Ryzen sistem 16 GB RAM'den 8 GB kullanıyor

İsmailsafaç

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
1574330179456.png

Görüldüğü gibi 16 GB belleğin 8 GB kullanıyor. Sorun işlemcide büyük ihtimalle. RAM ve anakart değiştirdik sorun düzelmedi. Dün Ryzen 2600 ile aynı parçaları test ettiğimiz de 16 GB kullanıyordu. İşlemci 2-3 yıllık ilk başlarda böyle bir sorun yoktu. Son 1-2 senedir böyle bir problem var. Garantisi bitti. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Neden bilmiyorum ama işlemcinin 8 GB'yi görüp 8 GB'yi görmemesi saçma geliyor. Ayrıca APU değil. Ryzen 5 2600'ü başka sistemde mi kullanıyorsunuz? Başka işletim sistemi ile deneyebilir misiniz rica etsem? USB üzerinden Live Linux ile v.s? Ya da Memtest ile deneyin bakalım belleklerin ikisini de görecek mi?

Neden bilmiyorum ama işlemcinin 8 GB'yi görüp 8 GB'yi görmemesi saçma geliyor. Ayrıca APU değil. Ryzen 5 2600'ü başka sistemde mi kullanıyorsunuz? Başka işletim sistemi ile deneyebilir misiniz rica etsem? USB üzerinden Live Linux ile v.s? Ya da Memtest ile deneyin bakalım belleklerin ikisini de görecek mi?
Şöyle anlatayım. Ben de Ryzen 2600 var normalde. Bu 1700 arkadaşımın senelerdir bu problem var işte. Anakart değişti, RAM değişti sorun çözülmedi. Dün bize geldi bilgisayarı ile birlikte. Şuan ben de takılı olan 16 GB RAM ve Ryzen 2600 aylardır kullanmış olduğum sistem. Arkadaşın sisteme benim Ryzen 2600 taktık ve onun 1700 ile çalışmayan 16 GB RAMi çalışmaya başladı. 1700 işlemciyi de benim RAMlerin olduğu sisteme taktık ve arkadaşta olan 8 GB problemi devam etti.

İşlemcinin bellek kontrolcüsü arızalanmış olabilir.
Format atmayı denediniz mi hiç.Görev yöneticisinde iki ram de görünüyor çünkü.Memtest86 ile bi kontrol edin 8gb si donanına ayrılmış görünüyor.

İşlemci işi bu konularda şans oluyor. Garantisi devam ediyorsa bi şansınızı deneyin derim ama banada nedense slot sıralaması ile alakalı geliyor.
Ramler için uyumluluk listesine baktın mı? Anakart sitesinde güncel olmaz ama ramin kendi üretici sitesinde genelde oluyor.

Bende öyle yaptım yeni bir işlemci aldım fakat eskisi ile ne yapacağım nasıl satacağım bilmiyorum işlemci arızalı desem neyi arızalı ne kadar satılır bilmem arızasız desem adamda da aynı sorun olursa ayıplı mal satmış olurum bir önerin var mı satma konusunda aceba?

Valla ben satmadım. Yedekte duruyor. İlerde bir şey olursa falan iş görür yine de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı