Merhaba
@Hiken! Öncelikle doğum gününüzü kutlar; nice sağlıklı, mutlu yıllar dilerim
.
Öncelikle bu mesajları okuyan arkadaşlar ne benim ne de Hiken'in sözleri hukuki danışmanlık değildir, her uyuşmazlık/dava kendisine özgüdür ve en küçük ayrıntı bile birçok şeyi değiştirme özelliğine sahiptir. Avukatlık kanunu 164. maddesine göre avukatların ücretsiz danışma hizmeti de dâhil olmak üzere karşılık olmadan görev yapamaları yasaktır. Kimse lütfen böyle bir talepte bulunmasın. Hukuki işlerinizi mağduriyet yaşamamanız adına lütfen alanında uzman bir avukat aracılığı ile, avukatlık asgari ücret tarifesinden az bir ücret olmamak şartıyla, gidermeniz önemli rica olunur. Bizim burada yaptığımız sadece hukuk okuryazarlığı artırmak ve bir sohbetten ibarettir.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben okan üniversitesi hukuk fakültesinden 22 yılında mezun olmakla beraber herhangi bir hukuk mesleğinde çalışmıyorum, dolayisyla belli düzeyde teorik bilgim olsa da pratik bilgim maalesef 0. Programlama öğrenip sektörümü değiştirmeye çalışıyorum.
Evet M.278 dediğiniz gibi işlenmiş suçu bildirmemekten öte işlenmekte olan ve işlenmiş olmakla birlikte neticeleri sınırlanabilecek bir suçu yetkili makamlara bildirmeme şeklinde olduğu için başlıktaki kisa soruya cevap; her re'sen takip edilen suçu bildirmemek bu suça sebep verir demek yanlış olabilir.
Paylastığım konudaki olaya gelirsek bahsettiğiniz gibi internette rastgele anonim birisinin paylaştığı iddia, her ne kadar imkansız bir konu olmasa da, ne kadar yüksek bir şüphe uyandırabilir ve gerçekliği ne düzeydedir tartışmalı. Belki benim fazla masumlugumdandır ben gercek olduğuna inanmıştım o yuzden sahsa yetkili kuruma ihbarda bulunabilecegini soylemek isterken eger gercek oldugunu dusunuyorsam ihbar etme imkanina ve hatta sorumlulugu bende de oldugu icin ihbar etmeyip de sahsa tavsiye veririsem "ihbar etmeme sucu" işlemiş olmaz miyim diye paradoksa düştüm en sonunda hiçbir şey yazmadım
. Neyse ki herhangi bir suçtan suçlu bulunabilmek için şüpheye yer olmaması gerektiği için herhaldeki ne teorik hukukta ne de bu kadar is yoğunluğu varken pratik hukukta yukarıdaki olayı yetkili makamlara bildirmediğim için suçlu bulunmam. Hal ve davranislarimdan da anladığımız uzere ben işsizim boyle gereksiz seyleri dusunuyorum arada
sanırım en azından avukatlık stajımı tamamlayıp ruhsat alsam bir meşgale olmuş olur.
Bu arada haberlerden okuduğum kadari ile o iki kişi arasında yaşanan sokak kavgasında taraflar birbirlerinden şikayetçi olmamasına rağmen savcılık re'sen harekete geçip iki tarafi da ifadeye çağırmış. Herhalde ki savcılık basit yaralanmayı aşan bir durum olduğuna kanaat getirdi.
Cevabınız için tekrar teşekkür eder, iyi günler dilerim.