Arkadaşımdan 1 TB Samsung 105SI HDD aldım, kasaya bağladım ama bilgisayarı çalıştırırken "Windows yükleniyor" alanında duruyor. 5 dakika sonra uyarı yazısı geliyor. 10 saniye içinde tuşa basmazsak otomatik fixlemeye başlıyor ama hep %99 veya bazen %100'de kalıyor. Eğer tuşa basıp ayıklamayı atlarsam PC açılıyor ama aşırı bir şekilde kasıyor, hiçbir şey yapılmıyor. Masaüstüne bile öğeler 2-3 dakika sonra geliyor, yapabilseydim harddiski biçimlendirme falan yapacaktım. Bu durumu nasıl çözebilirim? BIOS'tan falan bir işlem yapılamaz mı? Şimdiden teşekkürler.
Yok herhangi bir garip ses yok. Bu arada dediğinizi yaptım bilgisayar çalışır durumdayken harddiski taktım hatta sata kablosunu takınca harddiskten ses geldi ama bilgisayarda görünmedi, ve kasma olmadı. Reset atınca tekrar bu ekrana attı ama... Format durumu çözer mi acaba (Windows SSD'ye kurulu)
Format atmanız sorunu çözeceğini düşünmüyorum. Diski arkadaşınız sistemine takıp aynı sorun oluyor mu diye bakın. Olmuyorsa anakart kaynaklı olabilir. Olursa disk bozulmuştur.
İsterseniz format atabilirsiniz.