Öncelikle etiket için teşekkür ederim.
Sorunumuz sahibinden den web scrapping yapmak değil, veri almak. Arkadaşın sorunu manuel yaptığı işi otomatize etmek.
O zaman en kolay yolu yazarsın bir chrome extension. Sayfa yüklenir otomatik scrap eder. En azından 1 saat ayırmazsın, 1 dakika basarsın butona olur biter. Bu sayede yok botmuş yok bilmem neymiş falan o dertten kurtulursun. Sonra siteyi desktop a chrome kısayol olarak eklersin (üc nokta > cast save and share > Create Shortcut). Basınca direkt istediğin link açılır (Filtreleme yapmış olduğun linki al). Artık senin görmek istediğin ilanlar direkt açılmış olacak. Ve veriyi almış olacaksın.
Veriyi aldıktan sonra excel dosyasına kaydetme yapması lazım.
Bunun için node.js ile basit bir api hazırlayabilirsin. Extension dan direkt api request atarsın.
Excel düzenleme için benim kullandığım;
📗 SheetJS Spreadsheet Data Toolkit -- New home https://git.sheetjs.com/SheetJS/sheetjs - SheetJS/sheetjs
Yada excel online ise direkt kullandığın ana provider kimse onun api tarafı muhakkak vardır. Oraya bakarsın.
Mesela google sheet ise;
Buraya direkt istek atarsın. Client tarafında işi bitirirsin.
Tüm her şey den sonra basit bir bat dosyası hazırlayıp bunu windows startup veya service kısmına ekleyebilirsin. Yada task schedule ile de olabilir. Bu sayede senin bile kısayolu açmana gerek kalmadan otomatik halledecek. Chrome exe parametre olarak --headless verirsin. Ekranda gözükmeden çalışır hale getirirsin.
Zaten kendi bilgisayarında olacağı için sen bot musun diye bakmayacak bile. (Cookieleri silme yeterli.)
Teknik bilgin yokmuş. O halde webmaster forumları ve bionluk gibi freelance sitelerden biri ile anlaşabilirsin.
Biraz iş uzun ve hata olması yüksek ihtimal. Yaklaşık 3-8 saat aralığında sürebilir. Benim pek fazla zamanım yok. Olsa zevkine bile yapabilirdim. Belki forumdan arkadaş vardır yapacak. Olmadı freelancer birini tutarsın 3 5 bir şey atarsın.