Sahibinden vasıtasıyla iletişim kurduğum kişi tarafından dolandırıldım

Bişey çıkmaz bundan. Önce eft sonra kargo şeklinde sorunsuz alışverişlerim oldu ama ben bile başka bir sitede sattığım ikinci el parçaya önden ödeme aldığıma şaşırıyorum, adama nasıl güvenip parayı yolladı diye hayret ediyorum. Bu devirde şahsen belge imza olmadan babama bile para yollamam geçmiş olsun.
 
Aynı dolandırıcı çetesi. Aynı ilan farklı isim ve farklı il. Bu kadar hesabı nereden buluyor bu şerefsizler. Tahminimce birden fazla kişi bunlar hergün 4-5 ilan yayınlayıp ucuza fiyat yazıyorlar kimi dolandırırsak kardır. Nasılsa corona var takip edende yok davalar durdu oh meydan boş!
Yeni ilanları:
MSI Gaming Laptop GL62M (7REX) - i7 8GB 256GB SSD + 1TB HDD 15.6
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-msi-gaming-laptop-gl62m-7rex-i7-8gb-256gb-ssd-plus-1tb-hdd-15.6-828187374/detay

Yeni Numaraları: 0539 931 6197
 
Aynı dolandırıcı çetesi. Aynı ilan farklı isim ve farklı il. Bu kadar hesabı nereden buluyor bu şerefsizler. Tahminimce birden fazla kişi bunlar her gün 4-5 ilan yayınlayipucuza fiyat yazıyorlar kimi dolandırırsak kardır. Nasılsa corona var takip eden de yok davalar durdu oh meydan boş!
Yeni ilanları:
MSI Gaming laptop GL62m (7reX) - i7 8 GB 256 GB SSD + 1TB HDD 15.6.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-msi-gaming-laptop-gl62m-7rex-i7-8gb-256gb-ssd-plus-1tb-hdd-15.6-828187374/detay

Yeni numaraları: 0539 931 6197.

Hocam ilan kapatılmış.😂 Geçmiş olsun bu arada hocam.
 
Hocam ilan kapatılmış.😂 Geçmiş olsun bu arada hocam.
Sağolun hocam bekliyoruz bakalım adalet mercilerinin çalışmasını.
H
3 Gün içinde 3 ilan 3 tane dolandırıcı. İsimler neredeyse aynı. Komik olan ise şikayet ettiğim halde adamlar hala müdahale edemiyor. Bu acaba sahibindenin işine mi geliyor. Derdiniz varsa GET ile alın demek mi istiyor anlamadım.

Hocam bende hergün neredeyse sahibindene girip laptop ilanlarından bu tür dolandırıcıların ilanlarını şikayet ediyorum. Başkaları dolandırılmasın diye. Açıklama yazmama rağmen hala ilanlar ve hesaplar duruyor. Dediğiniz gibi adamların pek umurunda değil gibi.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-asus-zenbook-late-2018-i7-gaming-15inch-nvidia-geforce-gtx1050-831968823/detay
şuanda aynı dolandırıcıların ilanı yayında. adama mesaj attım sahibinden üzerinden. adam bana 0539 933 0361 nolu numaradan dönüş yaptı. Hala dolandırmaya devam ediyor demek ki. Hala haklarında adli işlem yok kim bilir kaç kişiyi daha dolandırdı, dolandıracaklar. ilanı yazıyorum görenler şikayet etsin. yada gerek yok nasılsa başka ilan açacaklar. sahibinden de bunlara yataklık yapmaya devam edecek. Bakalım Allah sonumuzu hayır etsin. İlla bu hesaplar görülecek bu dünyada olmasa da diğer tarafta inşallah.

Ekleme:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-lenovo-ideapad-320-laptop-831907344/detay/
buda aynı çetenin başka ilanı mesaj attım hemen dönüş yaptı adamlar. Numarada: 0539 385 3257
 
Son düzenleme:
Şimdi yanlış anlama da hocam bence bu size ders olsun.
Acemiliginizden dolayı 2500 TL gibi bir para kaptırmışsınız. Çok zengin olup 20.000 TL belki daha fazla da kaptırabilirdiniz.
Bence bu yaşanan olaydan ders çıkarın çünkü bu para bence geri gelmez. Belki bu kaybettiginiz para daha büyük paraları dolandırılmanıza engel olacak bir derstir size.
Tabi yine de işin peşini bırakmayıp paranızı almaya çalışın bence.
 
Öncelikle merhabalar. 28 Nisan günü sahibinden sitesindeki MSI laptop ilanını gördüm. Ürün normal şartlarda ikinci el piyasası 5000 - 6000 civarındaki 1050 Ti'li makine. Fakat ilanda 2500 lira fiyat yazılmış. İlanda her tülü ayrıntı var ürünün yurt dışından alındığı belirtilmiş. Fiyat konusunda her ne kadar şüphelensem de evet maalesef sazan gibi tuzağa düştüm ve mesaj attım. Letgo benzeri birçok siteden çok alışverişim oldu ve parayı önden göndermeme rağmen sıkıntı yaşamamıştım. Belkide fazla rahat olmamdan bilmiyorum. Bu ilanda makinenin güzelliği ve elime geçen sıcak para hevesiyle herhalde gözüm kör oldu ki dolandırıcılığı fark edemedim. Sahibinden sitesi üzerinden begüm ülüğ ismindeki kars ilinden verilen ilana mesaj attığımda bana bir cep telefonu numarası verdi ve bu numara üzerinden iletişim kuralım dedi. Bende mesaj attım kendisine. Bu sıralarda ilanı yayından kaldırdı sorduğumda ise başkası almak için kendisiyle anlaşmış o sebeple de kaldırdığını söyledi. Bende buna rağmen WhatsApp üzerinden görüştüm ve almayı istediğimi ürünlerin fotoğraflarını istediğimi söyledim. Kendisi ürünün videosunu attı. Bende kabul ettim ve IBAN istedim bana Yusuf ataklı isminde birinin IBAN'ını ve T.C.'sini yolladı. Bende maalesef ücreti 2500 TL'yi EFT ile gönderdim. Kendisi bana EFT sonrası hemen kargolayacağını ve takip no paylaşacağını söyledi. 2-3 saat geçmesine rağmen attığım mesajlara cevap vermedi kendisi. Aradığımda da telefonlarına bakmadı. O an sonunda anlayabildim dolandırıcı tuzağına düştüğümü. Numarası hala aktif durumda elimde isim ve T.C. var. Tabii bu T.C. ve isimin kendisinin olduğu şüpheli ama telefon numarası belli ki kendisine ait. Durumu karakola bildirmeme rağmen kendileri benimle ilgilenmedi ve başından savarcasına biz bir şey yapamayız sen tüketici mahkemesine git. Oda virüs sebebiyle kapalıdır 1-2 hafta bekle öyle gidersin dediler. Tabii bende sinirlendim ama ne yapacağımı bilmez haldeyim. Çok uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın belki yardımı dokunan yol gösteren bir arkadaş çıkar diye derdimi yazayım dedim. Belki bana kızanlar veya böyle salaklar kaldı mı hala diyenler olacaktır, haklılar da. Ama insan bazen içine düştüğü hata ne kadar büyükte olsa çok geç farkına varabiliyor bunu yeni tecrübe ettim. Yardım çıkmasa da en azından bu isimleri buradan paylaşmış olayım belki başkaları zarar görmez.

Merhaba davanız sonuçlandımı durum nedir?
 
Merhaba davanız sonuçlandımı durum nedir?
merhaba hocam maalesef hiçbir gelişme yok. 1 yılı geçti bu süreçte adliyede davayı sorgulattım birkaç sefer devam ediyor dendi. 2 kere Cimer'e yazdım durumumu dönüş olmadı. Anlayacağınız ümidimi kestim. Yapmam gereken başka ne olabilir diye düşünüyorum aklıma başka şeyde gelmiyor. Bu dönem dolandırıcılar için bulunmaz fırsat. Corona sebebiyle davalar mahkemeler askıda, zaten uzun süreç alan davalar iyice çıkılmaz bir hal aldı. Dolandırıcı olmak lazım bu dönemde diyeceğim ama terbiyem müsaade etmiyor. Keşke güvenlik güçlerimiz en azından kendi işlerini yapsa fazlası değil... Çünkü ilk dolandırılma günümde veya daha sonrasında da atm kamera kaydı, telf. takibi gibi yöntemler kullanılsaydı en azından bir sonuç alınabilirdi. Neyse çok uzattım. Sorduğunuz için teşekkürler.
 
Merhaba hocam maalesef hiçbir gelişme yok. 1 yılı geçti bu süreçte adliyede davayı sorgulattım birkaç sefer devam ediyor dendi. 2 kere Cimer'e yazdım durumumu dönüş olmadı. Anlayacağınız ümidimi kestim. Yapmam gereken başka ne olabilir diye düşünüyorum aklıma başka şeyde gelmiyor. Bu dönem dolandırıcılar için bulunmaz fırsat. Corona sebebiyle davalar mahkemeler askıda, zaten uzun süreç alan davalar iyice çıkılmaz bir hal aldı. Dolandırıcı olmak lazım bu dönemde diyeceğim ama terbiyem müsaade etmiyor. Keşke güvenlik güçlerimiz en azından kendi işlerini yapsa fazlası değil... Çünkü ilk dolandırılma günümde veya daha sonrasında da ATM kamera kaydı, telf. Takibi gibi yöntemler kullanılsaydı en azından bir sonuç alınabilirdi. Neyse çok uzattım. Sorduğunuz için teşekkürler.

Welcome to Turkey hocam, devlet bakmıyor hiçbir şeye, Korona'yı da oyuncağa çevirdiler 1 hafta açıyorlar 1 gün sonra vazgeçtik kapatıyoruz diye duyuru atıyorlar.
 
Geçmiş olsun üstüne bir bardak su iç otur hiç birşey yapamassın çok bir kanıtın yoksa sana verdiği bilgiler büyük ihtimalle yanlış bilgiler telefon numarasınıda kapattırır.
 

Geri
Yukarı