Sadece benim bilgisayarımda ping var

KITT

Kilopat
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
1.243
Makaleler
2
Çözümler
31
Modeme Ethernet kablosu ile benim bilgisayarım ve başka bir bilgisayar farklı. Diğer bilgisayarda ping olması gerektiği gibi 8 falan çıkıyor Speedtest'te ama benim bilgisayarda 40 çıkıyor. Normalde Speedtest'te A sunucusunu baz alarak test yapması lazım ama uzakta olan B sunucusunu baz alarak yapıyor.

Ethernet kartı sürücüsünün güncel olduğu ve olmadığı zaman yine aynı. Modem res atmayı denedim olmadı. Kabloyla alakalı olma ihtimali var mı?

Çözüm önerileriniz nelerdir?
 

Emri

Picopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
540
Çözümler
1
Yer
Başakşehir, Istanbul
Modeme Ethernet kablosu ile benim bilgisayarım ve başka bir bilgisayar farklı. Diğer bilgisayarda ping olması gerektiği gibi 8 falan çıkıyor Speedtest'te ama benim bilgisayarda 40 çıkıyor. Normalde Speedtest'te A sunucusunu baz alarak test yapması lazım ama uzakta olan B sunucusunu baz alarak yapıyor.

Ethernet kartı sürücüsünün güncel olduğu ve olmadığı zaman yine aynı. Modem res atmayı denedim olmadı. Kabloyla alakalı olma ihtimali var mı?

Çözüm önerileriniz nelerdir?
Virüs taraması yapabilirsin.
 

Ellie Williams

Kilopat
Katılım
28 Eylül 2016
Mesajlar
4.186
Makaleler
8
Çözümler
72

Korkmaz02

Centipat
Katılım
3 Haziran 2020
Mesajlar
1.484
Çözümler
11
Arka planda programların güncelleme kontrolcüleri (Özellikle AV'ler) çalışır vaziyette olabiliyor. Bu da pingi olumsuz etkileyebiliyor. Wise Care 365 indirip başlangıçta çalışan gereksiz programları ve kısa süreliğine AV'yi kapatın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve tekrar deneyin.
 

Eryd

Hectopat
Katılım
18 Şubat 2018
Mesajlar
2.744
Makaleler
2
Çözümler
27
Yer
Ankara
Uçuk gelebilir fakat siz farkında olmadan bilgisayarınızda VPN yüklü ve arkada çalışıyor olabilir mi?
 
Katılım
8 Haziran 2019
Mesajlar
22
Yok efenim arka planda indirme vardır, o vardır, bu vardır... Arkadaşlar, arka planda indirme olsa diğer bilgisayarda da ping olurdu. İnternet kaynağı tek. Saçmalamayın...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
KS
K

KITT

Kilopat
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
1.243
Makaleler
2
Çözümler
31
Portları değiştirmeyi denedim, kabloları da değiştirmeyi deneyeceğim. @GluklayanSuSebili @Ellie Williams

@Emri Virüs taramalık bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayar bugün yeni geldi ve yaptığım tek şey düzgün bir şekilde sürücüleri, DirectX'i ve Visual C++ paketlerini kurmaktı.

@Korkmaz02 Kaspersky var fakat Kaspersky'ı indirmeden önce de böyleydi, indirdikten sonra da böyle.

@Eryd VPN çalışmıyor ve yüklemedim de.

Speedtest'i telefondan yaptım modemin dibine koyarak ve telefonumda da ping 40 civarı çıktı. Sanırım modemle alakalı bir durum var, umarım anakarttaki ethernet kartıyla alakalı değildir. Birkaç gün önce Keenetic Omni DSL N300 sipariş ettim ve onun gelmesini bekliyorum şu an. O geldikten sonra da sorun devam ederse tekrar konu açacağım.
Güncelleme: Sorun çözüldü. Bağlandığım ağın özelliklerinden IPv6 tikini kaldırdım.
 
Son düzenleme:
Yukarı