Ryzen sistem için RAM seçim

Bütçe
3000

285091

Kilopat
İyi forumlar arkadaşlar, Ryzen sistem için 2 adet RAM seçtim ve 2 RAM'in çipleri Samsung B-Die Ryzen 5800X işlemcide kullanmayı düşünüyorum.
Ryzen sistemlerde 3800 MHz üstü iyi olmuyormuş diye okumuştum. Şimdi bana bu RAM'lerden hangisini almalıyım? Değerli yorumunuz için şimdiden teşekkür.

1612942876273.png

Dostum, Türkiye'de gerçek Samsung B-Die yok. Attığın modellerin Hynix C-Die olan varyantı var ülkemizde.

@HABAR hocam Patriot Viper RGB'de gerçek Samsung B-Die olduğunu söylemişti.

Dostum, Türkiye'de gerçek Samsung b-die yok. Attığın modellerin Hynix C-die olan varyantı var ülkemizde.

@HABAR hocam Patriot Viper RGB'de gerçek Samsung b-die olduğunu söylemişti.

B-Die Finder sitesinde 2 RAM'de çıkıyor acaba oradakiler gerçek değil mi? Anakart'ın sitesinde Samsung 5WB yazıyor.

Son düzenleme:
Dostum, Türkiye'de gerçek Samsung B-Die yok. Attığın modellerin Hynix C-Die olan varyantı var ülkemizde.

@HABAR hocam Patriot Viper RGB'de gerçek Samsung B-Die olduğunu söylemişti.
Açıkçası bahsettiğim kitler ile 4000 MHz'e ulaşılıyor rahatlıkla, daha iyileri de var mıdır tam emin değilim.

Açıkçası bahsettiğim kitler ile 4000 MHz'e ulaşılıyor rahatlıkla, daha iyileri de var mıdır tam emin değilim.

Hocam bir sorum olacaktı size Ryzen 5800X işlemci kullanacağım 3800 MHz'den sonrası sıkıntı oluyor muş bana 2x8 kit önerebilir misin? Samsung b-die olursa mükemmel olur.

@285091 zen3 ile ıf yarılanması olmuyor, o konuda sıkıntınız olmasın. B-die her yerde bulmak zor açıkçası.
Bu ürün var.

Crucial'ın Ballistix RAM'lerini bulabilirseniz onlar da iyidir.

Yorumun için teşekkür ederim, hocam B-Die RAM'lerinin gerçek B-Die olduğunu nasıl anlarız? Çok pahalı olmalarından mı yoksa teknik bilgiye mi ihtiyacımız olacak, bana bunu nasıl öğrenildiğine dair bilgi verebilir misin?

Teknik bilgi kısmını çok bilmiyorum, ama forumlarda B-Die olmasına rağmen frekans arttırılamadığından bahsedilen bazı RAM'ler oluyor. Onlarda bu durum olabiliyor, bu konuya da @kirknewsted 'ı etiketleyelim, o bu konuda daha bilgili.

Teknik bilgi kısmını çok bilmiyorum, ama forumlarda B-Die olmasına rağmen frekans arttırılamadığından bahsedilen bazı RAM'ler oluyor. Onlarda bu durum olabiliyor, bu konuya da @kirknewsted 'ı etiketleyelim, o bu konuda daha bilgili.
İyi forumlar arkadaşlar, Ryzen sistem için 2 adet RAM seçtim ve 2 RAM'in çipleri Samsung B-Die Ryzen 5800X işlemcide kullanmayı düşünüyorum.
Ryzen sistemlerde 3800 MHz üstü iyi olmuyormuş diye okumuştum. Şimdi bana bu RAM'lerden hangisini almalıyım? Değerli yorumunuz için şimdiden teşekkür.

Eki Görüntüle 873133
Açıkçası TR'de RAM'e bu kadar para vermek mantıksız.
En baba çiplerden olan Micron E Die bile 8GB modülü 350-400TL'ye bulunabiliyor, gerisi israftır bana göre.
Yurt dışından gerçek B Die getirtirseniz ayrı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı