Saganetwork sunucudan DDoS atıldığını söylüyor

Eminss0

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 4300G
XPG Spectrix D35G 2x16 3200MHz CL16
B450M-A Pro Max
Crucial P3 Plus 1TB
Saganetwork'den 2 gün önce 16GB/6 Core premium server aldık, ilk kurulumu yaptıktan sonra işlemcinin farklı olduğunu fark edip destek talebi açtık. Daha sonrasında bu sorun düzeltildi ancak network bandwith 1Gbps yerine 100Mbit'e düştü :)
Bununla alakalı yeniden destek talebi açtık. Tekrar düzeltildiği zaman Server'a girdim ve FileZilla kuracak iken sunucu tekrar kapandı ve baktığımızda DDoS atıldığına dair bir şeyler yazıyordu! DOS değil DDoS! Sunucunun incelenmesini ve sunucuda dos/ddos ile alakalı hiçbir şeyin olmadığını kaç kez belirtmemize rağmen kendileri incelemeyi reddediyor. Tek söyledikleri Bandwith'i kısıtlayalım, tekrar hizmete sokalım diyorlar ancak tekrardan 100Mbit'e kısıtlanacağını söylüyorlar :D
Tercih etmeyin, ettirmeyin.

1750350786833.jpeg

1750350849632.jpeg

1750350865278.jpeg

1750350883141.jpeg

1750350916267.jpeg

1750350934118.jpeg

1750350946678.jpeg

Sanırım birileri 1G bandwith sağlamak istemiyor :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda telefonda bulunduğumdan dolayı görüntüyü iletemiyorum, ileteceğim kısa zaman içerisinde.

Dediğim gibi, DDoS için birden fazla server gerekli. Tek server ile DDoS atamam ki DoS atmak için kendi kişisel bilgilerimi verdiğim bir firmadan alacağımı düşünmek aptallık olur.

Oluşturun, benlik bir problem bulunmamakta.

Ayrıca, ben kendilerine incelemelerini ve kontrol edilmesini teklif ediyorum, kendileri red ediyorlar. Sizce ben o tool sunucuda bulunsa bu incelemeyi kabul eder miyim?

Sunucuyu satın alma amacım da web sitemi hostlamak idi, DOS için 16gb/6 Core bir sunucu almak ta aptallık olur :)

Hocam, 1G Türkiye'den atılan bir atağın sistemlere ne kadar zarar verebileceğini oldukça iyi biliyorum. Yani, işte efendim ddos olması için birden fazla lazım şu lazım bu lazım demenizin bir manası yok.

Eğer iletirlerse, paylaşırım. Karşılıklı neden 250mbps internet kullandığınızı, bunun nasıl filezilla setup'u ile mümkün olmadığını detaylı konuşuruz. 😎

Bahsi geçen toolları silmeniz, 10 saniye sürer. Haliyle, bu bir bahane olamaz. Bu tarz firmalar somut verilerle iş yaparlar. Sizin sunucunuzu incelemek zorunda değiller. Network logları yeterli olur.

Sizi sisteme zarar vermek suçundan dava etmediklerine şükredin.

Hocam, 1G Türkiye'den atılan bir atağın sistemlere ne kadar zarar verebileceğini oldukça iyi biliyorum. Yani, işte efendim DDoS olması için birden fazla lazım şu lazım bu lazım demenizin bir manası yok.

Eğer iletirlerse, paylaşırım. Karşılıklı neden 250Mbps internet kullandığınızı, bunun nasıl FileZilla Setup'u ile mümkün olmadığını detaylı konuşuruz. 😎

Bahsi geçen toolları silmeniz, 10 saniye sürer. Haliyle, bu bir bahane olamaz. Bu tarz firmalar somut verilerle iş yaparlar. Sizin sunucunuzu incelemek zorunda değiller. Network logları yeterli olur.

Sunucu kapalı durumda iken nasıl silebileceğimi açıklar mısın bana?

Kafasını kullanan birisi, böyle bir şey yaptıktan sonra siler. Firmanın kötüye kullanım mailini alması, tespit etmesi, kesinleştirmesinin uzun sürdüğüne eminim.

Tam olarak okumadınız sanırım, aşamalı olarak tekrar anlatayım.
Makine teslim edildi,
Giriş yaptım,
FileZilla indirdim.
Ardından makine kapandı.
Teslim edildi, 3-4 dk sonra yaşandı bu olay.

Tam olarak okumadınız sanırım, aşamalı olarak tekrar anlatayım.
Makine teslim edildi,
Giriş yaptım,
FileZilla indirdim.
Ardından makine kapandı.
Teslim edildi, 3-4 dk sonra yaşandı bu olay.

Kendi yazdıklarınızla çelişiyorsunuz, firma size 100mbps limit vermiş. Sonra bu limiti arttırmak için talep oluşturmuşsunuz. Firma 1 GBPS verdikten sonra DDOS çıkışı yaptığınızı iddia edip sunucuyu kapatmış.

Tüm bu işlemlerin 5 dakikada olduğunu mu söylüyorsunuz? :D

Kendi yazdıklarınızla çelişiyorsunuz, firma size 100Mbps limit vermiş. Sonra bu limiti arttırmak için talep oluşturmuşsunuz. Firma 1 Gbps verdikten sonra DDoS çıkışı yaptığınızı iddia edip sunucuyu kapatmış.

