Saç sıfıra vurulursa daha sık ve kalın mı çıkar?

Hayır sık ve kalın çıkmaz sadece doğal DNA'larınız gereği yine var olan saç tipinizde çıkacaklar. Sadece saçlarınızı uzatıp, fön vs yaptırıyorsanız bunlardan kurtulmuş olucak saçlar. Ancak saçlarınız güçlensin isterseniz haftalık bakım kürleri yapabilirsiniz.
Ailem öyle diyor. Daha sık, daha hızlı ve kalın çıkacağını söylüyor. Doğru mu? Yani daha sağlıklı.

Kişiden kişiye değişir. Dışarıdan birinin farkedeceği kadar olmaz. Bende olmuştu ama sadece ben ve yakın çevrem dikkat ettiğinde farketmişti.

Dökülmemesi adına biraz doğru sayılır. O da uzun saç kısa saça nazaran daha kolay döküldüğünden.

Lakin saçı gürleştirip, seyrek bölümleri kapatacak diye bir şey söz konusu değil.
Maalesef hocam öyle olmuyor, döküleceği varsa her halükarda dökülüyor. Bende buna uyarak saçlarımı 3 numara kestirirdim ama yine de döküldü. Ve şuan Mesut Çevik yolunda ilerliyorum. Saç dökülmesi durmuyor. Çünkü bende genetik olduğu için önüne geçemiyorum. Saçları kısa kestirince, döküldüğü zaman zaten çok kısa olduğu için görülmüyor ve dökülmüyor zannediliyor.

Maalesef hocam öyle olmuyor, döküleceği varsa her halükarda dökülüyor. Bende buna uyarak saçlarımı 3 numara kestirirdim ama yine de döküldü. Ve şuan Mesut Çevik yolunda ilerliyorum. Saç dökülmesi durmuyor. Çünkü bende genetik olduğu için önüne geçemiyorum. Saçları kısa kestirince, döküldüğü zaman zaten çok kısa olduğu için görülmüyor ve dökülmüyor zannediliyor.
Yok hocam, bahsettiğim kalıtsal değil basit mantıktan fiziksel. Yani uzun saç, kısa saça nazaran kökünden daha kolay kopuyor, daha basit düşüyor onu demek istedim.

Son düzenleme:
Yok hocam, amacım kalıtsal değil basit mantıktan fiziksel. Yani uzun saç, kısa saça nazaran kökünden daha kolay kopuyor, daha basit düşüyor onu demek istedim.
Anladım. Ben yine de söylemek istedim. Olurda bu yöntemin kesin çözüm olacağını zannedecek kişiler varsa hiç öyle sanmasınlar diye söyledim.

Kıl kökü nedir bunu bilirseniz daha fazla çıkmayacağını bilirsiniz :) Sen toprağa bir fidan dikersen bir kuyuya bir tane çıkar :) Sende de kafanda kaç kuyu varsa(kök) o kadar çıkar.
Şöyle dersen; Bu kökleri nasıl daha sağlıklı beslerim diyoran bu sağlıklı beslenme ve saçları besleyen vitamin ve minerallere sahipseniz çok fazla kimyasal bulaştırmazsanız o kadar sağlıklı olur.
Genetik bir yatkınlığınız da yoksa hormonal bir durumunuz yoksa çıkması gerektiği kadar çıkar bunun dışında çok fazla bir şey yapmanıza gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı