Sadece oyunlarda klavye takılı kalıyor

Yer
hatay
Oyunda klavyede en son bastığım tuş takılı kalıyor ve klavye çalışmıyor. Mesela LoL'de oyun başladıktan birkaç dakika sonra klavye takılacağı zaman CTRL tuşuna basıyorsam birkaç dakika öyle CTRL tuşuna basılı kalıyor ve klavyeyi kullanamıyorum ama fare çalışıyor. Bazen aşırı sık oluyor bazen ise nadir. Denemediğim yöntem kalmadı. Yazılımsal olarak bir çözümünü vs. bilen var mı? Klavye modelini bilmiyorum XP'den kalma eski ve 13-14 civarı yıldır kullandığım klavye ve kalan sistem ise aynı şekilde eski.

Oyunda klavyede en son bastığım tuş takılı kalıyor ve klavye çalışmıyor. Mesela LoL'de oyun başladıktan birkaç dakika sonra klavye takılacağı zaman CTRL tuşuna basıyorsam birkaç dakika öyle CTRL tuşuna basılı kalıyor ve klavyeyi kullanamıyorum ama fare çalışıyor. Bazen aşırı sık oluyor bazen ise nadir. Denemediğim yöntem kalmadı. Yazılımsal olarak bir çözümünü vs. bilen var mı? Klavye modelini bilmiyorum XP'den kalma eski ve 13-14 civarı yıldır kullandığım klavye ve kalan sistem ise aynı şekilde eski.

Klavye pis olabilir temizlemeyi denediniz mi? Klavye eski olduğu için sert basında takılı kalıyor olabilir bende de oluyordu yazılımsal değil donanımsaldı sizde de donanımsal olabilir.

Başka klavye ile deneyebilir misiniz?

Hayır ama genel olarak aynı sorunu yaşayanlara baktığımda klavye değişince de devam ediyormuş. Temiz kurulum vs. neredeyse her şeyi de denedim. Klavye takılı kaldığında çıkarıp takarsam yine düzelmiyor ve oyundan çıkınca masaüstünde yine bir süre öyle kalmaya devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı