Saçın yağlanması ve aşırı kepeklenmesi

Kerimcan.con

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rx 6600 r5 5600 16gb ram
Son 3 yıldır saçım aşırı kepekleniyordu.
Sonra 1 2 ay hiç kepeklenmedi ve gene saçımı yıkayıp 1 gün sonra sacimi ellemesem bile öyle bir yağlanıyor ki tekrar yıkamak zorunda kalıyorum. Sabahin 6'sinda okula gitmek zorundayim, sabah sabah kafami buz gibi suya sokmayi hiç sevmiyorum. Gece yikasam da ayni, sabah kalktigimda aşırı yağlanıyor. Ne yapmam gerek acaba öneriniz var mı? Doktora gitmiştim ilaç yazdi fakat etkisi yoktu. Saçım da dökülmeye basladi yikarken, 10-15 tane saç geliyor. Ne önerirsiniz acaba?

Ergenlikle olan şey yağlanma ve dökülmesi kepek olarak ise şampuanızdan olabilir bende bir ara değiştirdim şampuanı kepeklenmeye başladı.

(Sağlıklı mı sağlıksız mı bilmiyorum, kendi yaptığımı söyleyeyim) hocam banyoya girdikten sonra ilk şampuanlanmadan sonra aralığı olmayan bir tarağı alıp saç dibinize sürtün, önden arkaya doğru. Tüm kafanıza uygulayın birkaç kez. Bir tortu birikebilir tarağa ama bir sıkıntı olmuyor, kepek geçiyor neredeyse hiç kalmıyor ama çok bastırırsanız saç derinizi yolduğu için 1 2 gün can yakıyor o kadar. Bir deneyin derim.

(Sağlıklı mı sağlıksız mı bilmiyorum, kendi yaptığımı söyleyeyim) hocam banyoya girdikten sonra ilk şampuanlanmadan sonra aralığı olmayan bir tarağı alıp saç dibinize sürtün, önden arkaya doğru. Tüm kafanıza uygulayın birkaç kez. Bir tortu birikebilir tarağa ama bir sıkıntı olmuyor, kepek geçiyor neredeyse hiç kalmıyor ama çok bastırırsanız saç derinizi yolduğu için 1 2 gün can yakıyor o kadar. Bir deneyin derim.

Aralığı olmayan tarak nasıl oluyor.

Son 3 yıldır saçım aşırı kepekleniyordu.
Sonra 1 2 ay hiç kepeklenmedi ve gene saçımı yıkayıp 1 gün sonra sacimi ellemesem bile öyle bir yağlanıyor ki tekrar yıkamak zorunda kalıyorum. Sabahin 6'sinda okula gitmek zorundayim, sabah sabah kafami buz gibi suya sokmayi hiç sevmiyorum. Gece yikasam da ayni, sabah kalktigimda aşırı yağlanıyor. Ne yapmam gerek acaba öneriniz var mı? Doktora gitmiştim ilaç yazdi fakat etkisi yoktu. Saçım da dökülmeye basladi yikarken, 10-15 tane saç geliyor. Ne önerirsiniz acaba?
Saçın uzunsa çok normal. Değilse ve oluyorsa cilt doktoruna gidebilirsin. Şampuan olarak Clear-Kömür kullanıyorum. 1 aydır aynı şampuan kullanıyordum şu anda kafamda kepek ve yağ yok. Bende bu durumdan muzdarip birisiydim, daha önce bu konuyla alakalı farklı bir konu açmıştım. İlk başta "Head Houlders Kadınlar İçin Kepek ve Yağ Karşıtı Şampuan" kullanıyordum. Kadınlar için yazana bakmayın, erkekler için olanı bir şeye yaramıyor. Her neyse, iyi güzel kepek ve yağı engelliyordu ama son zamanlarda yine kepek ve yağ yapmaya başladı. Sonradan Clear'a geçtim ve şu an rahatım ve oldukça güzel bir şampuan. Tavsiye ederim.

Vallaha anlamadım bir ayrıntı verseniz benim de sıkıntım var çünkü.

Hocam gece olduğu için bende kendimi fazla açıklayamıyorum kusura bakmayın, dikdörtgen içine aldığım kısımlar ile. (tırnak kadar ince aralıkları var diye öyle demiştim)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-01-18 003242.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-18 003242.png
    105,3 KB · Görüntüleme: 56

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı