Saçlarımın şekli dengesiz

koray105

Kilopat
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
3.503
Makaleler
1
Çözümler
29
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 1600, GTX 1060, 16 GB RAM, MSI X370 GAMING Pro Carbon.
Cinsiyet
Erkek
Merhaba öncelikle şöyle başlayayım uzun bir saçım var bundan birkaç ay önce ekim ayları gibi saçlarım eşit veya eşite çok yakın şekilde 2'ye ayrılık haldeydi. Yani diğer taraf ile öbür ki taraf birbirine benzer dalgadaydı ve dengeliydi. O zamanlar yaptığım tek şey her gün saçlarımı yıkayıp taç ile saçlarımı yukarıda tutmaktı. Şu an da ise aynı şeyleri tekrarlıyorum ancak eskisi gibi olmuyor. Saçın bir tarafının uç kıvrımları çok güzel olurken diğer taraf alakasız ve dengesiz bir
kıvrım oluyor. Bu neden olabilir?

Not: Gün içerisinde hep taç takıyorum banyodan çıktıktan sonra saçımın nemini alıp taç takmaya devam ediyorum ve uyurken de taç takıyorum.
 
Hocam isterseniz tarak ile eşit bir biçimde ayırmayın deneyin ve kurutma makinesi ile kurutmayın hava yoluyla kurusun. Kabarıklık yapmaz en azından. Bir de böyle deneyebilirsiniz.

Saçları tarak ile ayırmıyorum kendisi ortadan hep ayrık oluyor. Şu an denedim saç şeklini bozmayı ama 2-3 kere kafamı çevirdikten sonra eski haline döndü.
 
Su an benim sacimin uzunlugu cenemi geciyor ve ortadan ikiye ayiriyorum, ayirmak zorundayim yoksa onumu bile goremem. Neredeyse sizinle ayni seyleri uyguluyoruz ama ben gun boyunca en az 3-4 kez tariyorum.

Saçları tarak ile ayırmıyorum kendisi ortadan hep ayrık oluyor.
Zamaninda taramiyordum, annemin tavsiyesi ile taramaya basladim ve en azindan daha duzgun kaliyor artik. Bir sure taradikca sacin o tarali hale alisiyor ve oyle kalabiliyor. Ek olarak saclarinizi dus alirken de taramayi deneyin.

Imkanim olsa buraya fotografimi atmak isterdim, en azindan nasil oldugunu gorup durumunuzla karsilastirabilirdiniz.
 
Su an benim sacimin uzunlugu cenemi geciyor ve ortadan ikiye ayiriyorum, ayirmak zorundayim yoksa onumu bile goremem. Neredeyse sizinle ayni seyleri uyguluyoruz ama ben gun boyunca en az 3-4 kez tariyorum.

Zamaninda taramiyordum, annemin tavsiyesi ile taramaya başladım ve en azindan daha duzgun kalıyor artik. Bir sure taradikca sacin o tarali hale alisiyor ve oyle kalabiliyor. Ek olarak saclarinizi dus alirken de taramayi deneyin.

Imkanim olsa buraya fotografimi atmak isterdim, en azindan nasıl oldugunu gorup durumunuzla karsilastirabilirdiniz.

Büyük ihtimalle saç uzunluğumuz aynı. Ben de ayırmazsam önümü göremiyorum ondan sağ ve sola atmak zorundayım. Ben sizin aksinize hiç taramıyorum acaba nasıl hangi şekilde tarıyorsunuz?
 
Ben sizin aksinize hiç taramıyorum acaba nasıl hangi şekilde tarıyorsunuz?
Simdi anlatmaya calisacagim ama anlatma seklimden dolayi anlayamayabilirsin.

En basta elimle ortadan ikiye ayiriyorum daha sonra sacimin (ornek vericem, sirasi onemli degil) sag tarafini ortadan ayirdigim hizadan sacimin en uclarina kadar tariyorum bunu sol ve arka taraf icinde uyguluyorum, bunu yapinca saclarim ici aciliyor yani elinizi attiginizde cok rahat sekilde icinde gezdirebiliyorsunuz. Daha sonra sacimi arkaya ve havaya dogru tariyorum ve daha sonra tekrar orta hizadan yan taraflara dogru tariyorum. Son olarak ise tac takiyorum ve oyle birakiyorum. Sacinizi tararken sac takiliyorsa islatin veya elinizle acmaya calisin, biraz caniniz yaniyor. Bu arada ilk defa bu sene uzattim, daha once hic tecrube etmemistim.
 
Saçları tarak ile ayırmıyorum kendisi ortadan hep ayrık oluyor. Şu an denedim saç şeklini bozmayı ama 2-3 kere kafamı çevirdikten sonra eski haline döndü.

Tamam işte hocam saç alıştığı için otomatik kendisi ayrık oluyor. Sizde tarakla bu sefer geriye tarayın ardından ortadan eşit şekilde ayırmayı deneyin.
 

Geri
Yukarı