Sağlıklı Kilo Alma

EmreSefer

Hectopat
Katılım
12 Ağustos 2017
Mesajlar
103
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba.

Ben 17 yaşındayım. Boyum 1.76 ve 55 kiloyum. 55 kilo boyuma göre bir hayli az. Bu yüzden düzenli ve sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorum.

Sağlıklı kilo almanın püf noktaları, dikkat edilmesi gereken yerlerini anlatırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgili kişilere danışsanız daha iyi olur.


Ben gene sayıyım, saydıklarımı yapma:
Aşırı kalorili yemekleri ard arda yeme
Uzun süre şekerli içecek içme(Yaz tatili günde 2 şişe limonata bitirirdim.)
Tostu yarım ekmekten fazla yeme
Şekeri olabildiğince azalt
Oturup çakılma. Eğer bilgisayar oynayacaksan sadece su iç oynarken
Bunların hepsi sağlıksız kilo alan benim tavsiyelerim.
 
Öyle bir şey yok. Onu ilk önce aklından çıkar. Ağırlık altına yatmayacaksın zaten. Hafif bir bodybuilding programı ve ona göre güzel bir beslenme ile daha fazla kalori alacaksın. Kardiyo olarak koşma yerine bisiklet yaparak kilo alabilirsin. Bir spor salonuna gidip ordaki hoca ile konuş. Ama gerçeğin yer iyi bir yer olmalı. Bilgisiz bir yere gidip sakatlanma. Ben çok araştırdım. Türkiye 2.'si olan birinin salonuna yazıldım.
 
Hocam spor derken tam olarak neyi kastedtiniz. Fitness istiyorum da boy uzamasını engeller diye pek sıcak bakmıyorum.
Fitness değil. Saatte 7 veya 6 km sürat ile 2 saat yol yürüyün düzenli bir şekilde. Yenimahalle'deyim ve Keçiören'e yaklaşık 2 saatte varıyordum ve yaklaşık 1 ay yaptım. 1.75 metre ve 53 kiloydum. Şimdi aynı boyla 61 kiloyum. Tabi o yolu bir de dönmek var. :D yani 1 saat gidiş 1 saat dönüş de mantıklı. Her hafta en az bir kere yapılırsa ve günde 1,5-2 litre su içilirse. Eğer hava soğuk diyorsanız daha hareketli olmaya çalışın. Eğer kilo verirseniz bile en azından zinde olursunuz. Ben 1 ay yapabildim bunu ve hala sağlamım. Ayaklarınıza acımayın. :D
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı