Saldıran köpeğe karşı kendini korumak suç mu?

Zarar vermeme pek gerek kalmadı zaten. İşin çözümünü buldum. Havlayan köpeğe karşı bağırarak koşturmak. Konuyu açtıktan sonra iki kez başıma geldi ikisinde de kaçtılar. Sürülere karşı işe yaramaz diye düşünüyorum.
 
Öncelikle beni kimse yanlış anlamasın. Sadece öğrenmek istiyorum. Köpek saldırısıyla burnu kopan çocuktan sonra aklıma takıldı. Saldırıp zarar vermeye çalışan köpeğe sopa veya bıçak ile karşılık vermek suç mu? Yaşadığım yerde sürüyle kocaman başıboş köpekler geziyor, saldıracaklar diye korkuyorum. Normalde bir İsviçre Çakısı taşıyorum ama biraz düşündüm zarar verirsem hem vicdanım rahat olmaz hem suç işlemiş olurum. Beni anlamanızı umuyorum çünkü o köpekler bana saldırsa parçamı bulamazsınız.
Suç değil. Nefsi mudafaa'ya girer. Tabi ülkemizin güzide hayvan severleri, bir köpeğin ölmesi yerine bir insanın ölmesini daha iyi görüyor.
 
Kendi canına gelecek olan tehlikeden korunmak nefsi müdafaadır. Hayvan değil insan da olsa kendini korumak için karşındakine zarar verebilirsin. Ama bunda ölçülü olmak vardır. Saldıran köpeği olay anında bıçaklamak hakkındır, ancak olay sonrası gidip onu öldürmek, ona işkence etmek suç teşkil eder.
 
Öncelikle 8.5 dakika içinde tüm hav hav takımının maskesini düşüren tüm savlarını çürüten bu video izlenip herkesçe paylaşılmasını gerektiğini düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
images.jpeg
images (1).jpeg

Öyle deme kardeşim.
 
Babala yeni bi video atmış. Kafayı yersin. Bi' sarı kafa var. Yok işte sokakta o kadar da köpek yokmuş onlar da canmış falan. Elinde cins köpekle gelmiş bir de hayvansever falan filan ayağına. Sokak köpeklerini elindeki yavru golden falan gibi sanıyor galiba.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı