Sağ kulağın az duyması

Ben de arctis 1 kullanıyorum ve dinlediğim müziğin sağdan daha az geldiğini hissediyorum. Acaba sorun gerçekten arctis'lerde mi?
 
Hocam bende gittim sol kulağım az duyuyor ve ağrısı var diye test yaptı sorun yok. Kulağım ağrıyor temizleyin bari dedim. Baktılar içinde pislik yok. Ama sor bana hala sol kulağım az duyar.
 
Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır (fazla da olabilir) sağ kulağımdan az duyuyorum fakat farkına 2 ay önce vardım. Farkına 2 ay önce vardıysan 3 ay olduğunu nereden biliyorsun diye sormayın ben de bilmiyorum. Bundan 1-1.5 ay önce de Arctis 3 sağ kulaktan az ses geliyor diye iki tane konu açmıştım fakat sorun bendeymiş, boş yere kulaklığı kötülemiş oldum. Her neyse sorunun ben de olduğunu öğrenince ilk işim hastaneye gitmek oldu. Kulak- burun- boğaz bölümünden randevu aldım ve doktora derdimi anlattım. İşitme testi yaptırdılar ve çıkan sonuç sağ kulağımın daha iyi olduğu yönündeydi. Ben sağ kulağım daha az duyuyor diye gidiyorum ve bana sağ kulağın daha iyi duyuyor yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar.

Bu arada işitme testi stüdyo ortamında kulaklığa sinyal sesleri gönderilerek yapıldı. Kullanılan kulaklık o kadar dandik hissettiriyor ve nefes aldığınızda parmağınızı dahi oynattığınızda o sesleri duyabiliyordunuz. Testi ne kadar nefes tutmaya çalışarak geçirsem de sağlıklı bir test olduğunu düşünmüyorum. Hastaneden ayrılmadan önce doktor başka bir hastaneye gidip orada da test yapabilirsiniz dedi.

Ben de iki hafta kadar bekleyip bulunduğum şehrin en iyi hastanelerinden birine gittim hatta randevu aldığım doktor bile bulunduğum şehrin en iyilerinden diyebilirim. Derdimi anlattıktan sonra ilk gittiğim doktoradan farklı olarak 'Gece uyurken dişlerini gıcırdatıyor musun, uyurken uykuya dalma süren yaklaşık kaç dakika oluyor? ' Gibi sorular sordu ve ben de dişlerimi 2 sene önceye kadar gıcırdattığı mı annemin söylediğini fakat ondan sonrasını bilmediğimi söyledim. Sonra yanında ki genç bir bayan dişlerime baktı ve 'Evet hocam dişlerinde aşınma var. ' Dedi. Uykuya kaç dakika da daldığımı da söyledikten sonra yine işitme testine gönderdi beni. Teste tekrar girdim ve yine aynı ortam, yine sadece sinyal gönderilmesi, ve yine o dandik kulaklıklardan. Aynı şekilde yukarıda dediğim gibi nefes sesinizi dahi duyuyorsunuz. Allah'tan bu sefer eşit çıktığını söylediler yoksa yüzlerine karşı gülecektim kendimi tutamayıp. Doktora tekrar gittiğimde ise testte kulaklarında sorun olmadığı gözüküyor psikolojik olabilir psikiyatr'a görünebilirsin dedi.

Sinirlenip çıktım oradan ve o günden beri ne yapacağımı bilmiyorum. Psikolojik olarak başka sorunlarım var bunun farkındayım fakat kulağın duymasıyla ilgili ne gibi bir sorun olabilir bilmiyorum. En sıkıntılı olan şey ise kulaklarımın sürekli böyle kalacağını ister istemez kafama sokuyorum ve kötü bir ruh hali ele geçiriyor beni. Kafamdan atması da çok zor oluyor çünkü sürekli olarak kullanılan bir organ. Kulaklığı takıyorum ve sağ kulaktan az ses alınca ister istemez o düşünce aklıma geliyor. Ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. En azından buraya konu açıp içimi dökeyim dedim. Ayrıca bilgisi olanlardan da yardım ve fikir almak istiyorum.

(Ek olarak alakası var mı bilmiyorum ama kulak, burun ve boğaz aynı bölümde olduğu için yazmak istedim. Yaklaşık bir senedir balgam atamıyorum sürekli boğazımda hissediyorum. Çok sert hapşurursam ancak öyle çıkabiliyor o da bu sene içerisinde bir kere oldu. )
Sonuç ne? Ben de çenem ve kulağımla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sağ kulağım az duyuyor. Kulaklık değiştim ama bu da aynı sanki ses solda yoğunlaşıyor sağla da duyuyorum ama sanki kafamın ortasında değil de solunda çalıyor şarkılar. Çenemi oynattıkça kütlüyor neden bilmiyorum. Kütleme 1 ay önce başladı kütlemeden beri sağ kulağım az duyuyor gibi.
 
@cegid Sıra sol kulağımda hocam. Şimdi de soldan az duyuyorum. Psikolojik olduğunu düşünüyorum ama yaşarken orda başka bir şeyden kaynaklanıyormuş gibi hissettiriyor. Bu şekilde diyorum ama ben de inanmıyorum psikolojik olduğuna. Çeneyle alakası olabilir mi bilmiyorum, bir doktorla görüşebilirsiniz.
 
Dostum ben de aynı sorunu yaşıyorum sağ kulağımda dolgunluk var ve ortamdaki sesler biraz yükselince hemen uğultu başlıyor sağ kulağımda. Artık delirme noktasına geldim bu sorun yüzünden. Kulak burun boğaza gittim işitme testi yapıldı sonuçlar normal çıktı ama benim sağ kulağım en tiz sesleri duymuyor gibi hissediyorum ve sesler yükselince başlayan uğultu problemim de geçmiyor. Doktor ilaç bile vermedi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ama artık sesler yükselirse sağ kulağım yine durmadan uğuldayacak diye sürekli irkintiyle yaşadığımı farkettim. Kulağa su kaçmış gibi bir ses.
 
@80derecekolonya Ben de hatırladığım kadarıyla uğultu sesi yoktu. Bildiğin volume olarak sağ kulağımdan daha az duyuyordum. Birkaç hastaneye gidip test yaptırdım hepsinde normal çıktı. Sende farklı hastanelerde test yaptırabilirsin. Sonuç normal ise yapacak tek şey maalesef beklemek. Süreç çok sancılı olacak fakat başka çaresi yok.
 
@80derecekolonya Ben de hatırladığım kadarıyla uğultu sesi yoktu. Bildiğin volume olarak sağ kulağımdan daha az duyuyordum. Birkaç hastaneye gidip test yaptırdım hepsinde normal çıktı. Sende farklı hastanelerde test yaptırabilirsin. Sonuç normal ise yapacak tek şey maalesef beklemek. Süreç çok sancılı olacak fakat başka çaresi yok.
Dostum Sonuç Raporundaki Saf Ses Eşik Odyogramı yazılı yerin fotoğrafını çekip ekleyebilir misin kendi sonuçlarımla kaşılaştıracağım, eklersen sevinirim şimdiden teşekkürler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı