Saç dökülmesi nasıl engellenir?

harikaporsuk

Femtopat
Daha fazla  
20 yaşındayım ve 3 4 ay onca çok kötü talihsiz bir olay yaşadım çok fazla stresliydim.

Kafamın arka üst kısmında saçım bayağı seyrekleşmiş az önce arkadaşım fark ettide söyledi.

Babam 60 yaşında ve saçlarında dökülme yok onun saçı bile benimkinden daha iyi gibi.

Dayımların saçı beyaz ve onların da benimki arka üst tarafı seyrek.

Amca tarafını tam bilmiyorum kel yok diye biliyorum.

Saçlarım çok güzel herkes çok beğeniyor ama son zamanlarda acayip döküldü bunu engellemenin bir yolu var mı ve eski dökülen saçlarımı geri istiyorum kazıtsam falan işe yarar mı?

Redditte bu konuyla ilgili hep minoxidil, finasteride gibi ilaçlar görüyorum lakin hiç oturup uzun uzadıya araştıramadım. Genetik saç dökülmesi için bu ilaçlardan bahsediliyor genelde.

Kan testini nerede yaptırıyoruz doktoramı gitmek lazım yada sağlık ocağı fln
Sağlık ocağı yapıyor. Bir keresinde bir arkadaş istanbul da bazı sağlık ocaklarının yapmadığını söylemişti ne kadar doğru bilmiyorum bizimki senelerdir yapıyor hatta 6 ayda bir çağırıyor gel kan ver diye. Eğer detaylı istiyorsan özele gidip yaptırabilirsin tabi ne kadar tutar bilmiyorum.

20 yaşındayım ve 3 4 ay onca çok kötü talihsiz bir olay yaşadım çok fazla stresliydim.

Kafamın arka üst kısmında saçım bayağı seyrekleşmiş az önce arkadaşım fark ettide söyledi.

Babam 60 yaşında ve saçlarında dökülme yok onun saçı bile benimkinden daha iyi gibi.

Saçlarım çok güzel herkes çok beğeniyor ama son zamanlarda acayip döküldü bunu engellemenin bir yolu var mı ve eski dökülen saçlarımı geri istiyorum kazıtsam falan işe yarar mı?
Merhaba, 17 yaşındayım. Genetik olarak ailemde hiç kimsede kellik sorunu yok. Ailedeki herkes, yaşı kaç olursa olsun, gür saçlara sahip. Ancak benim saçlarım yaklaşık 1.5–2 yıldır dökülüyordu ve özellikle son 4–5 ayda bu durum gözle görülür şekilde artmaya başladı. Saçlarım aslında gür, dalgalı ve gerçekten hoş bir yapıya sahipti; fakat üst kısmında ciddi bir seyrelme ve kelleşme fark etmeye başladım. Bu duruma artık bir son vermem gerektiğine karar verdim. Bugün ise saçlarım neredeyse 2 yıl öncesine göre bile çok daha iyi durumda. Yaptığım şeyler şunlardı:

Bir derma roller aldım ve her gün, tek yön olacak şekilde saç derime masaj yaptım. Bu masajı yaklaşık 10–15 dakika boyunca uyguladım. Trendyol’dan biberiye yağı satın aldım ve dermaroller ile birlikte kullanmaya başladım. Bu kombinasyonun etkisi çok daha fazla oldu.
Son olarak aldığım bir ürünle birlikte saçlarım hem çok daha sağlıklı hale geldi hem de eskisinden bile daha iyi bir görünüme kavuştu. Bu ürünle de tabii ki saç derime dermaroller ile masaj yaptım.

Ürünlerin linklerini aşağıya bırakıyorum.

O marketttek slsli domuz yağlı şamouanları bırakın doğal ve mümkünse zeytinyağlı şampuan sabun kullanın. Ben bunu kullanıyorum öneririm. Flora Eritilmiş Zeytinyağlı Defneli Şampuan Sabun 400 Ml

Saçkırana doğru da gidiyor olabilir. Berberler sarımsaklı birşeyler yapıyor bazıları anlayan varsa onlara da sorabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı