Saç uzatırken sürekli yanları ve arkaları kestirmek mi lazım?

emirc.2

Decapat
Saçımı uzatmak istiyorum. şu an 3. ay. Yanlar ve arkalarla birlikte saçım çok garip ve mağara adamıymışım gibi bir hale büründü. Ama üstler gözümü kapatacak kadar uzadı. Yanları ve arkaları kestirerek mi uzatmalıyım üstlere dokunmayıp. Bütün saçı uzun herkese baktığımda genelde yanları ve arkalar kısa ya da hiç yok üstler bağlanacak kadar uzun.

Bence hayır, 3 yıl kadar sadece kendim minik düzeltmeler ile uzattım. Saçlarım dalgalı bu arada, düz veya başka türde olan saçlar için bir şey diyemem çünkü tecrübem yok o konuda.

5 yıl boyunca makas değdirmemiştim. En son 80-90 cm olmuştu saçlarım. İlk zamanlar zorlayıcı oluyordu, çirkin diyebileceğimiz boyutta oluyordu. Daha sonradan toparlıyor.

Ama tavsiyem şu ki eğer saç uzatacaksan ve askerliğin yaklaşmışsa o topa hiç girme. Askerden gelince uzatmaya başla. Çünkü gerçekten zorunlu bir sebepten kestirmek koyuyor adama.

Tamamen keyfinize göre. Muhtemelen saçınızı daha önce yanları ve arkaları kısa üstü uzun kullandınız. Yanlar zamanla uzadıkça düzleşmeye ve normal görünmeye başlayacaktır. O zaman daha güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Saçımı uzatmak istiyorum. şu an 3. ay. Yanlar ve arkalarla birlikte saçım çok garip ve mağara adamıymışım gibi bir hale büründü. Ama üstler gözümü kapatacak kadar uzadı. Yanları ve arkaları kestirerek mi uzatmalıyım üstlere dokunmayıp. Bütün saçı uzun herkese baktığımda genelde yanları ve arkalar kısa ya da hiç yok üstler bağlanacak kadar uzun.
Kırıkları ve enseyi toplaması yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
Hocam saç uzatma konusunda kritik bir dönem olan "awkward phase"in içindesiniz. Eğer uzun saçlı bir adam gibi dolaşmak istiyorsanız yanları ve arkaları almanızı önermem. O kişiler genelde toplu kullananlardır. Saçları sıfıra vuralı 2.5 sene olmak üzere, zor bir dönemden geçiyorsunuz. Hele ki kıvırcık değilse saçınız dağ ayısı gibi gözükeceksiniz. Ama dayanırsanız "İsa, Barış Manço, Barış Akarsu, Cem Karaca" gibi güzel iltifatlar duyabilirsiniz. Bu süreçte saç sağlığınza dikkat edin yeter. Soğuk su kullanın, havluyla kurulama/sıcak ısıyla kurulama yapmayın. Saç tipinize uygun ürünler kullanın. Sonra pişmaniye gibi olmasın saçlarınız.

Hocam saç uzatma konusunda kritik bir dönem olan "awkward phase"in içindesiniz. Eğer uzun saçlı bir adam gibi dolaşmak istiyorsanız yanları ve arkaları almanızı önermem. O kişiler genelde toplu kullananlardır. Saçları sıfıra vuralı 2.5 sene olmak üzere, zor bir dönemden geçiyorsunuz. Hele ki kıvırcık değilse saçınız dağ ayısı gibi gözükeceksiniz. Ama dayanırsanız "İsa, Barış Manço, Barış Akarsu, Cem Karaca" gibi güzel iltifatlar duyabilirsiniz. Bu süreçte saç sağlığınza dikkat edin yeter. Soğuk su kullanın, havluyla kurulama/sıcak ısıyla kurulama yapmayın. Saç tipinize uygun ürünler kullanın. Sonra pişmaniye gibi olmasın saçlarınız.
Taramam felan gerek mi?

Ben yanları aldırıyorum rahat oluyor. Sadece yanlar ve arkayı aldırıyorum

Üstten de kırıkları aldırıyorum kırıkları aldırmasam saç çok kötü görünüyor. Benim de dalgalı saç zaten sabah kalkınca savaştan çıkmış gibi oluyor.

Hocam havluyla kurulama yapmayın demişsin de zaten kurutma makinesi kullanmıyorum havlu da kullanmazsam nasıl kuruyacak bu saç? Havluyu saçın üstüne koyup hafif bastırıp suyunu çektirmek gibi bir şey mi dediğiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı