Sağlam bir SSD alınırsa yedek almaya gerek olur mu?

Makaleler
49

Bu SSD var diyelim. Ki şu anda para biriktirip laptop alacağım. Bu 990 Pro en iyilerinden biri deniyor sanırım. Başka yedek almaya falan gerekir mi?

Google Drive üyeliği alarak ve PC'de ekstra HDD kullanarak yedekleme yapıyorum ben de. Hiç bir şey olmasa yangın veya bir afet olur diye bulutta da bulundurmak iyi oluyor.

BU arada Samsung Evo serisi SSD'ler gerçekten çok güven verici. Ama SSD mantığında bildiğim kadarıyla bozulunca kurtarmak pek mümkün olamayabiliyor fiziksel HDD'lerdeki gibi.

Google Drive üyeliği alarak ve PC'de ekstra HDD kullanarak yedekleme yapıyorum ben de. Hiç bir şey olmasa yangın veya bir afet olur diye bulutta da bulundurmak iyi oluyor.
Bulut devamlılık istiyor. Güvensizlik değil de upload/download konusunda sıkıntı var. Yaklaşık 25 GB veriyi buluta yedeklemeye kalkarsan kim bilir kaç saat sürecek.
Taşınabilir HDD almanızı öneririm.
Bunun da bir yedeği olmalı daha mantıklı. Tabi ikinci harici HDD'de güzel olabilir ancak bütçe sıkıntı olur.

Bu arada Samsung EVO serisi SSD'ler gerçekten çok güven verici. Ama SSD mantığında bildiğim kadarıyla bozulunca kurtarmak pek mümkün olamayabiliyor fiziksel HDD'lerdeki gibi.
Ben yedekliyorum zaten. Sizlerden bilgi almak istedim.

Bulut devamlılık istiyor. Güvensizlik değil de upload/download konusunda sıkıntı var. Yaklaşık 25 GB veriyi buluta yedeklemeye kalkarsan kim bilir kaç saat sürecek.

Bunun da bir yedeği olmalı daha mantıklı. Tabi ikinci harici HDD'de güzel olabilir ancak bütçe sıkıntı olur.

Ben yedekliyorum zaten. Sizlerden bilgi almak istedim.
Yani geceleri upload'a bırakacaksın ya da bilgisayarında bir Drive klasörü açacaksın. o otomatik attıklarını devamlı bilgisayarından upload edecek. Bence düşünülebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı