Fiyat olarak dedim zaten bütçen neyse onu al değişik hissettiriyordan kastım orta tuş menü geçişleri vesaire.Değişik hissettirdiği yok sadece biri android diğeri ise İOS. Siz bu farka değişik hissetiriyor demişsin. Arada neredeyse 10000 TL fark varken S23 en mantıklısı. iPhone 14 güzel bir telefon olsa da S23 daha iyi.
Navigasyon cubugu Samsung'da da var. 3 tuslu menu standart degilFiyat olarak dedim zaten bütçen neyse onu al değişik hissettiriyordan kastım orta tuş menü geçişleri vesaire.
Hiç iOS tecrüben yoksa 14 al değişik hissettiriyor ayrıca ortamda ve mekanlarda arkadaşlarının yanında falan bir şeklin olur :d zaten S21 denemişsin S23 alsan ne olacak tabii maddi durumun el veriyorsa 14 almanı tavsiye ederim
Hangisi daha iyi diyorsanız cevap S23. Bu demek değildir 14 kötü bir telefon ama S23 zaten daha iyi üstelik daha uygun. S23+/Ultra alabiliyor musunuz?
S21 hâlâ iyi olması gerek, eğer memnun kalmadıysan 14 dene derim.
iPhone 14'ün güzel yanı başka bir telefona geçmek istediğinizde elden hızlı çıkıyor ve Android tarafındaki gibi devasa satış fiyatı farkı olmuyor. Uzun vade içerisinde bu fark, azımsanacak gibi durmuyor.
Anladım hocam. Bende ön siparişle Ultra almıştım sonradan düz modele geçtim. Bu arada sorunuz olursa cevaplarım.Ultra veya Plus cihazlar düşünmüyorum. Kullanım konforu açısından büyük telefon sevmiyorum.
S23'ü yorumunuzdan kaynaklı bir tık daha öne aldım.
Anladım hocam. Bende ön siparişle Ultra almıştım sonradan düz modele geçtim. Bu arada sorunuz olursa cevaplarım.
Batarya performansı gayet iyi. 6-8 saat SoT alıyorum ve her şey sürekli açık(hücresel, konum, 120Hz, AOD, Bluetooth...). Eşimde 13 var pil performansı S23 kadar iyi değil. Sosyal medya kullanmıyorum ama S22 ve sonrasında bunun optimizasyonu yapıldı ve kullanıcılar da memnun. Whatsapp görüşmelerinde ise kalite kaybı yaşamıyorum.Hocam batarya performansınız nasıl?
Sosyal medya cephesinde Android'e karşı bir kısıtlama mevcut. Örneğin telefonun kendi kamera uygulamasından yaptığınız çekimler sosyal medya tarafındaki uygulamalarda çamur gibi çekiyor. WhatsApp'ın sohbet kamerası, Instagram'ın kendi kamerası ve Snapchat'in kendi kamerası çamur gibi çekimler yapıyor.
Telefonun kendi kamera kalitesi 4K ise, uygulama kameraları 360p görüntü kayıt ediyor resmen. Hala bu sorun devam ediyor mu? S21'de bu sorun devam ediyor.
Ama su an karsilastirdigin iki cihaz ayni fiyat degil. S23 yerine iPhone 14 aldigin takdirde iPhone 14'un amorti etmesi gereken miktar 9000 TL, cunku sen daha fazla ederi olmasi icin 9000 TL'lik bir fark vermeyi dusunuyorsun. Ornegin S23'u 15'e aldin 2 yil sonra 20 ediyor, iPhone 14 ise 24'e aldin 29 ediyor. Boyle bir durumda kar etmis olmuyorsun. Cunku iki cihaz arasinda hala 9000 TL'lik bir fark olmus oluyor. Yani aldigin telefondan kar etmeye 9000 TL'den sonra baslayacaksin, ki bence telefonu yatirim araci gormek de epey mantiksiz bir hareket.Haklısınız.
Zamanında S21'i alırken, anneme iPhone 11 almıştım. İki cihazda o zaman 10.000TL'idi.
Benim telefon şu an ortalama 12.000-15.000 arası ederken, annemin iPhone 11'i ortalama 18.000-22.000 arası ediyor.
Uzun vadede gerçekten yatırım aracı olarak kullanılabilir Apple.
Eşimde 13 var pil performansı S23 kadar iyi değil
Sosyal medya kullanmıyorum ama S22 ve sonrasında bunun optimizasyonu yapıldı ve kullanıcılar da memnun. WhatsApp görüşmelerinde ise kalite kaybı yaşamıyorum.
Ama su an karsilastirdigin iki cihaz ayni fiyat degil. S23 yerine iPhone 14 aldığın takdirde iPhone 14'un amorti etmesi gereken miktar 9000 TL, cunku sen daha fazla ederi olmasi icin 9000 TL'lik bir fark vermeyi dusunuyorsun. Ornegin S23'u 15'e aldin 2 yil sonra 20 ediyor, iPhone 14 ise 24'e aldin 29 ediyor. Boyle bir durumda kar etmis olmuyorsun. Cunku iki cihaz arasinda hala 9000 TL'lik bir fark olmus oluyor. Yani aldığın telefondan kar etmeye 9000 TL'den sonra baslayacaksin, ki bence telefonu yatirim araci gormek de epey mantiksiz bir hareket.