Ryzen soğutucu vidaları boşa dönüyor

Öyle bir şey olmaz, dediğim gibi önce vidanın bir tanesini çok sıktığınzı için karşılaşmıyordur. Ya da hem İntel hem Amd için tasarlanmış bir soğutucudur ve yanlış aparatı takmışsınızdır anakartın arkasına.
ilgin için teşekkür ederim yanlış aparat olsa ana karta denk gelmez dimi. ana karta tam giriyor çıkardım baktım işsoğutucunun bir ayağı denk gelmiyor aparata.
 
Donanımın ne olduğunu anakartınızın ne olduğunu bile bilmiyorum ne desem yalan. Anakartınızın ne olduğunu, işlemcinizin ne olduğunu ve işlemci soğutucunuzun ne olduğunu belirttiğiniz bir başlık oluşturun ki daha çok yardım gelsin.
 
klavuz izleyerek fikir sahibi olun. Anakartın arkasındaki aparat standarttır. yanlış olma ihtimali yok.

Yada bu klavuz u izleyim. İkisindede önce vidaları azar azar sıkar ve kasmaya engel oluyorlar. Sizin vidalara denk gelmiyor derken ne demek istediğinizi bilmiyorum.

Birde şöyle bir durum var. O işlemcinin o anakartla çalışabilmesi için anakarta bios Update yapılması gerekiyor. Bunun için elinizde birinci nesilden yani Ryzen 1600 gibi bir işlemci yoksa siz yapamazsınız. Sistem toplamadan önce yardım almanız her zaman daha iyi olacak. Media mart yada benzeri firmalarda çalışan personel sadece satışı yapar geçer, küfür etmek istemiyorum bu insanlara ama sizin ne ile karşılaşacağınız bu sistemi çalıştırıp çalıştıramayacağınız onların umurunda olmaz. Hak ettikleri küfür aslında ama işte olmuyor.
Tekrar söylüyorum yeni bir başlık oluşuturun. Bu şekilde yazdığınızı sadece benim gibi tesadüfen görenler dışında kimse fark etmez.
Açacağınız yeni başlıkta donanımlarınızı belirtin, sistemi media markttan ne zaman aldınız belirtin, daha önce kullanmadınız mı, daha yeni mi montaj yapıyorsunuz belirtin. Size bu sistemi satan şereften yoksun şahsiyet bu sistemi evde montaj yaptığınızda çalıştıramayacağınızı söylemediyse bunu belirtin. Bunları belirtin ki yardım alabilesiniz.
Başkasının başlığının sonuna 3 tane vida denk gelmiyor diye yazarsanız yardım alamazsınız.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim bak fotoğraf ekledim vidanın denk gelmediği çok belli olmazsa tamirciye götürürüm eğer donanımsal bir sıkıntı varsa garantiye götürürüm sağ olasın
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2021-05-13 at 19.13.45.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-13 at 19.13.45.jpeg
    104,1 KB · Görüntüleme: 137
Anakartın arkasındaki o parçayı ve soğutucuyu çıkar elindeyken karşılaştır delikleri.
Soldaki vidaları çok sıktığın ve sağdakini sıkmadığın için denk gelmiyor sana ilk baştan beri söylüyorum.
Elindeyken vidaları sıkmadan karşılaştırdığında denk gelidiğini göreceksin.
 
kardeş ilgin için sağ ol söktüm baktım denk gelmiyor fark ettim ki soğutucunun bir ayağı yamuk duruyor içeri doğru pense ile düzelttim şimdi oturdu senin dediğin gibi ilk başta monte eden media mark baştan sağma yapmış ne desen hak ediyorlar
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2021-05-13 at 21.38.13.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-13 at 21.38.13.jpeg
    87,2 KB · Görüntüleme: 132
Yamultmuş mu anlamadım ki nasıl oluyor o. Yani böyle bir şeyin mümkünü var mı onu bile bilmiyorum. Umarım sizde düzeltirken iyice bir yerlerinde kopmaya sebep olmamışsınızdır. Ben görsellerden çok bir şey anlayamadım. Sonuç olarak bütün ayaklar vida ile sıkılıp soğutucu tam olarak oturdu mu, eğer oturdu ve sizin içinizde kuşku kalmadıysa muhtemelen tamamdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı