Sakallar jiletle mi tıraş makinesiyle mi kesilmeli?

SkyHawking

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.

Hayatım boyunca yüzüme hiç jilet vurmadım ve yaklaşık 10 yıldır tıraş makinesi ile sakal-bıyık kesiyorum. Bu yüzden midir emin değilim ancak sakallarım sadece yüzümün belirli bölgelerinde çoğunlukta. Aynı zamanda kol kılları gibi yumuşak ve uzun.

Bu görünüm beni rahatsız etmeye başladı, yaşımı ve ciddiyetimi göstermiyor. Tıraş makinesi yerine jilet kullanmamı önerdiler. Sizce işe yarar mı? Bu konuda tavsiyeleriniz var mıdır?

Fark etmez ama denemekden zarar gelmez.

Ben jiletle alıyorum ve jiletten midir yoksa zamanla sakalın kendi kendine gürleşmesinden midir bilmiyorum ama şuan az olan sakalım çıktığı zaman bile sert çıkıyor. Jileti dene bir istersen.

He jiletle alırsanız muhtemelen daha sert çıkacaktır.
Tam da bu durum efsane mi gerçek mi diye düşünüyordum

Ben jiletle alıyorum ve jiletten midir yoksa zamanla sakalın kendi kendine gürleşmesinden midir bilmiyorum ama şuan az olan sakalım çıktığı zaman bile sert çıkıyor. Jileti dene bir istersen.
Teşekkürler hocam denerim o halde.

Jilet ve makina arasındaki tek fark , jilet daha iyi kestiği için kılların hepsinin aynı anda çıkmasını sağlıyor. Dolayısıyla daha temiz bir görüntü oluyor. Eğer sinek kaydı yapacaksanız jiletle kesmeniz lazım. Çok kaliteli bir makina kullansanız da sinek kaydı yapmaz. Ama makine kullanmak kolaydır. Tavsiyem makinadır.

öncelikle herhangi hormonal sıkıntın yoksa dert etme herkesin genetikten gelen bir yapısı var. benim yanaklarımın ve çene bıyık arasında çıkmıyor bıyıkları uzatıp ülkücü gibi indiriyorum.

jilet tek bıçaklı olsun keza çift bıçaklı jiletler kıl batmasına veya kıl dönmesine neden olabilir.
makine ile sakalın ve bıyığın yönüne kesim yap ardından güzelce traş küpüğü/kalıp sabun kullanarak yeniden sakal yönüne jilet ile sinek kaydı yap.

sakal ve bıyığı uzatıkça kes yaklaşık 5-10 mm olduğunda çünkü hemen kesersen sakalın kalınlaşması ve yapılanması için vakit tanımamış olursun.

Köse olan yerler için bence cildiye bölümünden randevu al başka bir sıkıntın olup olmadığını anlaman açısından en iyi tavsiyeyi o verir.

Sinek kaydı istiyorsanız jilet ama hafif sakal kalsın veya suratım grimsi dursun diyorsanız makine. Ben sakal hep bırakırım oyüzden makine kullanıyorum.

Ayrıca jilet sakalı daha gür çıkarmaz. Sadece makine gibi parçalayarak kesmediği için kalın gözükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…