Samsung 850 Evo yazma hızı düştü

Daha fazla  
850 EVO SSD'im var. Yazma hızı çok düşük neden olabilir? AMD sistemde böyle değildi. İntel sistene geçince oldu. SSD'yi 1 eylül (09) 2016 perşembe günü aldım. 3 Ekim (10) 2020 cumartesi gününe kadar 3 yıl 4 ay 18 gün olmuş. 53,6 TB veri yazmışım. Bütün sürücüleri anakartın destek bölümünden indirdim.

• Chipset sürücüsü kurulu.
  • ME sürücüsü kurulu.
  • Sata modu AHCI.
  • SSD'yi sata 1-6 GB portuna taktım. Kablo'da 6 GB
  • Windows samguns driver kurdu.
sdsdasd.JPG
Ekran Alıntısı.JPG

Sistemim:

• MSI MPG Z490
  • İntel i5 10400
  • Nvidia RTX 2060 Super
  • Corsair 16 GB 2x8 RAM
  • RM 750 Gold PSU
  • MSI MAG Forge 100R

Son düzenleme:
Bunu yükler misiniz?

Başka bir konuda bunu buldum. Bir arkadaşın sorunu çözülmüş sizde yükleyin isterseniz.

Ayrıca bu SSD'de kişisel verilerinizi tutmanızı önermem. Çünkü ömrü 5 yıl / 75 TB. Üzerindeki yongalar her an bozulabilir.

Başka bir konuda bunu buldum. Bir arkadaşın sorunu çözülmüş sizde yükleyin isterseniz.

Ayrıca bu SSD'de kişisel verilerinizi tutmanızı önermem. Çünkü ömrü 5 yıl / 75 TB. Üzerindeki yongalar her an bozulabilir.
Bu platform desteklenmiyor diyor. SSD'ler öyle kolay bozulmuyor. Dosyalarımı harici diskte tuttuğum için ve technopat'ın videosundan sonra içim rahat.
Edit: Bugün Windows'un güncellemesi varmış onları yaptım. İçinde samsung güncellemesi de geldi. 2. defa geldi. Herhangi bir başka sürücü filan kurmadım. Zaten 4 gündür bilgisayarı açmadım. İşte güncelleme yaptım ve yeniden başlattım. Tekrar test ettim değerler bu şekilde. Bence bu Windows'un güncellemesinden veya güncelleme ile gelen samsung driver'dan değil. Çünkü o driver telefonu bağladığımda da gelmişti. Chipset sürücüsünü güncelledikten sonra yeniden başlatmamış olabilirim. Hızın düşük çıkmasının sebebi bu olabilir. Yeniden başlatın yeniden başlatmalar önemli. :D Hep böyle oluyor zaten bu aralar sorunların böyle kendi kendine çözülüyor. Böyle iyi böyle devam etsin :D

Ekran görüntüsü 2020-10-08 225159.jpg
Ekran görüntüsü 2020-10-08 230000.jpg

Dosya Ekleri

• 111111.JPG
    111111.JPG
    27,2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı