Sabrent ROCKET NVMe SSD | Amazon Alışveriş Deneyimi, Ürün İncelemesi

Selamlar,

Samsung 970 EVO Plus 512GB modellerin 850-950 Lira aralığında olduğu dönemlerde, daha önce Amazon üzerinde sıkça gördüğüm ve fiyatının hala neden bu kadar uygun olduğunu anlamadığım Sabrent marka NVMe SSD'nin 512GB modelini Amazon.com üzerinden 25 Eylül tarihinde kargo, gümrük ve dahil 77.5$'a sipariş verdim. O günün kuruyla 415 lira civarında bir şey yaptı. 27 Eylül tarihinde gönderimine başlanılan ürün 11 Ekim tarihinde elime ulaştı. (Daha erken de ulaşırdı ancak çok uç bir noktada oturuyorum memlekette. :) )

Ürünün gönderim detayı şu şekilde oldu:
shipping.png

Oldukça küçük, şık metal bir kutuda gelen ürün, şahsıma hasar görmeden teslim edildi ve sistemime bir sıkıntı yaşamadan taktım.
IMG_9312.jpg

IMG_9313.jpg

IMG_9314.jpg

IMG_9315.jpg

Ürünün iddia edilen okuma hızı 3400 MB/s, yazma hızı 2000 MB/s.

Yaptığım testleri ve Crystal Mark bilgilerini aşağıdaki görsellerde bulabilirsiniz.
crystal disk info.png

crystal disk mark.png

as ssd.png

1 TB 820 TL'ye geliyor, bence fiyatı gayet iyi. Bu fiyata ancak 860 QVO alınabiliyor.
Yalnız QVO 500 MB okuma yazma hızlarına sahipken bu SSD 2 GB okuma 3 GB yazma hızlarına sahip. Ayrıca Samsung QVO yerine Samsung EVO'ya rakibi olan Crucial MX500 almak bence daha mantıklı. Aynı şekilde Crucial P1 de alınabilir. İkisinin 1 TB fiyatları da 800-900 TL arası.

Yalnız QVO 500 MB okuma yazma hızlarına sahipken bu SSD 2 GB okuma 3 GB yazma hızlarına sahip. Ayrıca Samsung QVO yerine Samsung EVO'ya rakibi olan Crucial MX500 almak bence daha mantıklı. Aynı şekilde Crucial P1 de alınabilir. İkisinin 1 TB fiyatları da 800-900 TL arası.
Ben de o anlamda dedim zaten 800 TL'ye ancak 860 QVO alınabiliyorken, 3400-2000MB/s bir SSD olması çok güzel.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı