Salcano NG 650 İçin Arka Göbek Tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin adına sevindim, hayırlı olsun.
GT 630 kullandığım için ekran kartı değişimine ihtiyacım var. Sınıftan bir arkadaşıma bu kartı 130 TL'ye satacağım. 750 Tİ alacağım sonra. Yani anlıyacağın pek masraf yapamıyorum şu aralar bisiklete. Direksiyondaki aktarıcı 7'li yani, değiştiremedim. Sadece Aynakol'u değiştirdim bisiklette. Bizim buralarda toptancı var. Güzel ürünler var elinde uygun fiyata satıyor. 48'li Aynakol'u aldım 10 TL'ye. Markasız oluyor ama iş görecek türde. O kadar adi değil hatta çekiç ile 4-5 darbe yapıştırdım, yamulmadı. Şu anda hız olarak gerçekten güzel gelişmeler kat ettim. Ama Vites kollarını değiştiremiyorum. Ekran kartı almam lazım.

Bisikleti yarışa doğru çevirmeyi planlıyorum artık. Bu kadro ile yapabileceğimi yapacağım. Fakettim ki MTB'den çok, hıza ihtiyacım varmış. Üzerindeki donanımlarda çok hızımı kesiyor.
Ben maddi durumdan sıkıntılı olduğum için elimden bunlar geliyor. Ben de isterdim yeni, güzel bir bisiklet almayı. Maalesef elimdekini en iyi şekilde kullanmam lazım.

Son düzenleme:
Sıkmıyorum zaten.
Eski ayna kolum çıkmamıştı. Malum kar, yağmur her mevsimde çıkmıştım dışarı. Kalıplaşmış sanki eski aynakolum. Vurdum vurdum çıkmadı. En sonunda üzerindeki pedal ile dişliler ayrıldı. Nasıl becerdim bilmiyorum. Sen sen ol, bisikleti benim gibi bırakma. Bu olaydan sonra her biniş sonrası temizliyorum. Hep o kar yüzünden oldu biliyorum. Kar yağdı diye gaza geldim dağa çıktım. Eğlenceliydi ama bisiklet için değilmiş. Video'da telefonun kabı kameraya gelmiş, çektikten sonra farkettim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bunlar yeni aldığım aynakol'unun fotoğrafları;

Gidonu da ters çevirdim. Üzerine daha rahat yatmak için.

Bisikletin son hali böyle;

Şimdilik bunları yaptım. Ön lastiği de incelteceğim. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Gözümden kaçan bir şey varsa, söylerseniz sevinirim.

O aynakolu o hale nasıl getirdin bilemiyorum artık, baya uğraşmış olman gerek
Kış aylarında hareketli parçalara WD40 sıkmak ve unutmadan gres yağı ile üzerinden geçmek gerekiyor.
Karşı veya yağışlı havalarda bunu her gün yapamayacağımız için muhakkak olumsuz etkilenir giriş seviyesi ekipmanlar.

Sen kışın hava olsun diye dışarıda falan da bırakıyordun zaten bisikleti Unutmadım o resimleri.
Ayrıca 10TL'ye o aynakol bulunmaz nimet

Ben de aynakol ve arka aktarıcının resimlerini atayım. Ay sonu vites kolum da gelince her şey tamam olacak

Evet o hale getirmek için çok uğraştım. İnan bana 2 gün uzun süreler uğraştım. Dişli kırıldı, göbekten ayrılmadı ama. Çok vurmuşum zaten, arkadaki aktarıcı bile kadrodan düştü. Bisiklet çok sarsıldı, yine çıkmadı aynakol. En sonunda çıkardığımda derin bir nefes aldım, ''Oh be !" dedim.
Sen takımı markalı olarak diziyorsun. Bakınca kendimi garip hissettim. Bisiklet dışarda kalmıyor merak etme. O fotoğrafları gezme bittikten sonra geri koymadan önce çekmiştim. Normal de bodruma kilitliyorum, orda duruyor. Hafta da en az 2 kere gezdirmeye çıkarıyorum. Ama çıkarmak yetmiyormuş, bakım şartmış. Neyse ki aklım başıma geldi.
Hiç acımıyordum gerçekten bisiklete. Acılar çekiyormuş sonradan anladım. Çıkardığım her parçanın içi küflenmiş görmen lazım. İçim acıdı gerçekten. Tüm yağ bakımlarını vs. yaptım, şu anda eskisi gibi sorunsuz çalışıyor. Ayna kolu olarak evet markasız kullanıyorum. Daha çabuk bozulacak belki ama sence bana 48'li olması + sağlar mı ?

Üst sette 48 dişli olması elbette aynakol 360 derece çevirildiğinde, standart bir aynakola veya eskiden kullandığın aynakola göre zincire daha fazla çekiş imkanı sağlayacak ve doğal olarak bisikletin düz yoldaki son süratine biraz olsun etki edecektir.

Ancak önemli olan son sürate çıkmaktan öte ortalama bir hızı sürekli yakalayabilmektir O bisikletle düz yolda tahminen, çıksan çıksan 45-50km hıza çıkarsın. Ki bu hızı koruyamazsın, 2 dakikada nefes nefese kalırsın

Bu yüzden sabit 30km hedef koy, kondisyonunu buna göre geliştir derim. Yani 48 dişlinin bir yararını görmeyeceksin desem yeridir

Zaten üzerine çıktığımda pedalın hissiyatıni çok rahat fark ettim. Havaların iyice düzelmesini bekliyorum. Bu havalarda fazla gezip, dolaşma imkanım olmuyor. Dün biraz bineyim demiştim, üşütmüşüm. Yorgana sarıldım, öyle bilgisayarı açtım. Senin yeni aldığın aynakol kaçlı?

Soğuk havada binmekten zaten nefret ederim ben. Kısa kollu formanı giyip rüzgar karşısında üşümeden, tepende ılık bir güneş varken sürmek çok daha hoşuma gider. Vallahi inanılmaz sabırsızlanıyorum

Soğuk havalarda kalın bir gömlek yada polar yeter. Bahane yaratmayalım. Hızını sabitlemek için her gün 10 dakika boyunca sabit bir vites de ve sabit bir hızda ilerliyebileceğin bir yol bul. Evde sabit bisiklet ile yapıyorum ben onu. Single speed kullandığımdan çok faydası oluyor. Sorun olarak da hangimizde sorun yok ki? Sözde maşa ve göbek değiştirdim. Ön göbeğin yatakları yine gitti. Maşa desen her defasında bakım istiyor karşılaştığı yüklerden dolayı. O yüzden daha iyisi olana kadar eldekiler ile idare etmek çok normal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…