S23 ile yurt dışı 15 Pro takas olur mu?

Değmez gibi geliyor bana illa iphon dersen TR bir iPhone 13 alıp üstüne de nakit alabilirsiniz biraz keklik avı gibi oluyor ama oldu mu çok kaar edersiniz.

S23 güzel cihaz yurtdışı herhangi bir cihazla takas etmeni tavsiye etmem.

Değmez gibi geliyor bana illa iphon dersen TR bir iPhone 13 alıp üstüne de nakit alabilirsiniz biraz keklik avı gibi oluyor ama oldu mu çok kaar edersiniz.
Hocam 13 benim telefona göre çok düşük kullanma şansım oldu kamera benimkinden bazı senaryolarda iyi ama diğer konularda çok geri.

S23 güzel cihaz yurtdışı herhangi bir cihazla takas etmeni tavsiye etmem.
Hocam iphone'a geçesim var valla para ekleme gibi bir durumumda yok kaldım bu telefona. 😁

Hocam 13 benim telefona göre çok düşük kullanma şansım oldu kamera benimkinden bazı senaryolarda iyi ama diğer konularda çok geri.

Hocam IPhone'a geçesim var vallahi para ekleme gibi bir durumumda yok kaldım bu telefona. 😁

Hocam ikisi de telefon kaliteli bir telefonunuz olunca ikisi de aynı işi yapıyor günün sonunda arada fark var mı var ama bütçe zorlanacaksa gerek yok.

Hocam iphone'a geçesim var valla para ekleme gibi bir durumumda yok kaldım bu telefona. 😁
Sen bilirsin reis ama pil sağlığı iyi değil şuan 88 birkaç ay sonra 84 altına düşer buda pil öldü demek ekstra bir masraf tabi.

Elinizdeki cihaz son derece güzel ancak takasta teklif gelen cihaz şahsen benim tercihim olurdu, cihazın yıllık kullanım süresi bittiğinde sizin yanınızda ikinci bir cep telefonu taşımanız gerekecek bunun dışında çok büyük bir sorun yaşamazsınız. Burada aslında sorunuz daha çok şu olsa da sizin için daha iyi olabilir, cihaz ve işletim sistemi değişimi için yılın belli bir zamanında cebimde iki farklı telefon taşımama gerek benim bu yükseltmeye ihtiyacım var mı? Cihazın hor kullanılması ile alakalı konuşmam gerekirse şahsen 15 pro kullanıyorum ve şu an pil sağlığım 90 aldıktan birkaç ay sonra düştü ve ondan beridir bu yüzdede kaldı %100 güvenilecek bir ölçüm değil kullanma döngüsü sayısına bakarak alın derim (230 küsür döngüde de 480 küsür döngüde de aynı yüzdeyi vermekte şahsen çok güvenmiyorum bu ölçüme), çok da hor kullandığımı düşünmüyorum kullanıcıdan kullanıcıya değişecek bir durum.

Elinizdeki cihaz son derece güzel ancak takasta teklif gelen cihaz şahsen benim tercihim olurdu, cihazın yıllık kullanım süresi bittiğinde sizin yanınızda ikinci bir cep telefonu taşımanız gerekecek bunun dışında çok büyük bir sorun yaşamazsınız. Burada aslında sorunuz daha çok şu olsa da sizin için daha iyi olabilir, cihaz ve işletim sistemi değişimi için yılın belli bir zamanında cebimde iki farklı telefon taşımama gerek benim bu yükseltmeye ihtiyacım var mı? Cihazın hor kullanılması ile alakalı konuşmam gerekirse şahsen 15 Pro kullanıyorum ve şu an pil sağlığım 90 aldıktan birkaç ay sonra düştü ve ondan beridir bu yüzdede kaldı %100 güvenilecek bir ölçüm değil kullanma döngüsü sayısına bakarak alın derim (230 küsur döngüde de 480 küsur döngüde de aynı yüzdeyi vermekte şahsen çok güvenmiyorum bu ölçüme), çok da hor kullandığımı düşünmüyorum kullanıcıdan kullanıcıya değişecek bir durum.

Dediklerinizi anladım hocam. Bende S23 ilk aldığım zaman pil sağlığı için aradım daha 1 hafta olmadan pil sağlığı 99 olmuştu. Belki iPhone ile aynı mantık değil ama bu pil sağlığı ölçümleri bana çok mantıklı gelmiyor. 15 Pro bataryasını değiştirmeye kalksam kaç lira olur bilmiyorum vallahi. Maddi durumumda öğrenci olduğum için tüm mal varlığım bu telefon şu anda. Yani bu telefonu daha sonra satmaya kalksam para etmeyecek muhtemelen ama yurt dışı olsa dahi iPhone değer kaybetmiyor. Kararsızda kaldım. Pil sağlığı yüksek olan 14 Pro ile takas mantıklı olur mu sizce iPhone kullanmak istiyorum amacım o.