Tüm bu işlemlerin 5 dakikada olduğunu mu söylüyorsunuz? :D

Anlamıyorsunuz sanırım,
3 kez farklı sunucuya taşındı makine. Bu makinede aldım bir tek o sorunu ki Speedtest attım, ardından ise FileZilla indirdim ki sunucu kapandı. Şimdi siz açıklayın, 100Mbit sunan sunucuda aynı işlemi yaptığımda kapanmaz iken, 1000Mbit olan sunucuda neden yaşanıyor? Daha da komiği, snapshottan restore edilip bakılabilir, neden bakılmıyor da ben burada mağdur ediliyorum? Kendilerine inceleme teklif etmeme rağmen neden kabul edilmiyor öğrenebilir miyim?

Niye etsinler ki? Switch dediğimiz bir şey var. Bu switch üzerinden ne kadar internet tükettiğinizi bariz bir şekilde görebiliyorlar. Bir de size kanıtlamakla mı uğraşacaklar? Kanıtlama mecburiyetinde olan sizsiniz.

Ben elimde olmayan bir hizmetten nasıl DDoS atmadığımı kanıtlayabilirim? Azıcık mantık yürütürseniz kendi dediğinizin bile mantıksız olduğunu fark etmiş olacaksınız.

Ayrıca, sizin dediğinize göre DOS atmış oluyorum, DDoS değil.

Ben elimde olmayan bir hizmetten nasıl DDoS atmadığımı kanıtlayabilirim? Azıcık mantık yürütürseniz kendi dediğinizin bile mantıksız olduğunu fark etmiş olacaksınız.

Siz filezilla setup ile 250mbps internet kullanamazsınız, söylediklerinizde çelişki var. Mantıklı bir açıklama yapmak zorundasınız. Firmaya mail atıp kaldırmasını isteyip, neden böyle bir şey yaptığınızı sorduklarında bilmiyorsanız bilmiyorum, bir şeyler yaptıysanız da yaptım diyerek yanıt vereceksiniz.

Kanıtlama zorunluluğu sizde, işte efendim filezilla setup kurdum kapandı sizin berbatlığınız falan filan böyle şeylerle kandıramazsınız.

Madem, bu kadar bilgiye sahipsiniz. Yurt dışındaki global firmaların herhangi birinde yapın bu hareketi bakalım ne oluyor? Hetzner sunucuyu suspendlediğinde paşa paşa açıklama yapacaksınız. Hetzner size işte sunucunuzda bunu bulduk efendim bundan ötürü böyle mi demek zorunda? Hayır, değil.

DDOS atmadınız mı? Kanıtlayın, bunu sözlerinizle kanıtlayın. Söyleyin, ben upload download yapıyorum kardeşim, bu yüzden 250mbps internet hızı tükettim.

30mb'lik uygulamayı 250mbps internet hızıyla indirdim diyemezsiniz. Öyle bir dünya yok.

Mantıksız mı konuşuyorum, hadi buyrun bakalım aşağıda bir chatgpt sohbeti var.

Siz FileZilla setup ile 250Mbps internet kullanamazsınız, söylediklerinizde çelişki var. Mantıklı bir açıklama yapmak zorundasınız. Firmaya mail atıp kaldırmasını isteyip, neden böyle bir şey yaptığınızı sorduklarında bilmiyorsanız bilmiyorum, bir şeyler yaptıysanız da yaptım diyerek yanıt vereceksiniz.

Kanıtlama zorunluluğu sizde, işte efendim FileZilla setup kurdum kapandı sizin berbatlığınız falan filan böyle şeylerle kandıramazsınız.

Madem, bu kadar bilgiye sahipsiniz. Yurt dışındaki global firmaların herhangi birinde yapın bu hareketi bakalım ne oluyor? Hetzner sunucuyu suspendlediğinde paşa paşa açıklama yapacaksınız. Hetzner size işte sunucunuzda bunu bulduk efendim bundan ötürü böyle mi demek zorunda? Hayır, değil.

DDoS atmadınız mı? Kanıtlayın, bunu sözlerinizle kanıtlayın. Söyleyin, ben upload download yapıyorum kardeşim, bu yüzden 250Mbps internet hızı tükettim.

30 MB'lik uygulamayı 250Mbps internet hızıyla indirdim diyemezsiniz. Öyle bir dünya yok.

Evet, sanırım istediğiniz oldu :)
Dün açtığım Ticket'a bugün cevap olarak sunucunun yeniden aktifleştirildiği ile ilgili bir mesaj geldi. Açıp bir şey bulamamaları da cabası.

Benim zararım işimin bölünmüş olması oldu, ki hizmeti iptal edip bir daha da hizmet almayacağımı da dile getirmek isterim, sizin gibi davranan insanlar da umarım aynı şeyleri yaşarlar. İyi sosyaller dilerim :)

Evet, sanırım istediğiniz oldu :)
Dün açtığım Ticket'a bugün cevap olarak sunucunun yeniden aktifleştirildiği ile ilgili bir mesaj geldi. Açıp bir şey bulamamaları da cabası.

Benim zararım işimin bölünmüş olması oldu, ki hizmeti iptal edip bir daha da hizmet almayacağımı da dile getirmek isterim, sizin gibi davranan insanlar da umarım aynı şeyleri yaşarlar. İyi sosyaller dilerim :)

Gerçekleri konuştuğumuzda, ansızın firma suçsuz olduğunuzu söyledi öyle mi?
Ben hiç öyle olduğunu sanmıyorum, iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı