Sağlığı %76 olan SSD değiştirilmeli mi?

Cihazda takılma falan yoksa önemli dosyalarını tutmadan gittiği yere kadar yapıstır gitsin dostum.
Ayrıca SSD'ler ömrü bitmeye yakın okuma moduna geçiyor verilerini kurtarabil diye hepsinde var mı bilmiyorum ama yıl 2024 seninkinde de vardır diye düsünüyorum.

SSD'ye sistem ve sadece cok elzem oyunlari kurarim oda 2'yi en fazla 3'u gecmez. Neredeyse 10 sene olacak canavar gibi calisiyor.

İnsanlar onune gelen tum oyunlari falan atiyor bence bu cok yanlış. FPS oyunlarinda bu hard disk hizi ancak fark eden bir şey. O yuzden FPS oyunu oynuyorsan hani mucadeleci tarzinda rakibe ustunluk saglaman gereken cs go call of duty vs kurarim. Ama bi strateji ya da araba yaris oyunu kurmuyorum oraya. Bu da boyle bir animdir yani.

1.5 yıl oldu SSD'ime her türlü oyunu kuruyorum ardından silip tekrar yüklüyorum ( GTA 5 gibi büyük oyunları yükleyip canım sıkıldıkça siliyorum)yani bayağı bir yordum SSD'yi. Sağlığı %60 civarlarında ama bir sıkıntı görmüyorum donma, kasma, açılmama vs.

Sevgili dostum herkesin deneyimi farklı olduğu için her kafadan ayrı ses çıkıyor. Benim SSD de Crucial, al gözün eziyet görsün 20TB veri yazdırmıssın ben 6 katını yaptım cayır cayır çalısıyor kafana takma yapıstır.
Adsız.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı