Saçın yağlanması ve aşırı kepeklenmesi

Son 3 yıldır saçım aşırı kepekleniyordu.
Sonra 1 2 ay hiç kepeklenmedi ve gene saçımı yıkayıp 1 gün sonra sacimi ellemesem bile öyle bir yağlanıyor ki tekrar yıkamak zorunda kalıyorum. Sabahin 6'sinda okula gitmek zorundayim, sabah sabah kafami buz gibi suya sokmayi hiç sevmiyorum. Gece yikasam da ayni, sabah kalktigimda aşırı yağlanıyor. Ne yapmam gerek acaba öneriniz var mı? Doktora gitmiştim ilaç yazdi fakat etkisi yoktu. Saçım da dökülmeye basladi yikarken, 10-15 tane saç geliyor. Ne önerirsiniz acaba?

Şikayetleriniz artarsa tekrardan doktora gitmenizi öneririm.

Seboraik dermatiti bir araştır bakalım, belki o vardır sende, stres egzaması.

Sanırım bende bu var geçen yaz kendimi kel yapmıştım ve görsellerdeki gibi kızarıklık olan yerlerde daha fazla kepek vardı. Sadece ilaçla geçiyormuş sanırım ama ilaç adını göremedim.

Ketoral şampuan iyi gelir ama uzun vadede bir çözümü yok, devası yok yani bu hastalığın paso tekrarlar.

-Stres
-Dengesiz beslenme
-Saç ile çok temas etme
-Saç kurutma makinesi aşırı kullanma
-Farklı şampuan kullanımı ve dahası....

Ayrıca erğenlik ile alakası yok. Yine'de doktora başvurun.

Kepek için işe yarayacağı konusunda fikrim yok ama. Az şampuan kullanıp kafanızı kazır gibi değil de masaj yapar gibi şampuanlayıp yıkarsanız ayrıca ılık suda ya da sıcak suyla yıkanıyorsanız çıkmadan önce soğuk suyla kafanızı yıkarsanız yağlanmanın önüne geçebilirsiniz.
(Sağlıklı mı sağlıksız mı bilmiyorum, kendi yaptığımı söyleyeyim) hocam banyoya girdikten sonra ilk şampuanlanmadan sonra aralığı olmayan bir tarağı alıp saç dibinize sürtün, önden arkaya doğru. Tüm kafanıza uygulayın birkaç kez. Bir tortu birikebilir tarağa ama bir sıkıntı olmuyor, kepek geçiyor neredeyse hiç kalmıyor ama çok bastırırsanız saç derinizi yolduğu için 1 2 gün can yakıyor o kadar. Bir deneyin derim.
Daha çok yağlanmaya yol açması muhtemel.

Kepek için işe yarayacağı konusunda fikrim yok ama. Az şampuan kullanıp kafanızı kazır gibi değil de masaj yapar gibi şampuanlayıp yıkarsanız ayrıca ılık suda ya da sıcak suyla yıkanıyorsanız çıkmadan önce soğuk suyla kafanızı yıkarsanız yağlanmanın önüne geçebilirsiniz.

Daha çok yağlanmaya yol açması muhtemel.

Yani hocam benim de saçım çok yağlıydı ama bu yöntemden sonra sürekli değil de 3 4 günde bir duş aldığım için bir yağlanma olmuyor, hem ne kadar yağlanırsa o kadar yıkarsın, ne kadar yıkarsan o kadar yağlanır. Yağlanmaya 3 4 gün tahammül etmesi gerek konuyu açan arkadaşın, öbür türlü geçmiyor.

Son 3 yıldır saçım aşırı kepekleniyordu.
Sonra 1 2 ay hiç kepeklenmedi ve gene saçımı yıkayıp 1 gün sonra sacimi ellemesem bile öyle bir yağlanıyor ki tekrar yıkamak zorunda kalıyorum. Sabahin 6'sinda okula gitmek zorundayim, sabah sabah kafami buz gibi suya sokmayi hiç sevmiyorum. Gece yikasam da ayni, sabah kalktigimda aşırı yağlanıyor. Ne yapmam gerek acaba öneriniz var mı? Doktora gitmiştim ilaç yazdi fakat etkisi yoktu. Saçım da dökülmeye basladi yikarken, 10-15 tane saç geliyor. Ne önerirsiniz acaba?
Çözdün mü sorunu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı