Sadece Masaüstünde Olan Ölü Piksel

Sadekoloi

Kilopat
Katılım
23 Mart 2017
Mesajlar
26
Sadece masaüstünde sol üst köşede olan bir adet ölü piksel var ya da ben öyle sanıyorum. 4-5 adet piksel test programı denedim. Gariptir ki hiç birinde bir sorun çıkmadı ve bu durum sadece masaüstündeyken yaşanıyor. Chrome, oyun ya da herhangi bir dosyada tam ekranken herhangi bir piksel bozukluğu göremiyorum.

Adsız.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Sadece masaüstünün sol üst köşesinde bir adet siyah piksel var mouse oku ile üstüne gittiğimde mouse oku kayboluyor, geri çektiğimde geri geliyor.
Bu sorun oyundayken, tarayıcıda gezerken, tam ekranda bir şeyler izlerken ve hatta bilgisayarım, belgelerim gibi dosyaları açtığımda olmuyor, masaüstüne dönünce veya arka planı değiştirince birkaç saniye kaybolup sonra geri geliyor. Daha da detaylandırmam gerekirse ki bu çok tuhaf,
Kısa bir süre tarayıcıda dolaşıyorum daha sonra başlat çubuğundaki peek yani masaüstü ön izleme tuşuyla masaüstüne geldiğimde bu siyah nokta gözükmüyor lakin alt da çalışan bir uygulama örneğin görev yöneticisi, buna tıkladığım anda tekrar oluşuyor.
Aynı şekilde bilgisayarı kapatıp açınca başta yokken kısa bir süre sonra geri geliyor.
Sadece masaüstünde oluşan bir sorun...
Ölü piksel testi yaptım böyle bir sorun olmuyor ki eklediğim görselleri print screen ile çekip ekledim, ölü piksel olsaydı zaten burada gözükmezdi diye biliyorum.
Windows 10 Pro ve son güncellemeleri yapıldı.
Ekran kartının sürücüleri güncel.
Uzun bir yazı oldu biliyorum ama yardımlarınızı bekliyorum.

sistem özellikleri
MSI Gaming X RTX 2060 Super.
Ryzen 5 3600.
MSI B450M Mortar Max anakart.
Corsair Vengeance 8+8 - 16 GB 3000 MHz RAM.
XPG 512 GB M.2 SSD.
 

Dosya Ekleri

  • masaüstü 1.png
    masaüstü 1.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 65
  • masaüstü 2.png
    masaüstü 2.png
    5,2 KB · Görüntüleme: 56
Ölü pikseller ekran görüntülerinde görünmez. Ekran görüntüsüne çıkan görüntü yazılımsaldır.

Sistemi yeniden başlatmayı, görüntü kablosunu çıkarıp takmayı ve Windows arkaplanını değiştirmeyi deneyin.
 
Ölü piksel olmadığına eminim. Sistemi kapatıp açmayı, yeniden başlatmayı görüntü kablosunu ters çevirip ve yerlerini değiştirmeyi denedim maalesef sorun aynı şekilde devam ediyor.
Nasıl çözeriz bilmiyorum ama sorun donanımsal yani ekran kartından olsaydı devamlı bir şekilde orada gözükürdü değil mi?
 
İki yazımda da belirttim tekrar etmem gerekirse ölü piksel testi yaptım hiçbir renkte bu sorun ile karşılaşmadım.
Aynı sorunu yaşayanlar sorun MSI Dragon Center'ın voice Control yazılımdan dolayı yaşanıyormuş, ilgili konu techopat sosyalde tartışılmış ben sorunu çözdüm ilgili linki bırakıyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı