Şalter sürekli atıyor

eymensari

Hectopat
Daha fazla  
Dün akşam evde çalışan hiçbir beyaz eşya yokken (sadece buzdolabı çalışıyordu) ve bilgisayarım açıkken mavi ile işaretlediğim şalter attı. Yukarı doğru açıyorum hemen kendisi tekrar aşağı iniyor. Diğer bütün şalterleri kapatınca mavi işaretli şalter açılıyor. Ama sarı işaretli şalteri açtığım anda mavi işaretli yine kapanıyor. Yeşil işaretli açıkken mavi açılmıyor ama yeşil kapalıyken mavi açılıyor ve mavi açıldıktan sonra yeşili açabiliyorum. Sarı ise hiçbir türlü açılmıyor açtığım anda mavi yone atıyor. Elektrikçi çağırmadan yapabileceğim bir şey var mı?

20251009_132318.jpg

Sarı şalter kapalıyken evin yarısında elektrik yok. 4 odaya elektrik gitmiyor. Prizler de çalışmıyor ampuller de yanmıyor.
Şimdi o odalardaki tüm prizleri boşaltıp tekrar dene. Prizlerde hiçbirşey olmasın. Işıklar da sönük olsun. Mutfaktan başla. Problem muhtemelen mutfakta çıkar böyle mevzularda.

Sarı şalter mutfağa bağlı değil ki. Mutfak yeşil şalterle bağlı. Yine de mutfaktaki cihazları sökmeme gerek var mı? Ayrıca çamaşır makinesini sökmem biraz zor onun prizi arkada kalıyor. Makine zaten yeni bence onda bir sorun yoktur. Klimalarla ilgili bir sorun olabilir mi acaba? Klimaların yanında şalter olsa kapatım denerdim ama şalter yok.

Bariz bir kaçak veya kısa devre var. Sigortayı attıran şaltere bağlı tüm odalardaki tüm cihazlar şüpheli, tek tek çıkararak deneme yapabilirsiniz. Eğer sorun çözülmezse elektrikçi çağırın iç tesisatta kısa devre de olabilir, elektrik işi hafife almaya gelmez.

Hiçbir cihazı sökmediğim halde şu an açtım ve sorunsuz açıldı. Her şey normal gözüküyor. Sorunum çözüldü. Yine de elektrikçi çağırmalı mıyım kontrol etmesi için?

Hiçbir cihazı sökmediğim halde şu an açtım ve sorunsuz açıldı. Her şey normal gözüküyor. Sorunum çözüldü. Yine de elektrikçi çağırmalı mıyım kontrol etmesi için?
Ara sıra annem bulaşık yıkarken prize su sıçratırdı böyle olurdu. Sonra geçerdi, geçtiyse devam. Tekrarı halinde elektrikçi çağırırsınız hocam.

Hocam, atma durumu devam ederse bir elektrikçiyi mutlaka çağırın. Az miktarda suyun prizlere veya topraklı prizlerle topraklı fişler arasına sızmasıyla ilgiliyse su tümüyle buharlaştığında bu sıkıntı bitecektir. Ancak bulaşık, çamaşır makinesi, set üstü gazlı fırın, vb. ev cihazlarının topraklı fişi-topraklı prizi arasındaki sıkıntılı geçiş (kıvılcımlı) sürekli fişe takılan ev cihazları için söz konusuysa bir süre sonra KAR kendiliğinden yine atacaktır. Bu durumda bir elektrikçi çağırıp devamlı prizde bağlı kalan tüm ev makine ve cihazlarının topraklı fişlerini olası gevşeklik açısından kontrol ettirmeniz gerekir.

Evdeki elektrikli set üstü fırında ayni durum başımıza gelip çağırdığımız apartmandaki yetkili elektrikçiyle aramayı yaparken ankastre fırını kendi yerinden çekerek arkasındaki elektrik bağlantısından bu sıkıntıyı (hafif bir cızırdamayı) görüp yerinde tespit etmiştik. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı