIOS bile 2. belleği görmüyor. Acaba slotlarda ya da bellek modüllerinde sorun olabilir mi? Bellekleri tek tek tüm slotlarda deneyin. Daha sonra ikisini birden deneyin.
BIOS bile 2. belleği görmüyor. Acaba slotlarda ya da bellek modüllerinde sorun olabilir mi? Bellekleri tek tek tüm slotlarda deneyin. Daha sonra ikisini birden deneyin.
Bellekler Ryzen 2600 ile 16 GB olarak çalışıyor. Ben de ilk problemi RAMlerde sanıp RAMleri değiştirdim ama sorun düzelmedi. Sonra gittim anakartı değiştim yine düzelmedi. İşlemci ile alakalı bir problem var.