Çözüldü Salona uzak odada Wi-Fi çekmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

muhammettk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba odam salona biraz uzak kalıyor, bu sebepten dolayı Wi-Fi bağlantısında fazlasıyla kopukluk yaşıyorum, salondaki modem Wi-Fi 6 destekli modem ve Wi-Fi hızı 100 Mbps, salondan odamdaki PC'ye Ethernet kablom var bu kabloyu farklı bir modeme takıp router olarak kullansam sonra bu modemden tekrar PC'ye kablo çeksem hızı düzer mi? Ya da kablosuz router mı önerirsiniz? Hiç PC kablosunu meşgul etmeyeyim.

Çözüm
Sadece kablosuzda sorun yaşıyorsanız 5G yerine 2.4G kullabilir, kanal ile oynayarak sinyali artırabilirsiniz. Mesela 5G için 56.kanal ve 80. kanal arasında 56. kanal daha uzaklarda daha iyi performans verir. Bununla uğraşmak istemezseniz ikinci bir modeme CAT6 kablo ile yani odanıza gelen Ethernet kablosu ile bağlantı yapıp 2. modemden tekrar Ethernet kablosu çekebilirsiniz. Ben de bu yöntemi kullanıyorum ve eğer modeminiz eski değilse asla hız kaybı olmaz. Modeminizde tüm ışıklar yanmayacaktır çünkü direkt olarak binadan gelen kablodan bağlantı yapmayacaksınız. Işıklar yanmasa bile ilk modemden Ethernet kablosu ile internet bağlantısı yapıldığı için sorunsuz kullanabilirsiniz. Işıkların yanmaması kafanızı karıştırmasın.
Sadece kablosuzda sorun yaşıyorsanız 5G yerine 2.4G kullabilir, kanal ile oynayarak sinyali artırabilirsiniz. Mesela 5G için 56.kanal ve 80. kanal arasında 56. kanal daha uzaklarda daha iyi performans verir. Bununla uğraşmak istemezseniz ikinci bir modeme CAT6 kablo ile yani odanıza gelen Ethernet kablosu ile bağlantı yapıp 2. modemden tekrar Ethernet kablosu çekebilirsiniz. Ben de bu yöntemi kullanıyorum ve eğer modeminiz eski değilse asla hız kaybı olmaz. Modeminizde tüm ışıklar yanmayacaktır çünkü direkt olarak binadan gelen kablodan bağlantı yapmayacaksınız. Işıklar yanmasa bile ilk modemden Ethernet kablosu ile internet bağlantısı yapıldığı için sorunsuz kullanabilirsiniz. Işıkların yanmaması kafanızı karıştırmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Peki bu modemden Wi-Fi'ya normal modeme bağlanır gibi mi bağlanacağım? Routher işlemlerine hakim değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı