Eğer en çok izleyeceğiniz şey SDR içerik olacaksa OLED'i asla ama asla tavsiye etmem. S90 aldım ve benim için hayal kırıklığı oldu. Anime izlerken, oyun oynarken, film izlerken (film ve dizilerde pek yaygın değil) otomatik parlaklık sınırlayıcı deneyimimi mahvediyor. peak parlaklık zaten çok yüksek değil ve ABL ile 200nit'e düşüyor (yarı yarıya). İzlediğiniz içerikte veya oyunda Parlaklık bi artıp bi azalıyor ve bu gerçekten sinir bozucu oluyor, direkt kopuyorum izlediğim şeyden. Kişisel olarak 6 yıllık LED telefonumla karşılaştırdığımda tek gördüğüm şey hayal kırıklığı.
Mağazalar da Televizyon Dynamic ve Contrast Arttırıcı modunda sergiliyorlar, evet kendi ürettikleri demo da çok güzel gözüküyor fakat normal bir dizi film açtığınızda çok eğrelti duruyor, özellikle Contrast Arttırıcı ayarı görüntüyü çok bozuyor. Movie veya Filmmaker modda ise ben 6 yıllık LED telefonumdan aman aman daha iyi bir görüntü aldığımı düşünmüyorum özellikle parlak renklerdeki ve beyazlardaki agrasif parlaklık sınırılaycısı sayesinde telefonum gözüme çok daha güzel geliyor.
Ben televziyonu değiştireceğim, eğer alacaksanız kullanım alanlarınıza göre iyice tartın,
Samsung S90C OLED Review (QN55S90CAFXZA, QN65S90CAFXZA, QN77S90CAFXZA, QN83S90CAFXZA) detaylı incelemesi budur, bahsettiğim probleme de değinmişler.