Sen bilirsin reis ama pil sağlığı iyi değil şu an 88 birkaç ay sonra 84 altına düşer bu da pil öldü demek ekstra bir masraf tabii.

Değiştirsem kaç lira tutar? Veyahut pil sağlığı 90 üzeri 14pm takas etmek nasıl olur sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizi anladım hocam. Bende S23 ilk aldığım zaman pil sağlığı için aradım daha 1 hafta olmadan pil sağlığı 99 olmuştu. Belki iPhone ile aynı mantık değil ama bu pil sağlığı ölçümleri bana çok mantıklı gelmiyor. 15 Pro bataryasını değiştirmeye kalksam kaç lira olur bilmiyorum vallahi. Maddi durumumda öğrenci olduğum için tüm mal varlığım bu telefon şu anda. Yani bu telefonu daha sonra satmaya kalksam para etmeyecek muhtemelen ama yurt dışı olsa dahi iPhone değer kaybetmiyor. Kararsızda kaldım. Pil sağlığı yüksek olan 14 Pro ile takas mantıklı olur mu sizce iPhone kullanmak istiyorum amacım o.

Değiştirsem kaç lira tutar? Veyahut pil sağlığı 90 üzeri 14pm takas etmek nasıl olur sizce?

Orijinal bataryaların fiyatı yüksek. 4 bin civarı ama yan sanayi piller var. Mesela Deji marka güze. L o da 1-2 bin arası değişiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@batman34
Değer kaybı için yapacaksanız yurt içi bir iPhone alın hatta şahsi tavsiyemdir diyebilirim ancak cep telefonu genel anlamda kısa süreli ticareti yapılır al sat şeklinde (şahsen yapıyorum şuan bile elimde 8 farklı cihaz var kullanmadan satıyor olduğum kimisi bilgisayar kimisi telefon kimisi tablet vs) uzun vadede çokta yatırım amaçlı tutulacak bir ürün değil değerleri altın vs gibi şeylere bile göre hızlı düşüyor. Yurt dışı işini maddi olarak önermeme sebebimse bu geçici kayıt muhabbetlerinin fiyatları arttıkça (şu an 3000-7500 TL arasında genelde ben fiyat duyuyorum ve bundan birkaç ay önce 500-1000 TL aralardaydı) bu cihazları kullanan insanlar satmak için daha da agresifleşiyorlar ve piyasada acil satan çok daha ucuz cihazlar olunca rekabet edemiyorsunuz (keza android tarafında da Server kayıtları en azından üst modeller için kapalı olduğu için eğer geçmişte yapılmadıysa onlar daha da beter değer kaybediyor S23 Ultra vs) sizin cihazınızda değer kaybına uğruyor açıklamam gerekirse ağustos gibi yurt dışı mor renkli bir iPhone 14 Pro sattım 25K fiyata, şuan o özellikte bir cihazı çevremde acil satan kişilerden 20-22K arasına çok rahat bulabiliyorum ve sayıları bir değil iki değil gerçekten bir kesim ellerindeki yurt dışı cihazları ellerinden çıkarmaya çalışıyorlar. Geçmek isteyen için mükemmel bir fırsat kesinlikle öneririm çünkü şu an piyasadan çok ucuza yurt dışı cihaz toplayıp mart nisan ayı gibi daha yüksek fiyatlara satmayı planlayan çok büyük bir kitle var özellikle WhatsApp gruplarına da bunu çok fazla konuşuyorlar hatta sizin durumunuzda S23'ün ikinci el değerine göre iPhone 15 Pro cidden ucuza geliyor ancak son 40-45 gündür şahsen yurt dışı cihazlara şahsen ben dokunmuyorum şuan için konuşmam gerekirse değerini öyle önceki gibi %100 koruyorlar diyemem (dipnot geçeyim telefoncu değilim sadece ek gelir olarak belki son 8-9 yıldır merak edip bozarak ve çözmek için forumlarda gezerek öğrendiğim ve bana kattığı şeyleri kullanarak bunları yapıyorum, öğrenciyim). Pil kısmına ödenirse eğer aldığınız yazın pilinden memnun kalmazsanız cihazı satın başka bir cihaza geçiş yaparsınız, masraf yaptığınızda size gerçekten geri dönmeyecek o para.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı