S24 FE kaç yıl gider ve iPhone tarafındaki dengi nedir?

Bu telefonu almak istiyorum ve her ne kadar 7 yıl güncelleme alacak olsa da donanım olarak 7 yıl gitmeyeceğini herkes biliyordur. Bir de merakımdan soriyorum IPhone'daki dengi ne?

Bu telefonu almak istiyorum ve her ne kadar 7 yıl güncelleme alacak olsa da donanım olarak 7 yıl gitmeyeceğini herkes biliyordur. Bir de merakımdan soriyorum IPhone'daki dengi ne?

Hocam kullanım şeklinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ağır bir kullanım sergiliyorsanız rahat 3-4 sene götüreceğini düşünüyorum. Ama hafif ve gündelik kullanıyorsanız 2-3 yılda bir batarya değişimiyle rahat bir şekilde 7-8 sene götüreceğini düşünüyorum. Apple tarafındaki dengi konusu ise 14 veya 15 serisinden olabilir.

3 5yıl gideri var. iPhone tarafında kamera ve ekran olarak dengi iPhone 13 olabilir. Performans olaraksa dengi iPhone 15.

kamera ve ekran olarak dengi iPhone 13 olabilir
Kamera konusunda S23 FE bile daha iyi. iPhone alacak kuzen yan yana karşılaştırma S23 FE daha iyi canlı kaliteli fotoğraf çektiğini görünce fikrini değiştirdi. Bende ona telefoto kamerası daha iyi olan S23 olanı aldırdım. Hem Snapdragon işlemcisi stabildi. Kamerayla uğraşıyor ve performans olarakta memnun. FE serisini bu kadar küçümsemeyin. Anlıyorum Plus var kamera konusunda bir tık iyi zoom konusunda belli oluyor o da. Geçen babama A25 aldırdım arka kamerası kaliteli fiyatına göre, ön kamerası A35 gibi değil ama o da babama göre kaliteli çekiyor S serisi gibi olmasa. Samsung giriş seviyesi telefonu bile kamera konusunda iyi. Samsung çoktan geçti iPhone telefonları.

Son düzenleme:
Kamera konusunda S23 FE bile daha iyi. iPhone alacak kuzen yan yana karşılaştırma S23 FE daha iyi canlı kaliteli fotoğraf çektiğini görünce telefoto kamerası daha iyi olan S23 olanı aldırdım. Hem Snapdragon işlemcisi stabildi. Kamerayla uğraşıyor ve performans olarak da memnun.

Canlılık olarak S23 FE daha iyi gözükme nedeni fotoğrafı işliyor olması. Doğal kamerada ve sosyal medya optimizasyonundan dolayı iPhone 13 daha iyi dedim.

Canlılık olarak S23 FE daha iyi gözükme nedeni fotoğrafı işliyor olması. Doğal kamerada ve sosyal medya optimizasyonundan dolayı iPhone 13 daha iyi dedim.
Çekim sırasında da beğendi. 🤣 İşlemeyi saymıyorum. Çekim yapmadan gördü cidden Samsung yapmış dedi iPhone takıntılı olan kuzen. Hem fazla para vermedi hem de iPhone 13'ten daha iyi S23 modeli aldırdım. Zaten ben kamera fotoğrafları sevdiği için düz modeli bir tık daha iyi fotoğraf çektiğini için daha beğenir diye düz modeli aldırdım.

Çekim sırasında da beğendi. 🤣 İşlemeyi saymıyorum. Çekim yapmadan gördü cidden Samsung yapmış dedi iPhone takıntılı olan kuzen. Hem fazla para vermedi hem de iPhone 13'ten daha iyi S23 modeli aldırdım. Zaten ben kamera fotoğrafları sevdiği için düz modeli bir tık daha iyi fotoğraf çektiğini için daha beğenir diye düz modeli aldırdım.

Belki sizle alakalıdır. Bende S24 FE'nin daha iyi bir cihaz olduğunu vurgulayarak diyorum, iPhone 13/14 gece çekimi ve ana kamera çekimi olarak çok az da olsa bir tık önde. S24 FE Zoom ve videoda önde.
Yine S24 FE almalı, çoğu konuda daha iyi ama kamerada bir tık önde olsa bile sosyal medyaya attığında tekrar kamera olarak iPhone öne geçecek. One UI 7 ile ne olur bilmiyorum ama şu an böyle.(bu arada S23 iPhone 14ten bile iyidir, yanlış anlaşılmasın doğru seçimi yapmış kuzenin)

@GucukBey S24 FE'den önce S23 FE kullanıyordum hocam. S24 FE ile bakarak karşılaştırmadık. Gece çekimi yapmamıştık doğru, gündüz çekimi yaptık. Açık yeşillik vadide çekimleri yaptık en güzel ve doğru rengi bize göre S23 FE daha iyi gösteriyordu. O zaman 20k uyguna almıştım telefonu. Dedim alacaksın 40k telefon bak nasıl çekiyor var mı fark derken S23 FE kamerası daha hoşumuza gitmişti. Uygulama açılış testi yaptık yan yana 5 uygulamadan 2'si iPhone 13 hızlı açtı 3'ü S23 FE daha hızlı açmıştı. Hızda da farkı yok hatta daha iyi dedim. S23 alırsan düz modeli benim FE'den bir tık daha iyi iPhone 14-15 ile kapışır söyledim. S23 aldı kendisi ve memnum. Daha sonra S24 FE'e geçtim, tekrar iPhone 13 ile uygulama açılış hız testi yaptım bu direkt bariz tokat manyağı yaptı. Dedim tamam bundan sonra iPhone 13 diyeni ben tokatlarım, düz iPhone alınmaz. iPhone 13 alan başka kuzeni de kabul ettirdim senin tel daha iyi diyor. İnsanları bilgilendirmek lazım. iPhone diye en iyisi sanıyor. Düz modelleri 60Hz ekran, telefoto kamerası yok, hızı uygun Samsung S'ten yavaş daha pahalıya satıyorlar.
Neymiş iPhone değer kaybetmiyor, insan satmak için telefon mu alır kullanmak için alıyor. Satmak istiyorsan altın al kenarda dursun, altını satarsın yine aldığın fiyata değer kaybetmeden. iPhone 1000 dolarsa alırken 900 dolara satarsın. Bir zaman sonra gittikçe değer kaybediyor o da. Bizim Türkiye'de şişirdikleri her şey pahalıdır yalnızca iPhone değil.

@GucukBey S24 FE'den önce S23 FE kullanıyordum hocam. S24 FE ile bakarak karşılaştırmadık. Gece çekimi yapmamıştık doğru, gündüz çekimi yaptık. Açık yeşillik vadide çekimleri yaptık en güzel ve doğru rengi bize göre S23 FE daha iyi gösteriyordu. O zaman 20k uyguna almıştım telefonu. Dedim alacaksın 40k telefon bak nasıl çekiyor var mı fark derken S23 FE kamerası daha hoşumuza gitmişti.

Hoşumuza gitmişti dersen orada bir şey diyemem. Çünkü iPhone tamamen doğal fotoğraf çekerken Samsung doygun ve göze hitap fotoğraflar çekiyor. Bende Samsung kamerasını daha çok seviyorum ama biri gelip ben doğal fotoğraf istiyorum derse Samsung önerirken bir dipnot geçerim.

Uygulama açılış testi yaptık yan yana 5 uygulamadan 2'si iPhone 13 hızlı açtı 3'ü S23 FE daha hızlı açmıştı. Hızda da farkı yok hatta daha iyi dedim.

Hız olarak A15 S23 FE'deki Exynos 2200'den iyi S23'teki Snapdragon 8gen 2'den kötüdür.

