Sahibinden.com üzerinden IBAN ile dolandırıldım

Fatihemr

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller sahibinden.com'da bir satıcıdan iPad almak istedim. Adam Param Güvende ile göndermek istemedi hemşehrim olduğu için gereğinden fazla güvendim adamın dolandırıcı olduğunu anlamak için birçok neden vardı ama işte bir anlık gafletle dolandırıldık. Şöyle yapmasayadın güvenmeseydin vs. tarzı şeyler yazmayın. Nasıl oldu ben de anlamadım. Saniyeler içerisinde adamın verdiği IBAN adresine para aktarımı yaptım daha sonra haliyle ürünü kargolamadı ve her yerden engelledi. Elimde sadece telefon numarası ve IBAN bulunmakta. Açıklama kısmına cihazın seri nosuyla beraber bu tableti satın aldığıma dair ibare ekledim işe yarar mı bilmiyorum. Bu durumda ne yapabilirim kime başvurmam lazım? Uzun sürer mi? Uğraştığıma değer mi? Yoksa bir bardak soğuk su mu içmek gerekir (ödediğim ücret 7500 TL)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim telefonum çalınmıştı hemen karakola gittik sonrasında benim telefonumu çalan kişinin hurdacılık motoru çalınmış üzerinde benim telefonumla beraber diğer eşyalarımla karakola gelmiş oradan bir abi çevirmiş almış o şahsı.

Dekont ve mesaj geçmişini dilekçe ekine ekleyerek bir dolandırıcılık suç duyurusunda bulun. Uğraşmamazlık etme, belki paranı geri alamazsın ama hesabına para gönderdiğin kişi genellikle ceza alır.

Birkaç forum sayfasında 2-3 sene sürdüğünü okumuştum 3 sene sonrasında harcadığın vakit ve uğraşına değmez gibime geliyor

Dekont ve mesaj geçmişini dilekçe ekine ekleyerek bir dolandırıcılık suç duyurusunda bulun. Uğraşmamazlık etme, belki paranı geri alamazsın ama hesabına para gönderdiğin kişi genellikle ceza alır.

Evet zaten karakola gidince memur bunları istiyor kendisinin ekstradan şunları şunları vereceğim diye kafasını darlamasına gerek yok.

Neden soğuk su içiyor dostum 😃

Çünkü, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi evet her türlü suçta büyük küçük fark etmeksizin hakkını alabilirsin vatandaşlık hakkı olarak ama polisler gerçkten bu tür küçük şeyleri daha çok arkaplana atıyor tek mesele de bu değil sahibinden dolandırıcıları rastgele bir şekilde insanları tokatlayıp yoluna bakmaya çalışan acemiler değil (genel olarak) o IBAN ve telefon numarası da bir sahacıya ait olabilir komisyon kestikten sonra birbirlerine paslar hayatlarına bakarlar ki arkadaşın dolandırıldığı senaryo direkt en kötüsü. Sahibinden'in kendisi bu konuda kullancılarını uyarıyor zaten kimsenin IBAN'ına para atmayın diye 😃 yani dolandıran kişi bu işin nasıl yürüdüğünü biliyorsa ne bulunma ihtimali var ne de bu arkadaşın parasını geri alma ihtimali.

Birkaç forum sayfasında 2-3 sene sürdüğünü okumuştum 3 sene sonrasında harcadığın vakit ve uğraşına değmez gibime geliyor.

Hayır çok yanlış bir şey yazdığınız şey silin mesajınızı lütfen.

Çünkü, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi evet her türlü suçta büyük küçük fark etmeksizin hakkını alabilirsin vatandaşlık hakkı olarak ama polisler gerçkten bu tür küçük şeyleri daha çok arkaplana atıyor tek mesele de bu değil sahibinden dolandırıcıları rastgele bir şekilde insanları tokatlayıp yoluna bakmaya çalışan acemiler değil (genel olarak) o IBAN ve telefon numarası da bir sahacıya ait olabilir komisyon kestikten sonra birbirlerine paslar hayatlarına bakarlar ki arkadaşın dolandırıldığı senaryo direkt en kötüsü Sahibinden'in kendisi bu konuda kullancılarını uyarıyor zaten kimsenin IBAN'ına para atmayın diye 😃

Bilmedğin çok şeyler sahacı veya açık hat veya public IBAN bunları BTK buluyor hiç merak etmeyin siz şikayet edin gerisini savcılık çözücek ve arka plana atma gibi bir şey yok doğrudan adliye ilgileniyor bununla sen gidip polise ifadeni ver kardeşim bu saçma mesajlara takma.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı