Şahıs şirketi açmanın dezavantajları nelerdir?

Eskilerdenn

Hectopat
Katılım
14 Mart 2020
Mesajlar
1.658
Çözümler
10
İnternetten satış yapmak için şahıs şirketi açmamız gerekiyormuş ve bunun hakkında hiçbir bilgim yok ve birikimim de yok. 3 arkadaş gireceğiz bu işe ve şirket birisinin üzerineyse zor durumlarda sadece şirket sahibinden mi sorulur ve vermemiz gereken paralar nelerdir? Teşekkürler.
 
Hocam ben biraz araştırmıştım. Noterden veya bir mali müşavirle 1 günde açmak mümkün şirketi. Ancak değişken olmakla birlikte genellikle 300-700 TL civarında bir fiyat istiyor mali müşavirler. Ayrıca benim bildiğim şirketi kurarken bir ofis adresi belirtmelisiniz. Bu kendi eviniz vb. size ait olan bir mekan olabilir. Galiba haciz gibi bir durum olduğunda o belirtilen adrese işlem yapılıyor. Araştırmalarımda bunları bulmuştum. Zaten siz bir mali müşavire başvurursanız o size tüm detaylarıyla anlatacaktır.

Ayrıca 29 yaşından küçükseniz şahıs şirketleri için devlat desteği var. “Genç girişimci” desteğini de araştırmanızı öneririm. Vergi konusunda ciddi kolaylık sağlıyor.
 
Son düzenleme:
3 kişi açacaksanız adi ortalık olarak da açabilirsiniz.
Şahıs olarak kuruluş yapmanın en büyük sıkıntısı vergi oranlarında oluyor. Yıllık gelir vergisi oranları LTD ve A.Ş.'ye göre yüksek.
Bu tip işler için kulaktan dolma bilgiler yerine doğrudan bir mali müşavirle görüşüp destek alırsanız daha iyi olur.
 

Geri
Yukarı