S23 alırsan düz modeli benim FE'den bir tık daha iyi iPhone 14-15 ile kapışır söyledim. S23 aldı kendisi ve memnum. Daha sonra S24 FE'e geçtim, tekrar iPhone 13 ile uygulama açılış hız testi yaptım bu direkt bariz tokat manyağı yaptı.

O konuda zaten iPhone 13'ün hız testinde S24 FE ile kapışma şansı yok. Exynos 2400e A15i sakız gibi çiğner desem abartı olmaz.

Dedim tamam bundan sonra iPhone 13 diyeni ben tokatlarım, düz iPhone alınmaz. iPhone 13 alan başka kuzeni de kabul ettirdim senin tel daha iyi diyor. İnsanları bilgilendirmek lazım. iPhone diye en iyisi sanıyor. Düz modelleri 60Hz ekran, telefoto kamerası yok, hızı uygun Samsung S'ten yavaş daha pahalıya satıyorlar.

iPhone düz model alınmaz ama sosyal medya optimizasyonunu göz ardı etmek olmaz. Ben S24+ kullanıyorum ve fotoğrafları/videoları galeride karşılaştırınca elimdeki 2 IPhone'den çok daha iyi çekiyor ama sosyal medyaya atınca o galeride tokatladığı iPhone ile denk hâle geliyor ya da onun sadece bir tık üstü oluyor.

Neymiş iPhone değer kaybetmiyor, insan satmak için telefon mu alır kullanmak için alıyor. Satmak istiyorsan altın al kenarda dursun, altını satarsın yine aldığın fiyata değer kaybetmeden. iPhone 1000 dolarsa alırken 900 dolara satarsın. Bir zaman sonra gittikçe değer kaybediyor o da. Bizim Türkiye'de şişirdikleri her şey pahalıdır yalnızca iPhone değil.

Burada katılıyorum. Her sene telefon al sat yaparak yeni modele geçen biri değilse kimse yok değerini kaybetmiyor falan bahanesiyle iPhone almamalı. Gördük kim değerini kaybetmiyor. Milletin 40bine önerdiği iPhone 13 2 haftada 33 34bin bandına düştü. Bir ara 30bini görmüştü. IPhone'nin değer kaybetmesini engelleyen iPhone değil bizim ülkedeki "iPhone başka ya" kafasındaki özellik bilmeden iPhone alanları kazıklamanım verdiği zevk yaşatıyor IPhone'yi.

sosyal medyaya atınca
Bu olay kalktı diye biliyorum. Samsung Instagram ile anlaşma sağlamıştı. iPhone ile aynı kalitede atıyor, eskiden iPhone daha kaliteli yüklüyordu. Sosyal medya demek ki belli bir kapasitesi var daha kaliteli atılmıyor boyutu düşürmek için.

Samsung önerirken bir dipnot geçerim.
Zevkler ve renkler farklı. Bana iPhone ön kamerası yüzü kırmızı yapıyor gibi geliyor. Aynada yüzüm beyaz çekinirken iPhone ile kırmızı yapıyor. Samsung aynaya en yakın görüntüyü çekti.

O konuda zaten iPhone 13'ün hız testinde S24 FE ile kapışma şansı yok. Exynos 2400e A15i sakız gibi çiğner desem abartı olmaz.
Yer yer çiğnemekle kalmaz. Ama bunu anlatamazsın bazısına niye iPhone bu yaa der.

Burada katılıyorum. Her sene telefon al sat yaparak yeni modele geçen biri değilse kimse yok değerini kaybetmiyor falan bahanesiyle iPhone almamalı. Gördük kim değerini kaybetmiyor. Milletin 40bine önerdiği iPhone 13 2 haftada 33 34bin bandına düştü. Bir ara 30bini görmüştü. IPhone'nin değer kaybetmesini engelleyen iPhone değil bizim ülkedeki "iPhone başka ya" kafasındaki özellik bilmeden iPhone alanları kazıklamanım verdiği zevk yaşatıyor IPhone'yi.
Aynen öyle. Bizim millet sever böyle şeyleri anladın işte.

Geri
Yukarı