"Sabit sürücünüzün durumu kötüleşti" ne demek?

Ixra

Decapat
Katılım
11 Temmuz 2021
Mesajlar
94
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ne yapabilirim bu yazılımsal bir sorun mu?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (18).png
    Ekran Görüntüsü (18).png
    54,2 KB · Görüntüleme: 97
176 adet sektör ömrünü tamamlamış veya bozulmuş. Onların yerine yedek sektör verilmiş. Bu çok yüksek bir sayı değil ama düzenli olarak Crystal Disk Info veya daha iyisi HD Sentinel ile takip ediniz. Bu sayıda hızlı artış görürseniz içindeki önemli verileri yedekleyip diski emekli ediniz.
 
176 adet sektör ömrünü tamamlamış veya bozulmuş. Onların yerine yedek sektör verilmiş. Bu çok yüksek bir sayı değil ama düzenli olarak CrystalDiskInfo veya daha iyisi HD sentinel ile takip ediniz. Bu sayıda hızlı artış görürseniz içindeki önemli verileri yedekleyip diski emekli ediniz.

Bu laptopumun hızını veya performansını yavaşlatabilir mi? Veya bu yazılımsal mı yoksa laptopun içindeki sistemlerdemi sıkıntı var
 
Son düzenleme:
Bu laptopumun hızını veya performansını yavaşlatabilir mi?

Hayır. Bu veri disk sağlığı ile alakalı. Yani verilerin güvenliği hakkında yorum yapılır. Şu an veri kaybı söz konusu değil. Yedek sektörler tahsis edilmiş.

Öte yandan diskte hiç ölü sektör olmasa bile hızı zamanla düşebilir. Bu ayrı bir durum. Onun için Crystal Disk Mark ile hız testi yapabilirsiniz. Görünüşe göre uzun süredir kullanıyorsunuz. İlk güne göre hızda azalma olabilir.
 
Yazılımsal falan değil. Harddiskin ömrü azalıyor zamanla. Bunu durdurmanın yolu yok. Bir müddet sonra diski yenilemek gerekecek. Ancak zamanını öngörmek zor. Belki bilgisayarla işiniz bitene kadar idare edebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı