Saç nasıl dik tutulur?

Benim saçım herhangi bir işlem yapmadan dik kalabiliyor. Nasıl göründüğünü merak ediyorsan mısır tarlası düşün. Nasıl oldu bende bilmiyorum. 3 yıl önce saçımı kestirdim ve böyle oldu. Güzel yönleri yok değil. Fön çekmeme gerek yok. Çünkü zaten dik.

Sabah okula giderken saçıma fön çekiyorum ama birkaç saat sonra saç bozulmaya başlıyor, yani iniyor saç, dik kalmıyor. Nasıl fönlediğim hâlde yani dik halde kalır? Sprey veya saç pudrası gerekir mi? Eğer gerekirse de saç dökmeyen sprey veya saç pudrası önerirseniz sevinirim. İyi forumlar.

Hocam benim de eskiden öyleydi, bir yöntem geliştirdim (en azından belli bir süreliğine). Ben banyo yaparken ilk başta saçımı şampuan yerine sabun ile yıkıyordum. Önlerini yukarıda, arkaları da normal şekilde sabunluyordum. Sonra o banyo boyunca kafamda kalıyordu. Saçım çok sert oluyordu. Artık en son saçımı yıkama zamanı geldiğinde de şampuan ile yavaşça destekleyip yıkıyordum. Bunu düzenli yaptıktan sonra belli bir düzene girdi. Biraz saçma gibi gözükebilir ama işe yaradı. Ayrıca saçının yatkın olduğu yöne doğru taraman da önemli

Dediğim gibi hiç bir türlü olmuyorsa hergün kimyasal kullanmak çok zararlı saçına yazık. Bende kullanıyordum en sonunda saçlarımı kısa kestirdim. Kullanmama gerek kalmıyor.

Hocam benim de eskiden öyleydi, bir yöntem geliştirdim (en azından belli bir süreliğine). Ben banyo yaparken ilk başta saçımı şampuan yerine sabun ile yıkıyordum. Önlerini yukarıda, arkaları da normal şekilde sabunluyordum. Sonra o banyo boyunca kafamda kalıyordu. Saçım çok sert oluyordu. Artık en son saçımı yıkama zamanı geldiğinde de şampuan ile yavaşça destekleyip yıkıyordum. Bunu düzenli yaptıktan sonra belli bir düzene girdi. Biraz saçma gibi gözükebilir ama işe yaradı. Ayrıca saçının yatkın olduğu yöne doğru taraman da önemli
Arkadaşın dediği gibi ben de sabun kullanıyorum. Zeytinyağlı defne sabunu kullanıyorum. Kesinlikle saçı daha sert yapıyor.

Limon veya sprey sıkabilirsiniz hocam en kötü joleye bularsınız.

Dosya Ekleri

• hqdefault.jpg
    hqdefault.jpg
    7,6 KB · Görüntüleme: 72
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı