Sahte HDMI ya da monitör mümkün mü?

NVIDIA denetim masasından sürekli harici ekran kartını çalıştır diye bir buton olması gerekiyor. Default olarak sadece oyunlarda çalıştır şekilde geliyor, bunu değiştirirseniz sorununuz çözülür.

Son düzenleme:
NVIDIA denetim masasından sürekli harici ekran kartını çalıştır diye bir buton olması gerekiyor. Default olarak sadece oyunlarda alıştır şekilde geliyor, bunu değiştirirseniz sorununuz çözülür.
Öyle bir ayar gözüme çarpmadı ancak bir kez daha ayrıntılı bakayım.
Onu oyuna geçerken ayarlaman gerek başka türlü yolu yok.
Biliyorum da anlatmak istediğim her zaman harici GPU'yu kullanmak. Bir yolu vardır belki diye araştırıyorum.

Derdinizi daha açık bir dille anlatırsanız yardımcı olmak daha kolay olabilir. Mesela dahili GPU iptalini ne için istiyorsunuz. Asıl amacınız GPU iptal etmek mi yoksa harici bir görüntü kaynağına cihazı bağlamak mı?
Daha açık nasıl diyeyim ? Her zaman ve her koşulda ihitiyaç olsun olmasın harici GPU'yı aktif bir şekilde kullanmak istiyorum. Neden olduğunu da çektiğim videoda belirttim. RAM bütçem yok ve olana kadar bu şekilde bir çözüm arıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki sekmeden yapılıyor.
Oradan seçtim ama sonuç değişmedi. İntel dahili GPU aktif.

Optimus yüzünden aradaki fark oluşuyor. BIOS'ta PEG/PCI ayarı var mı?

@baran_basaran external GPU ile harici ekran kartı arasındaki farkı söyler misin?
Normal olarak göremedim öyle bir ayar. Ama bunun için etkinleştirilmesi gereken bir sekme varsa bilmiyorum. (Advanced Mode gibi..)

Dizüstü ekranını kullandığın sürece GPU'nun işlediği kare CPU üzerinden gönderilecek. Her türlü monitör kullanıp dizüstünün ekranını kapatman lazım yani.

Dizüstü ekranını kullandığın sürece GPU'nun işlediği kare CPU üzerinden gönderilecek. Her türlü monitör kullanıp dizüstünün ekranını kapatman lazım yani.
Nasıl desem, iki monitör var gibi gösterip çift monitör kullanamaz mıyım ? O şekilde olunca dahili GPU devre dışı oluyor. Onun dışında monitör takılı dahi olsa olmuyor, mutlaka ya harici monitör ya da çift ekran gerekli. Biraz karışık ama anlatabilmişimdir umarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı