R7 360 güçlü bir kart değil. Sabahtan akşama kadar oynaması da bir şey ifade etmez. İşlemci ile anakartın pin vs. dışında pek bir anlam ifade etmez. H110M Pro-VD'ye i7 bile takarsın, ama o muhteşem performansı alamazsın. H110M 2100TL üzerinde bütçeli sistemler için ALINMAMALI. Yaptıysa ise arkadaşın yanlış yapmıştır.
Tam performans dediğim O.C yapamazsın vs.İnsanlara yanlış bilgi verme. i7 6700K veya 7700K isimli işlemcileri H110M isimli ana karta taktığında performans almanı engelleyecek bir unsur yok. Ana kart seçerken neye ihtiyacın olduğunu düşünerek seçmen gerek. RAID desteğine veya 4 RAM slotuna veya gaming lan gibi özelliklere falan ihtiyacı olmayan adamın ana karta fazladan para vermesine gerek yok.
Ayrıca senin şu "performans alamazsın" diye yaptığın yanlış bilgi ile ilgili şu konudaki 2 satırlık olan ikinci mesajı bir oku: i7 6700K ile MSI H110M PRO-VD performansı nasıl olur?
"Oyun için olmaz çünkü oyun oynarsan H110M patlar". Hala yanlış bilgi veriyorsun. Kardeşim H110M Pro-VD + i5 6400 + GTX 1060 6GB + 8GB Corsair Vengeance RAM ile 11 saat aralıksız oyun testlerinde sistemde hiç bir sorun çıkmadı. "Oyun için ise alınmaz" ya hani sana göre, oyun için eksik olan şeyi ne? "İki tane RAM slotu eksik, oyun oynanmaz destek vermiyor 4 tane olmak zorunda" bu mu?Tam performans dediğim O.C yapamazsın vs.
Ama günlük iş için falan kullanacak ise ideal.
Evet takabilir, ama çok da mantıklı bir seçim olmaz.
(Oyun için ise olmaz.)
Ben V-Sync açın demedim ki. Ne alaka şimdi ? Ben monitörün tazeleme hızı olabildiğince yüksek olsun dedim sen ne dedin. İlk başta bir cümleyi düzgün oku.Aynen sana dedim.
Kardeşim 60 Hz olduktan sonra önemi olmadığını söylüyorsun yüksek FPS'nin, yanlış söylüyorsun. Hz değeri ne olursa olsun FPS yükseldikçe input lag değeri düşer. Hz değeri yükseldikçe de input lag düşer. Yüksek Hz monitör tercih etmek yırtılmayı azaltmak için değil çünkü 144 Hz monitörde de V-Sync veya G-Sync falan açmadığın sürece 65 FPS'de bile yırtılma oluyor. Yüksek Hz tercih edenler input lag değerini düşürmek için tercih ediyorlar. Rekabetçi oyun oynamayan birinin 144 Hz monitöre yatırım yapması çok saçma olur. Ek olarak bu arkadaş CS:GO için sistem aradığı için 144 Hz monitör tabii ki güzel olur ancak bütçesi yeterse. 4300- 1300 = 3000 TL. Bu bütçeye tatmin edici FPS değerlerine çıkabilecek bir sistem toplanırsa neden 144 Hz tercih etmesin?Ben V-Sync açın demedim ki. Ne alaka şimdi ? Ben monitörün tazeleme hızı olabildiğince yüksek olsun dedim sen ne dedin. İlk başta bir cümleyi düzgün oku.
Ben konu sahibi için söylemedim. H110 kullanan arkadaş için söyledim. Kullanılması "hata" değil. Konu sahibi arkadaşın zaten bütçesi yetiyor, gaming lan ihtiyacı da var, lafım yok. Bütçe yetiyorken neden daha üst modeli almasın? Ona bir şey demiyorum. Bütçe bazen kısıtlı olur, ana kartı yüksek tutmak için ekran kartını kısanlar var, veya ekran kartını kısmayı önerenler var, onlara uyuz oluyorum ben.4 olmak zorunda değil. Ben kendi düşüncemi söyledim. Kimi gider i3 6100'e H170 anakart koyar, kimi ise i5 6400'e H110M koyar. Ben H110M'ye laf atmıyorum, kaliteli kart. Ama oyun oynayacaksan hele ki CS:GO gibi rekabetçi oyunlar, insanlar Gaming Lan özelliğine ihtiyaç duyar. Pingim çıkmasın diye Lan kullanır. Ping ve internet hızım wifi ile iken kullandığımda yetmiyordu. Ama Lan kullanınca bir tık daha öne çıktı. Pingim 70 idi, 50 oldu. Belki ileride sistemi upgrade edecek, 2 RAM slotu yetmeyecek? CS:GO gibi oyunlarda FPS dışında önemli etkenler de var. Ping, lag çıkarsa sıkıntı olabilir. Adam diyor ki ben profesyonel oynayacağım. En azından bir tık daha ping düşer rahatlar. Ben geleceği için söylüyorum. Yanlışım olabilir ben kabul ediyorum. Ama H110M bana göre pek mantıklı bir karar değil. Mesela i7 6700K alsa bile H110M anakarta taksa O.C .yapamaz. Ama O.C. falan yapmam diyorsa kendi bilir. Benim de Casper laptop'um var 9 yıllık. Yaklaşık 8-9 saat CS:GO oynuyorum. Benimki de ne kapanıyor, ne de sıkıntı çıkıyor. Ping'im de çok çıkmıyor. Benim bilgisayarın Ethernet girişi vs. çok berbat ama yine de az da olsa ping azaltıyor. Siz istediğinizi söyleyin, benim kişisel düşüncem bu. Yanlış bilgi veriyorsam ise de hakkınızı helal edin ne diyelim.
Ben konu sahibi için söylemedim. H110 kullanan arkadaş için söyledim. Kullanılması "hata" değil. Konu sahibi arkadaşın zaten bütçesi yetiyor, gaming lan ihtiyacı da var, lafım yok. Bütçe yetiyorken neden daha üst modeli almasın? Ona bir şey demiyorum. Bütçe bazen kısıtlı olur, ana kartı yüksek tutmak için ekran kartını kısanlar var, veya ekran kartını kısmayı önerenler var, onlara uyuz oluyorum ben.
Ben bunu demiyorum, diyorum ki çok büyük bir fark yaratmıyor diyorum. Dediğim şu, monitör için yüksek Hz değerlerinde bir monitör alıp ona sistem kurmak daha mantıklı diyorum. Yırtılmadan falan bahsetmiyorum. Onu diğer arkadaş dedi ben değil. Arkadaş profesyonel olarak oynamak istediğini de dile getirmiş zaten.Kardeşim 60 Hz olduktan sonra önemi olmadığını söylüyorsun yüksek FPS'nin, yanlış söylüyorsun.