Samsung 850 Evo SSD inişli çıkışlı kopyalama

hacker_127

Hectopat
Katılım
24 Ekim 2019
Mesajlar
466
Samsumg 850 Evo 250 GB SSD'yi 2 yıl 5 aydır kullanıyorum, dikkatimi çekmesine rağmen zaman zaman düzelen bir sorunla boğuşuyorum, resimlerle ifade edebildiğim kadarıyla ne yapmam gerektiği ile ilgili tavsiyesi olan-başına böyle bir sorun gelen varsa burada paylaşıversin kardeşler.

HDD(DVD RW) ile beraber kullanıyorum. Bu sorun diskin içerisinde bir dosya kopyalama esnasında veya yaptığım işlemlerde ağırlıktan bariz bir şekilde belli oluyor. Başka diske dosya atarken okuma hızlarında problem yok, ama İkiye bölünmüş SSD'nin diğer parçasına dosya atarken çileden çıkarıyor. HDD'den bile yavaş atıyor pratikte. (Süre bazında)

ASUS K52Jt, i5- 460M işlemci, 3 GB RAM AMD HD 6370M ekran kartı var, SATA 2 destekliyor, artık pratikte HDD seviyesine düştü kopyalama hızı, servise vermeden önce Secure Erase yaptım, temiz format attım, birkaç saatliğine düzelmesine rağmen tekrar bu şekilde yavaşlıyor SSD.
 

Dosya Ekleri

  • güncel sıkıntı.png
    güncel sıkıntı.png
    207,3 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Trim kontrolü yapabilirsin aktif mi? SATA AHCI sürücüleri standart kalmış olabilir.
Chipset yazılımı güncellenebilir. Yazma önbelleği gibi seçenekler kontrol edilebilir.
Gerçek zamanlı dosya düzenleme defrag yazılımı var ise kaldırabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı