S24+ Exynos 2400 ile en az 4-5 sene götürür mü?

knagmm

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMING A15
NVIDIA 4060 8GB 140W
AMD RYZEN 7 7735HS
Arkadaşlar selam aleyküm. Ben şimdi S24+ almak istiyorum da ama eski Samsung modelleri gibi, a serisi modelleri gibi 1 sene üst düzey oyun oynatıp sonra en düşük veya orta grafiklere geçeceğimden korkuyorum. Forumlardan bakıyorum Exynos 2400 yerden yere vuruluyor sanki, yani 7 yıl güncelleme alacak telefon beni en az 4-5 sene üst düzey ayarlarda götüremez mi? Ve bir de şu an kullandığım cihaz A21s 5000mAh, S24+ 4000mAh, karşılaştırınca S24+ daha az kapasiteyle daha fazla süre kullanılıyor bu nasıl oluyor diyeceğim de bu da işlemciden falan gelir herhalde. Sizce 4000 mAh olan S24+ şimdiki 5000MAH olan A21s'imden daha fazla kullanılır mı bataryanın günlük ömrü konusunda? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Yerden yere vuran sahislar Exynos'un gecmisinden dolayi yerden yere vuruyor. Sanki berbat bir islemci varmis gibi mantiksiz yorumlari var. Exynos 2400 Gen 3 kadar iyi olmasa da eski Exynos islemciler kadar kotu de degil. 4-5 yil goturebilecek bir islemci. Hatta bence kisiden kisiye degisir ama 6-7 yil bile kullanilabilir. Ek olarak S24+ 4000 degil 4900 mAh bataryayla geliyor ve asiri yogun kullanmazsaniz gunu cikartir.

3 Sene net götürür hocam ama 4000 değil 4900 bataryası

Ya bir Exynos 990 acayip sorunluydu 2100 ondan bir tık daha iyiydi bir 2200 çok başarılı değildi.
Başka da sorunlu Exynos bilmiyorum sadece Snapdragon işlemcilere göre bir tık daha düşük performans veriyor diyorlar ve 2400 çok başarılı.
Ben Samsung'un yerinde olssm Exynos'da isim değişikliğine giderim işlemcileri de Galaxy yaparım.
Hangi model de kullanıyorsa onun ismini alır misal S25 serisinde Galaxy S25 yonga seti.
A36 gibi a serilerinde Galaxy A36 chipset A56 chipset gibi.
Çok düzenli olmaz mıydı böyle?

Ve 7 sene güncelleme alacak.

Hocam teşekkür ederim, istediğimiz çoğu oyunu bir 90 FPS oynatir diye düşünüyorum, ve 4000 yazmıştı bende bir yerlerden 4900 hatırlıyorum diye düşündüm bir an.

Evet 7 sene güncelleme alacağını biliyordum hocam, ve isim değişikliği iyi fikir, ama Exynos sanki daha özel bir isim Exynos 24 chipset olsa da olur gibi.

3 sene net götürür hocam ama 4000 değil 4900 bataryası.

Teşekkürler hocam evet 4900-müş yanlış yazmışım.

Mantıklı hocam sonuçta yeni işlemcide risk büyük ses getirmesi gerek.

7 sene güncelleme alacak cihaz 7 sene sorunsuz götürür demek. Kaldı ki, güncellemesi bitti demek de cihaz bitti demek değil. Bu cihaz 10 sene rahat götürür. He o kadar kullanmak istemesen bile minimum 7 sene sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…