Sağlakken sol elle yazı yazmaya çalışmak

Zararı olmaz. Çok fazla pratik gerektiriyor. Ben sadece sol elimle cam kesebilecek kadar geliştirebildim. Hala yazı yazarken çok kötü. Uğraştığın vakte pek değmiyor bence. Asıl amacım ikisi ile farklı şeyler yazmaktı ama daha teki ile bile yazamıyorum.

24 yıllık solağım benim bile yazım kötü. :D
Sağlayım sol elle yazı yazma alışkanlığa başlayacağım, sizce zararı olur mu? Ya da yararı?
Zararı neden olsun ? Önerim sanki her zaman yaptığın bir işmiş gibi yazmaya çalışman, yazmak zorunda olduğunu düşünmen. Psikolojik etmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca mesleki anlamda yarar sağlanacaksa el eğitiminin daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında size nasıl bir yarar sağlayacağı konusunda şüpheliyim.
 
Yaşınızla orantılı şekilde zor olacaktır. Mesela sağ ele alışık 12 yaşındaki bir çocuk kafasına esse bir şekilde ve sol elini de kullanmak için pratik yapmaya başlasa, sol elini alıştırması; yetişkin birinin alıştırmasına göre daha kolay(mış).

Not: Herhangi bir makale kanıtım yok, derin Youtube'da yetenekli çocuklar diye bir belgeselvari video izlemiştim. İki elini ve iki ayağını kullananlara değinmişlerdi oradan hatırladığım kadarıyla yazdım.
 
İnsan mecbur kalınca yapabilir neden olmasın. 17 yaşında sağ ayağımdan sakatlandım kulübü bırakmak kaldım zorunda kaldım topa vuramıyordum, 1.5 yıl sadece sol ayağımı kullandım çalıştım vaktim çoğunu buna harcadım hala solağım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı