Saç dökülmem devam ediyor

mkeshnoda

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2012
Mesajlar
465
https://www.technopat.net/forum/diger-konu-disi/8338-16-yasinda-sac-dokulmesi.html

Burada saç dökülmemin hikayesi var :) Bioxcin kullandım fakat hiç bir faydasını görmedim. Hatta zararını gördüm. Saç dökülmem hala durmadı ve artık göze batmaya başladı. Arkadaşlarım ben söylemeden senin saçın mı dökülüyor diye soruyorlar. Bu konudan anlayan tanıdıkları olan var mı? Eğer varsa benim durumumu anlatır mısınız onlara? Ben bu yaşta kel kalmak istemiyorum.

Bu hafta sonu bir doktora daha gideceğim. Bakalım o ne diyecek..

Size kel bir arkadaşımın saçının nasıl çıktığını anlatmak istiyorum.
Sevgilisnden ayrıldığı için çok stres yaptı ve 1 ay sonra okula kel olarak geldi. Gitmediği doktor kalmamış. Fakat Göztepe Numune'de bir doktora gitmiş ve o doktor ona çok farklı bir yöntem uygulamış. Ona böbrek ilacı vermiş. Bu ilacın yan etkisi kıllanmaymış. Bunu kullandı ve şu an kafası saçtan geçilmiyor. Gür ve güçlü saçları var. Fakat kiloda aldı. İlaç göbek yapmış onda. Sizce ben de böyle bir ilaç kullansam faydasını görür müyüm?
Bütün önerilerinizi bekliyorum.
 
Saç diyerek geçme bazen ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olabiliyor, birden çok doktora gitmen önemli zira biri atlarsa bir diğeri sebebini bulabilir. İlacı doktor yazmadan edinip kullanırsan muhtemelen çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşırsın, zira bu tarz ilaçların kıllanmadan daha başka çok ciddi yan etkileri de olabiliyor.
 
Evet yani saç dökülmesinin nedeni hastalıklar olabilir. Şimdi allah korusun insan kanser falan olunca yan etkileri budur. Zaten kanser ve kansere benzer hastalıklara yeni yakalananlar bu gibi yan etkilerle karşılaşırlar. Şimdi illa kanserde olmaz bu sorun daha küçük hastalıklarda da görünür.
 
Evet yani saç dökülmesinin nedeni hastalıklar olabilir. Şimdi allah korusun insan kanser falan olunca yan etkileri budur. Zaten kanser ve kansere benzer hastalıklara yeni yakalananlar bu gibi yan etkilerle karşılaşırlar. Şimdi illa kanserde olmaz bu sorun daha küçük hastalıklarda da görünür.

Olum naptın sen, kanser olunca saç dökülmez kemoterapi görünce radyasyondan dolayı dökülür. :D
 
Kemoterapi de kullanılan bazı ilaçlardan dolayi dökülür ama her ilaç dökmez. Radyoterapi de ise uygulandığı bölgede tüy dökülmesi olur.
 
Kardeşim bak sana önerim şu :

Kesinlikle tarak kullanma , özellikle de plastik tarak. Tarama saçlarını .

Ve saçını kestir eğer uzun ise . Saçlarını taramanı gerektirmeyecek uzunlukta kestir.


Eğer bir resim ile gösterirsen çok iyi olur. Gerçekten çok merak ettim ne derece dökülme olduğunu.


Bak ben de 1 ay öncesine kadar saçlarımın döküldüğünü sanıyordum meğersem plastik taraktanmış . Benim saçlarım çok uzun olur hep . Tararken takılıyor ve elektrikleniyor , bu yüzden kopuyormuş saçlarım.

Şuan tarak kullanmıyorum ve gerçekten elimle kafamı avuçladığımda elime hiç saç gelmiyor.

Şampuan da değiştirdim . Eskiden ne bulursam onu kullanıyordum ama artık dalin kullanıyorum :D Eski şampuan saçlarımı çok hafif yapıyordu yani üflesen uçacak düzeyde .

Haliyle saçım bozulunca sürekli tarıyordum ve sürekli saçlarımı tahriş ediyordum. Şuan saçlarım sanki joleli gibi :D Ve kesinlikle dökülmüyor. Yakında kestireceğim ve hiç oynamayacağım saçlarımla.


Bu arada saçlarımı seyrek sanıyordum ben :D Hiç de seyrek değilmiş , tam aksine çoğu arkadaşımdan çok daha fazla saçım var . Ben saçsız asla yaşayamam :D Beni ben yapan saçlarım yani. Saçsız kesinlikle düşünemem kendimi .
 
Hatta eğer 3 numara saç yakışıyorsa onu yap, bazı erkeklere çok yakışıyor. ;)

3 numara saçın yakıştığı erkek olsa olsa ya filmlerde olur. Saçların uzunken daha fazla dökülmeye neden olur.
 
Resimleri şu an ekleyemiyorum. Sonra ekleyeceğim. O değilde siz ne yaptınız ya? Kanser falan filan stres seviyem tepeye vurdu şu anda göğsümün oralarda kötü hisler kol geziyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı