Rehber Saç bakımı marka önerileri

Saçım dalgalı, biraz daha dalgasını yumuşatmak için düzleştirici etkisi olan ogx maskesini 3-4 günde bir kullanıyorum. Kullanım sıklığı nasıl olmalı sizce?

Saç deriniz kuru bir yapıya sahipse 2-3 uygundur ama sık yağlanıyor ise 4 günde bir veya haftada bir şeklinde kullanabilirsiniz.

Ben 2 yıldır OGX Coconut şampuanını kullanıyorum. Ama saçımda kepek var bayadır. Şampuan değiştirmeli miyim? Çok sık şampuan değiştirmek saça zarar verir mi?

Ben 2 yıldır ogx coconut şampuanını kullanıyorum. Ama saçımda kepek var bayağıdır. Şampuan değiştirmeli miyim? Çok sık şampuan değiştirmek saça zarar verir mi?

Benim yaptığım gibi haftada 2-3 defa önce kepek için özel şampuanı yedirerek kullandıktan sonra normal kalan ürünleri kullanabılırsınız. çok şampuan değiştirmek konusuna gelince her şampuan veya krem her saça iyi gelmiyor mesela shea moisture baya pahalı ve sevilen bir marka fakat benim saçıma iyi gelmedi.

Saçımda özellikle terledigim zaman kaşıntı ve kepek oluyor.Bunlar için ne kullanabilirim ne önerirsiniz?

Saçımda özellikle terledigim zaman kaşıntı ve kepek oluyor. Bunlar için ne kullanabilirim ne önerirsiniz?

Vichy dercos, klorane kepek önleyici şampuanı, La Roche Posay kerium DS şampuan, nizoral a-d anti dandruff kullanabilirsiniz biraz tuzlular ama.
@Nochend

Son düzenleme:
Saçım düz, çok hafif dalgalı diyebiliriz. Normal sabun ve şampuanlarda kabarıyor.

Normalde hep kısa saç kullanırdım fakat artık uzatmaya başladım, mullet vs düşünüyorum. Şampuan ve saç kremi/saç spreyi öneriniz var mı? Hacim vermek isterim saçıma, çok dağılıyor.
@Isaacc

Hocam, saçınızın 1c olduğunu varsayıyorum. Muhtemelen düşük gözeneklidir, ondan bir tık hafif bir şampuan ve krem kullanmanız o kabarıklığı alır. Sülfat (SLS) içeren markaları kullanmayın, sabunu saça sürmeyin. Sabunu saça sürmek, arabayı Domestos ile yıkamak gibi bir şey oluyor. Bunu önerenlere de kulak asmayın. Ek olarak, mullet için iyi bir berbere gidin; mahalle berberiniz textured cut yapamaz.

Ürün olarak:

• Yves Rocher Volume Şampuan-Krem
  • OGX Biotin & Collagen Şampuan-Krem(ilerleyen zamanlarda ağırlık yapabilir saçta)
  • Insıght Anti-Frizz Hydrating Şampuan-Krem
bakabilirsiniz. Tüm markalara ben de tam hakim değilim, kendiniz bulup ek olarak konu açarsanız iyi mi diye bakarım.

Son düzenleme:
Sabun zaten hiç kullanmadım diyebilirim bu zamana kadar. Ya şampuan ya da sadece suyla yıkıyorum.

Bugün iyi bir berbere gidip saçımı uzatacağımı söyledim. Yan ve arkayı toparlattım. Güzel bir şampuan ve krem tarzı birşey sürüp yanlara doğru güzel şekil verdi. Sürdüğü krem neyse yumuşacık yaptı saçımı, olmadı tekrar gidişimde ne olduğunu öğrenirim.

Dediğiniz gibi bu zamana kadar sülfatsız şampuanlar kullandım fakat saç kremi kullanmıyordum.

Şampuan, saçtaki aşırı yağı ve kiri alır. SLS olanlarda sorun, bu yağı alma işini aşırı yapması ve kupkuru bırakması. Bundan dolayı da deri aşırı yağ salgılıyor, saç hasar görüyor. Ne kadar iyi bir şampuan olursa olsun, o yağların yerini doldurması için nemlendirici bir krem de kullanmanız lazım. Uzunsa saçınız, şart.

Teşekkür ederim hocam.

Elseve kreminin kokusu hoşuma gitmişti, içeriğinde ben sülfat göremedim, uygun olur mu sizce? Bu ikiliyi düşünüyorum.

Ogx hakkında saçı kurutuyor diyen çok kişi gördüm. Yine de öneriyorsanız yumuşaklık için ikili paket uyguna geliyor. Elseve'de durulama gerekmiyor, Ogx'de gerekiyor mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…