Saf Android custom ROM önerisi

Hangi kernelin, hangi cihaza ne kadar uyumluluk gösterdiğini öğrenmenin bi yolu var mı?
XDA'da sizinle aynı cihazı kullanan kişilerin custom kernel kategorisine bakabilirsiniz.

Kuracagin telefon yedek konumunda bir telefonsa LineageOS deneyebilirsin ama aktif kullandığın ana telefonunsa ROM yuklemeden once safetynet, play integrity gibi seyleri arastirirsan iyi olur. Banka uygulamalarini kullanamayabilirsin, Play Store da aradigin uygulamalari bulamayabilirsin. Bu sorunlari asmak icin root gizleme gibi birtakim islemler yapiyorlar. Bazen bu islemler de fixleniyor. Sonra yeni yontemler cikiyor onlar deneniyor. Benim konuyla ilgili tam detayli bir bilgim yok. Telefonuna LineageOS kurup root atmadan ve baska hiçbir ek islem yapmadan banka uygulamalarini kullanabilen ve Play Store'u normal sekilde kullanabilen varsa bilgilendirsin. Ben de LineageOS kullanmak isterim.

Bu sorunlari asmak icin root gizleme gibi bir takim islemler yapiyorlar. Bazen bu islemler de fixleniyor. Sonra yeni yontemler cikiyor onlar deneniyor.
Magisk taban alınarak üretilmiş olan Kitsune Magisk o sorunların tamamını çözüyor.

Telefonuna LineageOS kurup root atmadan ve baska hiçbir ek islem yapmadan banka uygulamalarini kullanabilen ve Play Store'u normal sekilde kullanabilen varsa bilgilendirsin. Ben de LineageOS kullanmak isterim.
Lineage OS'u Play Store kurulu şekilde kurabiliyorsunuz. Kendiniz isterseniz sonradan da Google programlarını kurabiliyorsunuz eğer Google olmadan kurduysanız. Lineage OS wikisinde bunların hepsi anlatılıyor her cihaz için ayrı ayrı şekilde.

Magisk taban alınarak üretilmiş olan Kitsune Magisk o sorunların tamamını çözüyor.

Lineage OS'u Play Store kurulu şekilde kurabiliyorsunuz. Kendiniz isterseniz sonradan da Google programlarını kurabiliyorsunuz eğer Google olmadan kurduysanız. Lineage OS wikisinde bunların hepsi anlatılıyor her cihaz için ayrı ayrı şekilde.
Peki Lineage Os'mu AOSP'mu?

Geri
Yukarı