S24 FE neden One UI 7 güncellemesi almadı?

lieys

Decapat
Makaleler
1
Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum ama artık dayanamadım, buraya yazayım dedim. S24 FE kullanıyorum, cihazdan genel olarak memnunum ama şu güncelleme konusunda Samsung gerçekten FE serisini dışlıyor gibi hissediyorum. One UI 7 çıkalı epey oldu, S23 aldı, S22 bile aldı. S24 serisinin tamamı aldı. E biz niye hala bekliyoruz?

FE serisi sonuçta “fan edition” değil mi? Yani “biz sizi düşündük, uygun fiyata amiral gemisi deneyimi veriyoruz” diye çıkardılar bu seriyi. E tamam da, sonra niye aynı ilgi yok? Güncellemeye gelince birden a serisiyle aynı sıraya mı koyulduk anlamadım. Hatta bakarsınız A55 falan One UI 7'yi bizden önce alırsa hiç şaşırmam. Zaten a serisine bazen daha erken geliyor, bizim FE ortada kalıyor.

Cihazın donanımı da taş gibi aslında. S21 FE gibi eski FE modelleri bile One UI 6.1'i falan gayet güzel kaldırıyor. S24 FE daha da yeni, hala güncel bir cihaz. Ama ne zaman güncelleme muhabbeti açılsa, FE hep en son sırada. Güncelleme takvimine bakıyorum, adı bile geçmiyor bazen. Açıkçası bu durum moral bozuyor. “sözde” amiral gemisi ama fiiliyatta sanki orta segmente atılmışız gibi hissediyorum.

Bazı yerlerde okudum, “fe daha sonra çıkarıldığı için güncellemeyi geç alıyor” diyorlar. Ama bu mantık da pek oturmuyor. S24 FE, S24 serisine ait değil mi? Aynı yıl, aynı seri. O zaman neden bu kadar fark var? Teknik bir sebep varsa açıklasınlar, beklemesini biliriz. Ama hiçbir bilgi yok. Sessizlik var, belirsizlik var.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi fazla kafaya takıyorum yoksa gerçekten FE serisi biraz üvey evlat muamelesi mi görüyor? Başka S24 FE kullanıcıları da benim gibi bekliyor mu hala?

Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum ama artık dayanamadım, buraya yazayım dedim. S24 FE kullanıyorum, cihazdan genel olarak memnunum ama şu güncelleme konusunda Samsung gerçekten FE serisini dışlıyor gibi hissediyorum. One UI 7 çıkalı epey oldu, S23 aldı, S22 bile aldı. S24 serisinin tamamı aldı. E biz niye hala bekliyoruz?

FE serisi sonuçta “fan edition” değil mi? Yani “biz sizi düşündük, uygun fiyata amiral gemisi deneyimi veriyoruz” diye çıkardılar bu seriyi. E tamam da, sonra niye aynı ilgi yok? Güncellemeye gelince birden a serisiyle aynı sıraya mı koyulduk anlamadım. Hatta bakarsınız A55 falan One UI 7'yi bizden önce alırsa hiç şaşırmam. Zaten a serisine bazen daha erken geliyor, bizim FE ortada kalıyor.

Cihazın donanımı da taş gibi aslında. S21 FE gibi eski FE modelleri bile One UI 6.1'i falan gayet güzel kaldırıyor. S24 FE daha da yeni, hala güncel bir cihaz. Ama ne zaman güncelleme muhabbeti açılsa, FE hep en son sırada. Güncelleme takvimine bakıyorum, adı bile geçmiyor bazen. Açıkçası bu durum moral bozuyor. “sözde” amiral gemisi ama fiiliyatta sanki orta segmente atılmışız gibi hissediyorum.

Bazı yerlerde okudum, “fe daha sonra çıkarıldığı için güncellemeyi geç alıyor” diyorlar. Ama bu mantık da pek oturmuyor. S24 FE, S24 serisine ait değil mi? Aynı yıl, aynı seri. O zaman neden bu kadar fark var? Teknik bir sebep varsa açıklasınlar, beklemesini biliriz. Ama hiçbir bilgi yok. Sessizlik var, belirsizlik var.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi fazla kafaya takıyorum yoksa gerçekten FE serisi biraz üvey evlat muamelesi mi görüyor? Başka S24 FE kullanıcıları da benim gibi bekliyor mu hala?
1 hafta sonra gelebilir.

Selam arkadaşlar,

Bence gerçekten haklısın, Samsung'un FE serisi konusunda biraz ilgi eksikliği olduğu bir gerçek. FE, genellikle uygun fiyatla amiral gemisi deneyimi sunmayı vadediyor ama güncellemeler konusunda gerçekten geri planda kalıyor gibi hissediyorum. One UI 7 çıkalı bayağı oldu ve hala S24 FE kullanıcıları bekliyor. Bence burada biraz Samsung'un stratejisi devreye giriyor olabilir. FE serisi, aslında tam amiral gemisi değil, biraz daha orta-üst segmentte yer alıyor, belki de bu yüzden öncelik sırasına pek girmiyor. Ama yine de, güncellemeler konusunda aynı yıl içinde çıkan bir modelin daha hızlı güncelleme alması beklenir. S24 FE'nin donanımı gerçekten sağlam ve yeni olduğu için, bu durum moral bozucu olabilir.

Bu arada, S24 FE kullanıcılarıyla da konuştuğumda benzer şikayetler olduğunu duyuyorum. Samsung'un özellikle FE modelleri için güncellemeleri yavaş tutması, gerçekten moral bozabiliyor. Ben de böyle hissediyorum, FE serisi sanki bir adım daha geri planda bırakılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence gerçekten haklısın, Samsung'un FE serisi konusunda biraz ilgi eksikliği olduğu bir gerçek. FE, genellikle uygun fiyatla amiral gemisi deneyimi sunmayı vadediyor ama güncellemeler konusunda gerçekten geri planda kalıyor gibi hissediyorum. One UI 7 çıkalı bayağı oldu ve hala S24 FE kullanıcıları bekliyor. Bence burada biraz Samsung'un stratejisi devreye giriyor olabilir. FE serisi, aslında tam amiral gemisi değil, biraz daha orta-üst segmentte yer alıyor, belki de bu yüzden öncelik sırasına pek girmiyor. Ama yine de, güncellemeler konusunda aynı yıl içinde çıkan bir modelin daha hızlı güncelleme alması beklenir. S24 FE'nin donanımı gerçekten sağlam ve yeni olduğu için, bu durum moral bozucu olabilir.

Bu arada, S24 FE kullanıcılarıyla da konuştuğumda benzer şikayetler olduğunu duyuyorum. Samsung'un özellikle FE modelleri için güncellemeleri yavaş tutması, gerçekten moral bozabiliyor. Ben de böyle hissediyorum, FE serisi sanki bir adım daha geri planda bırakılıyor.

Yorumuna saygım var ama ben kesinlikle aynı fikirde değilim. “fe tam amiral gemisi değil” demek bence yanlış çünkü donanım olarak amiral gemisi. S24 FE ile a serisi arasında uçurum kadar fark var. Kasa kalitesi, ekran, işlemci, her konuda üst segment bu cihaz. A55'le kıyaslamak bence mantıklı bile değil.

S23 aldı, S22 aldı, S24 serisinin tamamı aldı. A serisi bile sıraya girdi. Ama S24 FE hala bekliyor. Adında S24 geçiyor bu telefonun. Yani aynı jenerasyon, aynı yılın cihazı. O zaman nasıl oluyor da “öncelik sırasına girmemesi normal” deniyor? Bu mantık bana hiç oturmuyor. S24 ismi taşıyan bir cihazı resmen dışlamış gibi oluyor Samsung.

Bu cihaz sadece “fiyat/performans” diye geçiştirilecek bir model değil. Fiyatı ortada, donanımı ortada. Ama yazılım tarafında hep geri plana atılıyor. Bu da insanın moralini bozuyor. Madem bu kadar güçlü cihaz yapıyorsun, güncellemede de aynı ciddiyeti göstermen lazım. Yoksa FE serisinin bir anlamı kalmaz.

fan Edition diyor arkadaş. Düşündürücü ifadesi bilmeden atmayın.

Tamam adı fan Edition ama bu cihaz S24 serisinin parçası. Adında S24 geçiyor, aynı yıl çıkmış, aynı yazılım tabanını kullanıyor. S23'e geldi, S22'ye geldi ama bu hala bekliyor. Sırf "fan Edition" yazıyor diye geç güncelleme alması normal mi yani?

Donanımı zaten üst düzey. Ekranı, kasası amiral gemisi seviyesinde. Fan Edition demek alt model demek değil, uygun fiyatlı amiral deneyimi demek. Bu yüzden geç güncelleme alması “düşündürücü” değil mi? Bence gayet de düşündürücü. Adı fan Edition diye her şeye göz yumacak değiliz.

@Moneymoon hocam, arkadaş beğenmemiş, işareti atmış da ben haklı değil miyim bu konuda?

Son düzenleme:
Yorumuna saygım var ama ben kesinlikle aynı fikirde değilim. “fe tam amiral gemisi değil” demek bence yanlış çünkü donanım olarak amiral gemisi. S24 FE ile a serisi arasında uçurum kadar fark var. Kasa kalitesi, ekran, işlemci, her konuda üst segment bu cihaz. A55'le kıyaslamak bence mantıklı bile değil.

S23 aldı, S22 aldı, S24 serisinin tamamı aldı. A serisi bile sıraya girdi. Ama S24 FE hala bekliyor. Adında S24 geçiyor bu telefonun. Yani aynı jenerasyon, aynı yılın cihazı. O zaman nasıl oluyor da “öncelik sırasına girmemesi normal” deniyor? Bu mantık bana hiç oturmuyor. S24 ismi taşıyan bir cihazı resmen dışlamış gibi oluyor Samsung.

Bu cihaz sadece “fiyat/performans” diye geçiştirilecek bir model değil. Fiyatı ortada, donanımı ortada. Ama yazılım tarafında hep geri plana atılıyor. Bu da insanın moralini bozuyor. Madem bu kadar güçlü cihaz yapıyorsun, güncellemede de aynı ciddiyeti göstermen lazım. Yoksa FE serisinin bir anlamı kalmaz.

Tamam adı fan Edition ama bu cihaz S24 serisinin parçası. Adında S24 geçiyor, aynı yıl çıkmış, aynı yazılım tabanını kullanıyor. S23'e geldi, S22'ye geldi ama bu hala bekliyor. Sırf "fan Edition" yazıyor diye geç güncelleme alması normal mi yani?

Donanımı zaten üst düzey. Ekranı, kasası amiral gemisi seviyesinde. Fan Edition demek alt model demek değil, uygun fiyatlı amiral deneyimi demek. Bu yüzden geç güncelleme alması “düşündürücü” değil mi? Bence gayet de düşündürücü. Adı fan Edition diye her şeye göz yumacak değiliz.

@Moneymoon hocam, arkadaş beğenmemiş, işareti atmış da ben haklı değil miyim bu konuda?
Dostum 1 hafta sonra gelecek demişim. Neyini anlamıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
S24 FE işlemcisi S23'den ve S22'den de çok daha iyi güncel güçlü donanıma sahip. Tam amiral gemisi sınıfına çıktığı seri ile girmezse de önceki senenin amiral gemisi telefonundan güncel ve güçlü donanıma sahiptir. Kısaca en geç S23 serisiyle beraber güncelleme alması gerekirdi. Anlaşılan o ki S serisi bittikten sonra A serisinden önce FE serisine güncelleme verip A serisine güncellemeyi verecek gözüküyor.

@lieys Yani haklı haksız konusunda bilemiyorum ama kendi fikirlerimde çok farklı değil hatta Samsung'un bu kadar fazla ürün skalası varken hemen her güncellemeyi sunamıyor olmasını da anlarım ancak S2x serisi bir bütün FE veya Ultra gibi takılarla satışa sundukları ürünler o nesle ait ürünler olmaya devam ediyor yani Galaxy A, Galaxy M, Galaxy Note ve Galaxy S serilerinin birer ürünü ek bir ayrı seri zaten değil Galaxy FE diye ayıyeten bir ürün skalası yok ki markanın daha geç güncelleme sunsunlar benim mantığıma göre de bu böyle ama ben şu durumda gecikmenin olmasını çok alakasız görmüyorum çünkü zaten firma Android 15 ve OneUI 7 güncellemesinde elini yüzüne bulaştırdı benim için sürecin iPhone 16'nın iOS 18'le çıkıp geriye kalan modellerin iOS 17'de kalmasından herhangi bir farkı yok eğer ortada bir güncelleme varsa bende bu firmaya bir önceki yıl aynı parayı ödediysem bana vadedilen güncellemeden neden (bir süre için bile olsa) mahrum kalıyorum? Bence direkt olarak Samsung'un yazılım bölümünün yönetimininde ve işleyişinde sorun var bu durum yalnızca bir Android sürüm güncellemesi olmaktan daha öte yalnızca bu sorunları firmanın dışına taşıyan ve kullanıcılarını etkileyen fiziki bir örnek oldu.

Dostum 1 hafta sonra gelecek demişim. Neyini anlamıyorsunuz?
Beğenmedim emojisini atmamın sebebi "Fan Edition zaten" diyerek geç kalmasını normalleştirmenizdi. Yani cihazın adı S24, serinin parçası, donanımı da güçlü. S23’e gelmiş, S22’ye gelmiş, bu hâlâ bekliyor. Fan Edition diye bu gecikme bence normal değil. 1 hafta sonra gelecek olabilir ama mesele zaman değil, yaklaşım. O yüzden beğenmedim attım.

Yeni konular

Geri
Yukarı