SağlamLisans'tan oyun alınır mı?

E hocam niye olacak adamlar her türlü kar ediyorlar zaten. Paylaşımlı hesaplar zaten aslında, sadece SaglamLisans bunun sistemini çok iyi kurduğu için herhangi bir sıkıntı çıkmıyor. Ayrıca oyunları kendi hesabınıza almak istediğinizde, yani oyunun CD Key'ini almak istediğinizde o fiyatlarda değil oyunlar daha pahalı fiyatlarda. Sizin 50 TL dediğiniz fiyat SaglamPass'e ait, 50 lira verip o oyunu ve diğer tüm oyunları 1 ay oynayabilirsiniz. Abonelik sistemine ait fiyat o. SaglamPass'in ne olduğunu biliyorsunuzdur.
Sorun çıkmıyor demek çılgınca gerçekten sen bence sağlamlisans çalışanı falansın XD. Özellikle eafc25 almayı düşünen arkadaşlar için uyarım: ALMAYIN. Kendi steam hesabınıza geçtiğiniz anda kariyer yüklemeniz gidiyor. Deneyimle sabit şunu da söyleyebilirim yükleme modu açıkken herhangi bir oyuna tıkladınız. BRAVO bütün ilerlemeniz silindi ve başkalarının ilerlemesi üzerine yazıldı. Adamlara sorunu anlattım kariyer modunun dosyasının kopyasını alabilirsiniz diyor. Nasıl yapacağız diye sorunca da internetten bakabilirsiniz diyor. Bakıyorsun yok. Sistemleri iyinin kötüsü aslında. Konsept falan gayet güzel uygulama da gayet güzel ama Steam EA vs. sorunlar nedeniyle uygulanması imkansız bir proje bence. Hocam ben akşamları agalarla CS atıyorum diyorsanız kesinlikle tercih etmeyiniz. DİPNOT: Ürün yorumlarına bunları yazınca kaldırıyorlar :).

Bu tür satışlar caiz değil. Etik de değil. Adam bir kaç tane aynı oyundan alıp yüzlerce belki binlerce kişiye satıyorlar.
Diyelim bir oyunu 2500 TL fiyattan 3 5 tane aldı. Bunu 100 kişiye 250 TL den satsa 25000 TL yapar.
İslama göre zaten kesinlikle caiz değil. Yazılım onların olmadığı halde yok fiyattan satarak asıl sahiplerinin satmasına engel oluyorlar. Düpedüz hırsızlık.
. Tabi oyun veya yazılım şirketleri de haketmediği fahiş fiyatlardan satıyorlar. Bu sebeple oyunun veya yazılımın cd key ini indirimdeyken alan gri sitelerden almak en mantıklısı olacak. Fahiş fiyatlardan dolayı caiz olabilir bu şekilde.
. Ancak yazılımı kullanarak para kazanacaklar çok daha hassas davranmalı. Diyelim ki okulda öğrencisin zaten yazılım şirketleri ücretsiz sunuyor ama yine de ulaşılamayacak yazılımlarda ticari olarak kullanmaksızın şahsi öğrenmek amaçlı korsan kullanmak caiz olur. Ancak üzerinden para kazanılacaksa kesinlikle kullanım hakkını bir şekilde satın almak gerekir. Yoksa kazanılacak paralar haram olur.

Bu tür satışlar caiz değil. Etik de değil. Adam bir kaç tane aynı oyundan alıp yüzlerce belki binlerce kişiye satıyorlar.
Diyelim bir oyunu 2500 TL fiyattan 3 5 tane aldı. Bunu 100 kişiye 250 TL den satsa 25000 TL yapar.
İslama göre zaten kesinlikle caiz değil. Yazılım onların olmadığı halde yok fiyattan satarak asıl sahiplerinin satmasına engel oluyorlar. Düpedüz hırsızlık.
. Tabi oyun veya yazılım şirketleri de haketmediği fahiş fiyatlardan satıyorlar. Bu sebeple oyunun veya yazılımın cd key ini indirimdeyken alan gri sitelerden almak en mantıklısı olacak. Fahiş fiyatlardan dolayı caiz olabilir bu şekilde.
. Ancak yazılımı kullanarak para kazanacaklar çok daha hassas davranmalı. Diyelim ki okulda öğrencisin zaten yazılım şirketleri ücretsiz sunuyor ama yine de ulaşılamayacak yazılımlarda ticari olarak kullanmaksızın şahsi öğrenmek amaçlı korsan kullanmak caiz olur. Ancak üzerinden para kazanılacaksa kesinlikle kullanım hakkını bir şekilde satın almak gerekir. Yoksa kazanılacak paralar haram olur.

Öncelikle kimse İslam’a inanmak zorunda değil. Farkında mısınız bilmiyorum ama Steam’in aile paylaşımı özelliği var ve artık hem bağımsız hem de birçok büyük oyun firması bunu destekliyor. Mesela Elden Ring, The Last of Us, Forza Horizon, Resident Evil, God of War, The Witcher gibi birçok oyunda bu özellik aktif. Eğer firmalar ortak paylaşımı istemeseydi, oyunlarına bu özelliği eklemezlerdi.

Öncelikle kimse İslam’a inanmak zorunda değil
Öncelikle kimse Cennet'e gitmek zorunda değil.
Farkında mısınız bilmiyorum ama Steam’in aile paylaşımı özelliği var ve artık hem bağımsız hem de birçok büyük oyun firması bunu destekliyor.
Onlar kendi tercihi ile müşterilerin bu isteğini karşılıyor. Mesela oyunu bir kişi alıyorsa kardeşi arkadaşı da faydalansın diye izin veriyorlar. Fakat bu birbirini hiç tanımayan kişiler büyük çapta yapması arasında dağlarca fark var.
. Birincisinde sadece 3 5 kişi arasında bölüşüyor. Hem aynı ayna oynayamıyor. Bu steam gibi sitelerin izin verdiği.
. İkincisinde yani sağlamlisans dolandırıcılığında yapılan ise steam gibi platformlardan hırsızlık yapmak oluyor.( Hırsızlık ürününü bile bile satın alanda aynı misli ile mesul olur. ) Daha büyük kitlelere oyunu 1/10 fiyatına oynatıyor. Üstelik oyun kendisininmiş gibi parayı steam'e de vermiyor. Kendi cebine indiriyor.

Tabii ki İslam her şeyi kapsar. Her şeyin üstündedir. Ama yine de İslam ile ilgili söylediklerim sadece İslam'a ve Allah'a iman edenler içindir. İslam'a inanmayanlara söylediğimi zannedenler öyle zannetmesinler. Sadece önemseyenlere söylüyorum. Dinde zorlama olamaz. İman etmek yürekten gelirse olur. Zorla iman edilemez, imkan dahilinde değildir.

Alınır hocam. 11 değil ama Windows 10 Pro lisansını almıştım kendilerinden 2022'de. O da hiçbir sıkıntı yapmamıştı ve 1dk içinde gelmişti. Saglam Lisans gerçekten kendi çapına göre gördüğüm en kaliteli ve düzgün hizmet veren bir site.
peki mesai saatleri içerisinde mi spariş vermiştin

. İkincisinde yani sağlamlisans dolandırıcılığında yapılan ise steam gibi platformlardan hırsızlık yapmak oluyor.(
Dolandırıcılık bambaşka bir şey. Hangi ürünü aldınız, teslim mi edilmedi yoksa paranız mı çalındı?
Hırsızlık ürününü bile bile satın alanda aynı misli ile mesul olur. ) Daha büyük kitlelere oyunu 1/10 fiyatına oynatıyor. Üstelik oyun kendisininmiş gibi parayı steam'e de vermiyor. Kendi cebine indiriyor.
Size göre CD key veya gift olarak da oyun almamak gerekiyor, sonuçta çalıntı kart ile alınmış olabilir. Tek çözüm sadece mağazadan almak, ki bu ekonomide yeni çıkan oyunların çoğu 70 dolardan çıktığı için hemen almak imkansız gibi bir şey. Düzgün indirim için en az 1-2 yıl geç oynamanız gerekiyor. Ayrıca oyun hesabına 20 lira veren birinin sırf Steam’in kazancı yok diye 3000 lira biriktirip oyun alacağını düşünmüyorum. Hesap almasa korsan oynayacak, bence çok takılmaya gerek yok insanlar daha güvenli şekilde oyununu oynasın.

1 haftadır sorunsuz kullanıyordum. bugün böyle bir hata alıyorum. uygulama açılıp hemen kapanıyor. yaşayan var mı bu durumu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-17 093232.png
    Ekran görüntüsü 2025-10-17 093232.png
    63,7 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı