S9 Plus'a Custom ROM kurulursa Samsung Health gibi servisler devre dışı kalır mı?

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

Telefonuma açıkçası Custom ROM kurasım var. Android 13 ya da 12 olacak şekilde.

Ancak araştırdığım kadarıyla Samsung Health ve Wear gibi servislerin devre dışı kalacağını söylüyordu insanlar. Bu doğru mudur?

Knox sayacı meselesinden dolayı diyorlar.

Eğer doğruysa Custom ROM kurma düşüncesini kafamdan silip atacağım.

Son düzenleme:

Knox sayacı benim ROM attığım bazı cihazlarda işlememişti açıkçası. Ben hep stock ROM'da kalmanı tavsiye ederim, Custom ROM'lar güvenlik konusunda son zamanlarda istenmeyen şeyler yaptılar. Eski bir Custom ROM hayranı olarak önermiyorum. Lineogea OS bile artık doğru düzgün ROM yapmıyor, tercih sizin.

Samsung Health'i bilmiyorum ama Wear devre disi kaliyor hocam. Custom APK ile acilabiliyor yine de.

Devre dışı kalıyor değil, siliniyor direkt. Çünkü custom ROM diyerek direkt sistemi silip yeni sistem yüklüyorsunuz. Bahsettiğiniz uygulamalar direkt siliniyor.
Cihazınıza stock ROM atınca geri gelseler de çalışmıyormuş. Az önce elimdeki vaktiyle custom ROM kurduğum ve şu an cihazın orijinal yazılımının yüklü olduğu J7 Prime'da kontrol ettim ve S Health çalışmıyor.

Elbette bu durum hangi ROM'larda, hangi durumlarda vs. olur kesin konuşamam, zaten şimdi sizden görüp de öğrendim. En üstteki arkadaşta sorun olmamış mesela. Diğer arkadaşın dediği gibi belki S Health'ı da APK ile çözebilirsiniz.

Exynos için şu linke bakabilirsin link. Samsung Health vs. çalışıyor ama yine de birtakım bug mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…